9.5.19

Πως στα καλά καθούμενα γίνεσαι … Ρωχάμης!


Σήμερα θα σας περιγράψω τη νεοελληνική φαιδρότητα, μέσα από τρεις αληθινές ιστορίες για το πως ένας νομοταγής πολίτης μπορεί να καταντήσει ντεσπεράντο… να γίνει Ρωχάμης δηλαδή, χωρίς να το θέλει και χωρίς να το επιδιώκει.




Και όλα αυτά χάρη στον γενικό παραλογισμό μέσα στον οποίο κινείται η σουρεαλιστική καθημερινότητα την οποία ζούμε άπαντες, και για την οποία έχουμε πάθει ένα είδος μιθριδατισμού, αφού το ελληνικό δημόσιο επί δεκαετίες τώρα μας ποτίζει στάλα στάλα το δηλητήριο της βλακείας και της ανικανότητας, με αποτέλεσμα να μη μας κάνει πλέον τίποτα εντύπωση.
Όλα τα περιμένουμε…


Πρώτη ιστορία: Φίλος που βαρέθηκε το μπάχαλο (ειδικά το κυκλοφοριακό) της «ερωτικής συμπρωτεύουσας», πήρε την οικογένειά του και μετακόμισε  σε μονοκατοικία, σε παραπλήσιο ανατολικά της πόλης χωριό.
Μπροστά από το σπίτι του, στην άκρη του χωριού που λέγαμε, παρά την ειδυλλιακή τοποθεσία, υπάρχει ένας στενός δρόμος, χωρίς πεζοδρόμιο,  ο οποίος ενώνει την πλατεία του χωριού με το βουνό, αλλά και με τον περιφερειακό δρόμο προς τη Χαλκιδική.
Ως αποτέλεσμα, ο  εν λόγω δρόμος είναι πολυσύχναστος όλο το 24ωρο διότι βολεύει. Και ενώ το όριο ταχύτητας είναι τάχα 30 χλμ/ω, οι περισσότεροι τον διασχίζουν με 100… ποιος άλλωστε θα τους ελέγξει; Μιλάμε για ερημιά.
Έλα όμως που είναι διπλής κατεύθυνσης, και έλα που οι κάτοικοι των σπιτιών του δρόμου, με 1 και 2 και 3 αυτοκίνητα η κάθε οικογένεια, αναγκαστικά τα σταθμεύουν στη μια μεριά…
Και έλα που επειδή είναι αμφίδρομης κατεύθυνσης θεωρητικά απαγορεύεται η στάση και στάθμευση…
Οπότε, όταν κάποιος φουριόζος χρειάζεται να κάνει στην άκρη για να περάσει το αντίθετα κινούμενο αυτοκίνητο, συγχύζεται, και καλεί την τροχαία της ευρύτερης περιοχής ανατολικής Θεσσαλονίκης (πόλη και χωριά), και η οποία αφού έχει λύσει όλα τα κυκλοφοριακά προβλήματα αλλού(!) σπεύδει στην άκρη του χωριού που λέγαμε, και ρίχνει κλήσεις 40 ευρώ η καθεμία… με το κερασάκι στη τούρτα: Να παραδοθούν οι πινακίδες του ΙΧ για 30 ή 40 μέρες, δεν θυμάμαι τι μου είπε, διότι τρελάθηκα!!!!!!
Να μένεις στην ερημιά, και να σου παίρνουν τις πινακίδες για ένα μήνα. Αξία ανεκτίμητη.
Πως πας στη δουλειά; Στον γιατρό; Στο νοσοκομείο; Στο σχολείο; Στο σούπερ μάρκετ;
Με το μετρό; Ούτε ΚΤΕΛ δεν περνάει από κει...
Και άντε ρισκάρεις και συνεχίζεις να οδηγάς χωρίς πινακίδες.
Σου τυχαίνει ένα μπλόκο της τροχαίας, και είδες τον Χριστό … αεροσυνοδό.
Σου παίρνουν και το δίπλωμα, μπορεί να είναι και ποινικό αδίκημα, και εν ολίγοις σου καταστρέφουν τη ζωή.
Κι αν θες να συνεχίζεις να ζεις, να εργάζεσαι, κλπ. τότε το κάνεις μόνο παράνομα.
Χωρίς δίπλωμα, και στο έλεος του κάθε τροχονόμου.
Γίνεσαι δηλαδή στα καλά καθούμενα ένας παράνομος… ένας φυγάς, ένας Ρωχάμης.  

Συγχαρητήρια, ειδικά στον εγκέφαλο εκείνον, που προέβλεψε αφαίρεση πινακίδων για μια απλή παράνομη στάθμευση. Ακόμη και στην άκρη ενός μικρού χωριού!
Η λύση; Να αποφασίσει ο δήμαρχος (της ευρύτερης περιοχής με 5-6 χωριά και κωμοπόλεις) τη μονοδρόμηση της οδού ώστε να επιτρέπεται η στάθμευση. Ή να αποφασίσει πως επιτρέπεται παρά την αμφίδρομη κίνηση.
Εσύ είσαι που το λες; Σιγά μην ασχοληθεί κανείς. Τα δημοτικά τέλη να πέφτουν κι ας πάνε να μαμηθούν οι κάτοικοι του χωριού… οι οποίοι εξάλλου στη πλειονότητά τους δεν είναι ντόπιοι, και άρα δεν ψηφίζουν στον Δήμο του… ο οποίος και εισπράττει τα σαραντάρια.
Δεύτερη ιστορία: Συνάδελφος ζει μόνιμα σε χωριό στα δυτικά της Θεσσαλονίκης. Πηγαινοέρχεται κάθε μέρα για να πάει στη δουλειά του 60 περίπου χιλιόμετρα.
Προχθές τον πιάσανε σε μπλόκο διότι δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας. Και καλά κάνανε…
Έλα όμως που εκτός από 600 και βάλε ευρώ πρόστιμο του αφαίρεσαν και το δίπλωμα για 3 ολόκληρους μήνες!
Πως θα πηγαινοέρχεται στην εργασία του; Μόνο παράνομα…
Και ερωτώ ο αφελής: Γιατί να σου πάρουν το δίπλωμα; Εσύ μπορεί να έχεις δεύτερο ΙΧ, ή μηχανάκι, οπότε να συνεχίσεις να μπορείς να κυκλοφορείς και να εργάζεσαι.
Χωρίς δίπλωμα όμως τι κάνεις; Γίνεσαι κι εσύ Ρωχάμης.
Μεγάλο μυαλό ο νομοθέτης του ΚΟΚ… σπουδαίος στοχαστής.
Ιστορία τρίτη και φαρμακερή: Είπαμε πως όλα τα λύσαμε και μας μείνανε τα επουσιώδη… ειδικά επί Σύριζα.
Διαβάστε λοιπόν παρακάτω και φρίξετε…
Συνάδελφος χήρα, αποφάσισε για λόγους οικονομίας να μένει μόνιμα σε λυόμενο οίκημα «εξοχικό» μέσα στην ερημιά κυριολεκτικά. Στα γεωπονικά της Καλικράτειας για όσους ξέρουν, όπου τον χειμώνα κατεβαίνουν και λύκοι.
Μόνη της παρέα ένα σκυλάκι. Σύντροφος και φύλακας ταυτόχρονα.
Έλα όμως που κάποιος ντόπιος τσόγλανος την έβαλε στο μάτι, και κατήγγειλε «στας αρχάς» ότι ο σκύλος βγαίνει από το οικόπεδο και περιφέρεται στα χωράφια, και κινδυνεύει ο κοΖμάκης (το πλησιέστερο κατοικημένο τον χειμώνα σπίτι είναι σε 3-4 χιλιόμετρα απόσταση).
Και έτσι, μέσα στον παγωμένο Φλεβάρη, ήρθε ειδικό κλιμάκιο δημοτικών κτηνιάτρων(ταρατατζούμ… έχουμε και τέτοιους) από τον μακρινό Πολύγυρο της Χαλκιδικής παρακαλώ, και της επέβαλλε πρόστιμο 700 ευρώ διότι ο σκύλος δεν είχε τσιπάκι!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Άκουσον άκουσον.
Ή έχεις κράτος ή δεν έχεις.
Τι είμαστε δηλαδή; Καμιά μπανανία;
Εν κατακλείδι: Λες και ζούμε στο Μονακό ή στον Άγιο Μαρίνο π.χ., και όπου όλα τα έχουμε λύσει, μόνο το «παράνομο» παρκάρισμα στα χωριά και το τσιπ του σκύλου στα χωράφια της ερημικής Καλικράτειας, Φλέβάρη μήνα… έμειναν για να λυθούν, και να ολοκληρωθούμε ως ευνομούμενη πολιτεία.
Δεν συνεχίζω άλλο… αρρώστησα.

Strange Attractor

ΥΓ- Αυτή η βλακεία με την αφαίρεση πινακίδων και διπλώματος για ήσσονος σημασίας τροχαίες παραβάσεις πρέπει επιτέλους να σταματήσει.
Βάλτε αυξημένα κι άλλο χρηματικά πρόστιμα, κάνετε ενδελεχείς ελέγχους, κλείστε φυλακή όσους περνάνε με κόκκινο … αλλά τις πινακίδες γιατι τις παίρνετε;
Μπορεί με το ίδιο όχημα να πηγαίνουν στη δουλειά τους κι άλλα μέλη της οικογένειας… γιατί τους καταστρέφετε τη ζωή;
Τόσο μυαλό πια χρειάζεται για τα αυτονόητα;
Αμ η άλλη η σαχλαμάρα; Δεν σου αφαιρεί τις πινακίδες ο τροχονόμος, αλλά πρέπει εσύ να βρεις τρόπο, μάστορα, δεν ξέρω τι, και να πας τους τις παραδόσεις ο ίδιος στο τμήμα…
Τόσο καλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου