Ο Σαμαράς, και η Διεθνής Έκθεση της Θεσσαλονίκης…



Τα «πολύ παλιά» χρόνια, ο θεσμός της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ήταν ένα ευχάριστο «πανηγύρι», και μια ευκαιρία για τους Θεσσαλονικείς να γιορτάσουν.
Μιλάω για τις «αθώες» σαφώς πιο ανέμελες εποχές των δεκαετιών του ’60, ΄70, και ’80, που πρόλαβα, και για τις οποίες διατηρώ προσωπικές παραστάσεις.



Ακόμη θυμάμαι με χαρά την προσμονή για το πότε θα έρθει ο Σεπτέμβρης, να πάω με την οικογένεια μου (αργότερα με τους φίλους μου) στο πρόχειρο λούνα παρκ που στήνονταν στο χώρο, να δούμε τον γύρο του θανάτου με κασκαντέρ μοτοσικλετιστές, να φάμε λουκάνικα, να πιούμε μαύρη μπύρα, να δούμε όλα τα νέα προϊόντα (αυτοκίνητα, φορτηγά, συσκευές, κλπ), και γενικά να ζήσουμε το όνειρο!
Για ένα παιδάκι, ή για έναν ανυποψίαστο (όπως ήμαστε τότε όλοι) έφηβο, η ΔΕΘ ήταν ο παράδεισος…


Η άχρηστη αξιολόγηση…



Απολύτως αναμενόμενες όλες αυτές οι αντιδράσεις απέναντι στην αξιολόγηση.
Τη βδελύσσονται ακόμη και ως όρο οι δημόσιοι υπάλληλοι -όχι μόνον οι συνδικαλιστές που άλλωστε τους εκπροσωπούν-, δεν τη θέλουν και δεν την τολμούν υπουργοί και βουλευτές, αδιαφορεί πλήρως το σύνολο της κοινής γνώμης.




Γιατί όλοι μαζί απεχθάνονται ουσιαστικά την αξιοκρατία, παρά τις πομπώδεις διατυπώσεις υπέρ της και την άφθονη γκρίνια για την έλλειψή της στη χώρα μας. Με λίγα λόγια, σχεδόν σύσσωμη η Ελλάδα, με εξαίρεση τη θλιβερή μειοψηφία όσων αντιλαμβάνονται τις συνέπειες και των άλλων που έχουν εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους, δεν θέλει την αξιολόγηση, άρα δεν θέλει και την αξιοκρατία, αφού η πρώτη είναι προϋπόθεση της δεύτερης.

Και λίγη δικαιοσύνη επιτέλους…



Διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ, για βασανισμό που επέφερε το θάνατο υποσιτισμένου αδέσποτου σκύλου, επιβλήθηκε σε κάτοικο του δημοτικού διαμερίσματος Χαρωπού, μετά από παρέμβαση του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών.




Σύμφωνα με την πρόεδρο του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών, Ζωή Κοντού, «ο 69χρονος κάτοικος Χαρωπού, συνελήφθη, με την αυτόφωρη διαδικασία, όταν στις 6 Ιουλίου το βράδυ, έγινε αντιληπτός, από άνδρες του αστυνομικού τμήματος Σιδηροκάστρου, να βασανίζει και να χτυπά ανελέητα, με ένα παλούκι, μέχρι θανάτου ένα υποσιτισμένο, αδέσποτο σκυλί»…


Από πού πάνε στην επανάσταση;



Αν υποθέσουμε ότι ένα άλιεν προσγειωνόταν κατευθείαν στην εγχώρια πολιτική πραγματικότητα από το πουθενά (κάθε ομοιότητα με πραγματικά γεγονότα είναι  τυχαία), τότε τι θα είχε να καταγράψει για την ποιότητα του φιλελευθερισμού από αυτούς που διατείνονται ότι είναι οι κυριότεροι εκφραστές του, σήμερα; 




Αν δεν κυκλοφορούσαν τα στερεότυπα σχετικά με τους φιλελεύθερους, τότε από που θα ακούγαμε και θα παίρναμε πρώτες πληροφορίες - έστω και παραποιημένες - για τον φιλελευθερισμό στην Ελλάδα; 
Από τα γκρουπ στο facebook; 

Έρχονται τα υδροπλάνα!



Η Τήνος είναι το πρώτο κυκλαδίτικο νησί που θα αποκτήσει υδατοδρόμιο καθώς ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός παραχώρησης χώρου για υδατοδρόμιο.



Εν τω μεταξύ, πάνω από 30 υδατοδρόμια σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε φάση υλοποίησης και αν όλα πάνε καλά από 2015 οι Ελληνες θα πετάνε παντού με υδροπλάνα.
Συγκεκριμένα, τους επόμενους μήνες θα δημιουργηθούν υδατοδρόμια σε νησιά των Κυκλάδων, του Ιουνίου, του βορείου Αιγαίου, διάφορες παραλιακές περιοχές της χώρας, αλλά και σε λίμνες…

Περί της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων…



 Η Ελλάδα μέχρι πρότινος δεν ήξερε τον ακριβή αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων της.
Σήμερα, ισχυρίζεται πως τον γνωρίζει.
Σίγουρα, όμως, δεν γνωρίζει ποιος, πού και πόσο εργάζεται, ποια είναι η αποδοτικότητά του, ποιες είναι οι προοπτικές της καριέρας του, τα κίνητρα εξέλιξης και κυρίως το επίπεδο της ικανοποίησής του.




Η δημόσια συζήτηση περί αξιολόγησης περιστρέφεται γύρω από τη μνημονιακή υποχρέωση, τις κινδυνολογίες περί απολύσεων και της δήθεν δεδομένης άρνησης των ΔΥ να αξιολογηθούν.
Πρόσφατα ξέσπασε και ενδοκυβερνητικός πόλεμος, με αφορμή την καθυστέρηση της δημόσιας διοίκησης να προχωρήσει σε αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού της…