Οι ναοί του Βούδα, και το δημόσιο…



Ντάλα καλοκαίρι, και αντί να επικρατεί η κλασική ραστώνη, και να διευκολύνονται τα μπάνια του λαού, η ΑΔΕΔΥ κήρυξε πόλεμο κατά της κυβέρνησης.




Όχι ολόκληρης, διότι το Πασόκ πρόλαβε και διαχώρησε τη θέση του, άσχετα αν ψηφίζει κανονικά τα διάφορα «σκληρά» μέτρα, και «βερμπαλίζει» ανέξοδα για την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων...


Η κανονικότητα υπό διωγμόν…



 Στην Ελλάδα η κανονικότητα είναι υπό διωγμόν.
Οχι μόνο τώρα, από πάντα.
Οσοι πληρώνουν φόρους και δάνεια, όσοι εργάζονται τυπικά και με ευσυνειδησία, όσοι φτάνουν μέχρι το τέλος του εργασιακού τους βίου, όσοι δε συνηθίζουν να διαμαρτύρονται με το παραμικρό βρίσκονται πάντα στη θέση του «ανώνυμου πλήθους».
Εκτός πάσης φύσεως στατιστικών στοιχείων, μελετών, ρυθμίσεων και διευκολύνσεων.




Αντίθετα, όλη η φροντίδα της Πολιτείας έχει να κάνει με τους προβληματικούς, που βαφτίζονται… αδύναμοι κρίκοι.
Οσους δεν πληρώνουν δάνεια και φόρους.
Οσους μεταχειρίζονται την εργασία τους ως πρόσχημα για να μισθοδοτούνται ή την εκμεταλλεύονται για να πλουτίσουν.
Οσους «ψάχνονται» για να βγουν στη σύνταξη με πραγματικούς ή ψεύτικους λόγους από τα 50 τους…


Οι ηλίθιοι ανάμεσά μας…



Μέχρι τον Μάιο του 2010 που  η χώρα έπεσε  στα βράχια της χρεοκοπίας τα είχαμε πάει εξαιρετικά.
Το ελληνικό κράτος παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει μόλις 187 χρόνια από την ίδρυση του, 65 χρόνια από τη λήξη του εμφυλίου πολέμου και 40 χρόνια από την κατάρρευση της τελευταίας στρατιωτικής   δικτατορίας, είχε να  επιδείξει αξιόλογες επιδόσεις.



Σύμφωνα με το κατά κεφαλήν ΑΕΠ η Ελλάδα κατατασσόταν περίπου στην 30η θέση των πλουσιοτέρων χωρών.
Διέθετε τον μεγαλύτερο  εμπορικό  στόλο, ήταν στο TOP 10 των κορυφαίων τουριστικών προορισμών και  απολάμβανε την ασφάλεια  της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, αναρτώντας πινακίδες του τύπου «Προσεχώς Βουλγάρες», τα χρόνια που οι γειτονικές χώρες δοκιμάζονταν σκληρά.


Qui bono?



Μένω στο θέμα της συνωμοσιολογίας που μαστίζει τους Ελληναράδες, εξ αφορμής ραδιοφωνικής συνέντευξης που έδωσε ο στομφώδης «διεθνολόγος» με το φουλάρι, χθες, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.



Ερωτηθείς για την κατάρριψη του αεροπλάνου των Μαλαισιανών Αερογραμμών, ο καθηγητής (της Οικονομικής Γεωγραφίας) έθεσε το ερώτημα: qui bono ― ποιος ωφελείται, δηλαδή. Απάντησε ότι, προφανώς, δεν ωφελείται η ρωσική πλευρά. Οπότε, αφήνεται να εννοηθεί ότι ωφελείται η πλευρά προς το συμφέρον της οποίας είναι να ενοχοποιούνται οι Ρώσοι…

Ο Σύριζα, και το τέλος της λογικής…



Ή αλλιώς: Άσκοπη και βλαβερή επαναστατική γυμναστική.

Αντιλαμβάνομαι πολύ καλά την αγωνία και τον φόβο των περισσότερων δημοσίων υπαλλήλων, απέναντι στο ενδεχόμενο να αξιολογηθούν πραγματικά.
Διότι αξιολογήσεις γίνονται και σήμερα (όπως γίνονταν ανέκαθεν), μόνο που η συντριπτική πλειοψηφία βαθμολογείται με άριστα.
Είτε είναι λοιπόν κάποιος κόπανος είτε αστέρι, είθισται να παίρνει δεκάρια.
Και αλίμονο στον προϊστάμενο που δεν θα βάλει δεκάρι…




Έτσι, να ξεκαθαρίσουμε ότι η όλη αντίδραση απέναντι στις αξιολογήσεις γίνεται διότι τώρα προβλέπεται ένα μίνιμουμ πλαφόν 15% που θα πρέπει να βαθμολογηθεί κάτω του μετρίου.
Και αυτό έγινε επειδή η κυβέρνηση δεν έχει άλλο τρόπο για να επιβάλλει την «πραγματική» αξιολόγηση.
Οπότε πονάει χέρι κόβει χέρι… αλλιώς δεν γίνεται…



BBC: «Ολα στην Αρχαία Ελλάδα είναι ψέματα»!




Ενα κείμενο αφιερωμένο στην Αρχαία Ελλάδα όμως όχι και τόσο κολακευτικό, δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του BBC .
Ο αρθρογράφος και καθηγητής της Οξφόρδης Armand d'Angour εγείρει μια σειρά ερωτημάτων και προσπαθεί να αποσαφηνίσει τι από όλα αυτά για τα οποία θαυμάζουμε τους Αρχαίους Έλληνες είναι αληθινό, ποιοι από τους Αρχαίους θρύλους υπήρχαν και ποιοι ήταν απλώς μύθοι, τι από την κληρονομιά μας είναι τελικά δικό μας και τι είναι αποκύημα της «πολύχρωμη φαντασίας» μας.




Υπήρχε ο Όμηρος;
Μήπως ο Πυθαγόρας αντέγραψε από άλλον το θεώρημα;
Πόσο οι Σπαρτιάτες ήταν Σπαρτιάτες;
Μήπως ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν Μέγας αλλά ένας κοντός παρορμητικός μέθυσος με ενοχλητική φωνή;
«Ποια ήταν η προέλευση όλων αυτών των ιδεών»; αναρωτιέται ο αρθρογράφος.
Ο Armand d'Angour θέτει όλα τα παρακάτω ερωτήματα και δίνει τη δική του ερμηνεία…

Η λαϊκίστικη στροφή του συγκυβερνώντος Πασόκ!



Σφοδρή επίθεση εναντίον του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή δήλωσή του σε τηλεοπτικό σταθμό, εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι προσπάθησε να υποστηρίξει «πεισματικά» το «παράλογο μέτρο της αρνητικής αξιολόγησης με προκαθορισμένη ποσόστωση 15%, αλλά και την εμμονή του στις απολύσεις».



Ο κ. Μητσοτάκης στη δήλωσή του επέκρινε, έμμεσα, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τους χειρισμούς του κατά τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα το καλοκαίρι του 2011, όταν ο κ. Βενιζέλος ήταν υπουργός Οικονομικών.
Ο κ. Μητσοτάκης είπε, μεταξύ άλλων, ότι «πήραμε δώρο το ΕΕΤΗΔΕ όταν επιχειρήσαμε στο παρελθόν να ανατρέψουμε δεσμεύσεις που είχαμε αναλάβει».
Η δήλωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ επέκρινε και ορισμένους χειρισμούς του κ. Σαμαρά…