6.6.13

Τέσσερα, δυο, ένα…



Μολονότι Μεσσήνιος, ο πρόεδρος (και ο πρόεδρος είναι ένας, αγαπητοί φίλοι...) πληροφορούμαι ότι επέλεξε ως «γενικό τεχνικό διευθυντή» της ΕΡΤ έναν κύριο από την Αργολίδα, ονόματι Δημήτριο Σαραβάκο του Σπυρίδωνα.
Φυσικά, όλοι τον γνωρίζουμε.
Επειδή όμως η διδασκαλία της νεότερης Ιστορίας μας είναι κάπως προβληματική, αισθάνομαι την υποχρέωση έναντι των νεοτέρων γενεών να παραθέσω το επίσημο βιογραφικό του ανδρός, ώστε η δόξα του να διασωθεί για τις επόμενες γενεές:




«Γεννήθηκε στο Aργος του Νομού Αργολίδας. Τελείωσε τη στοιχειώδη και μέση εκπαίδευση σε σχολεία του Δήμου Αργους και στη συνέχεια σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνιας στην Ιταλία. Είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Μπολόνιας. Εργάστηκε ως μηχανικός ελεύθερος επαγγελματίας. Στην Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕΡΤ), στην Αγία Παρασκευή, υπήρξε προϊστάμενος και ανέπτυξε πλούσια επιστημονική και συνδικαλιστική δράση. (Σ.σ.: Και επιστημονική και συνδικαλιστική δράση, ταυτοχρόνως, συνιστά αντίφαση εν εαυτή, αλλά τέλος πάντων...).

 


Υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. (Σ.σ.: Ε, όχι δα!..).
Το 1988 με την ιδιότητα του ειδικού συνεργάτη του προέδρου της Ν.Δ., διοργάνωσε το ταξίδι του προέδρου στην Ιταλία όπου συναντήθηκε με κορυφαίους ηγέτες, όπως τον πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος κ. Ντε Μίτα, τον πρωθυπουργό της Ιταλίας κ. Γκορία, τον Πάπα της Ρώμης Ιωάννη Παύλο τον Β΄.
Επίσης επισκέφθηκε την Κύπρο (σ.σ.: Μην μου πεις!) ως επικεφαλής συνδικαλιστικής αντιπροσωπείας και συναντήθηκε με κορυφαίους πολιτειακούς παράγοντες, όπως τον πρόεδρο κ. Γλαύκο Κληρίδη, τον δήμαρχο της Λευκωσίας κ. Δημητριάδη όπου έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις...
Έλαβε μέρος σε πολλά πολιτικά συνέδρια στο εξωτερικό εκπροσωπώντας τη Ν.Δ., για την προώθηση των εθνικών μας θεμάτων.
Ένα από αυτά ήταν στη Νάπολη της Ιταλίας με θέμα: «Η Μεσόγειος μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου». (Σ.σ.: Ηταν εκεί ο Σαραβάκος; Δεν το πιστεύω! Που λέει ο λόγος, δηλαδή...).
Είχε επίσης διάφορες συναντήσεις στη Σουηδία με ομογενείς που ζουν στη σκανδιναβική αυτή χώρα και συνεργάσθηκε για θέματα που αφορούσαν τους ίδιους, αλλά και την Ελλάδα. 
Ο Δημήτρης Σαραβάκος, είναι βαθύς γνώστης των ευρωπαϊκών θεμάτων (σ.σ.: βαθύς γνώστης; Σχήμα λιτότητος...) και ειδικά εκείνων που σχετίζονται με τις χρηματοδοτήσεις και τα διαρθρωτικά προγράμματα από τα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις χώρες-μέλη της.
Δραστηριοποιήθηκε σε διάφορα ευρωπαϊκά όργανα και επιτροπές που ασχολούνται με αυτά τα ζητήματα και ήταν μέλος της Μεικτής Διακομματικής Ελληνοϊταλικής Επιτροπής.
Τον Οκτώβριο του 1994 εκλέγεται Πρώτος Αιρετός Νομάρχης Αργολίδας. (Σ.σ.: περνά στην Ιστορία! Οχι αστεία...).
Στο πλαίσιο του νέου θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, αναπτύσσει πολύπλευρη δραστηριότητα. (Σ.σ.: πολύπλευρη...).
Το 1995 εκλέγεται αντιπρόεδρος της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (ΕΝΑΕ) η οποία αποτελεί κορυφαίο όργανο του συνόλου των αιρετών Νομαρχών και Νομαρχιακών Συμβούλων της χώρας.
Τον Μάιο του 1996 επισκέφθηκε το Σικάγο των ΗΠΑ με την ιδιότητα του νομάρχη και αντιπροέδρου της ΕΝΑΕ και είχε σειρά συναντήσεων με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού (ΣΑΕ) τον κ. Αντριου Αθενς, με τον υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ για το κόμμα των Ρεμπουπλικανών κ. Μπομπ Ντόουλ, με τον κυβερνήτη του Ιλινόις κ. Τζιμ Εντγκαρτ, με τον δήμαρχο του Σικάγο κ. Ντέιλι Ρίτσαρντ, καθώς επίσης και με σημαντικά πρόσωπα των διαφόρων συλλόγων της ομογένειας. (Σ.σ. : το απόγειο! Νυν απολύεις...).
Τον Ιούνιο του 1998 συνδιοργάνωσε ημερίδα με το υπουργείο Εσωτερικών με θέμα «Ποιότητα για τον Πολίτη», παρόντος του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Σταύρου Μπένου, η οποία απετέλεσε τη βάση για τη δημιουργία των σημερινών Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών. (Σ.σ.: σοβαρά; Θα λιποθυμήσω...).
Το 1999 εκλέγεται και πάλι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ΕΝΑΕ.
Συμμετείχε ως εκπρόσωπος της ΕΝΑΕ σε πολλές επιτροπές υπουργείων.
Πρωτοστάτησε στην αναθεώρηση του άρθρου 102 του Συντάγματος για τη συνταγματική κατοχύρωση του Β΄ βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης.
Το 2006 εκλέγεται νομαρχιακός σύμβουλος στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αργολίδας ως επικεφαλής του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Νομαρχιακή Κίνηση Πολιτών».
Στις 15/06/2007 (σ.σ.: εθνική εορτή - στην Αργολίδα...) εκλέγεται ομόφωνα πρόεδρος της Ενωσης τέως Αιρετών Νομαρχών Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΤΑΝ). Με την ιδιότητά του αυτή προέβη σε πολύ σημαντικές παρεμβάσεις που αφορούν αυτοδιοικητικά θέματα, καθώς και σε θέματα Οικονομίας, Περιβάλλοντος, Πολιτισμού κ.λπ., σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ενωση. (Σ.σ.: διεθνώς - εξυπακούεται...).
Τον Ιανουάριο του 2010 επισκέφτηκε την Ιταλία και είχε σειρά επαφών με κυβερνητικά και αυτοδιοικητικά στελέχη, μεταξύ των οποίων και με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας κ. Σκότι στο υπουργείο Εξωτερικών στη Ρώμη.
Την 29/03/2010 εκλέγεται και πάλι ομόφωνα πρόεδρος της Ενωσης τέως Αιρετών Νομαρχών Ελλάδας (σ.σ.: επίσημη αργία - στην Αργολίδα...) και Ευρωπαϊκής Ενωσης, για τετραετή θητεία.
Τον Νοέμβριο του 2010 εκλέγεται περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου».
Μπορεί να σας κούρασα κάπως, ερωτώ όμως: Υπάρχει ανάμεσά μας άνθρωπος που δεν θαυμάζει τον Σαραβάκο Δημήτριο του Σπυρίδωνα;
Βεβαίως όχι!
Ήθελα όμως να διαψεύσω τον (ανυπόστατο) ισχυρισμό του αγαπητού φίλου Η. Κ. ότι δήθεν η κυβέρνηση διορίζει με βάση τη σχέση «τέσσερις από τη Μεσσηνία, δύο από το ΠΑΣΟΚ και ένας από τη ΔΗΜΑΡ».
Λάθος, αγαπητέ Η. Κ.!
Διορίζουμε και από την Αργολίδα...
Κύριε πρόεδρε!
Διερωτώμαι, κύριε πρόεδρε, γιατί γίνεται τόση φασαρία με τη «διαθεσιμότητα» των 12.000 υπαλλήλων του Δημοσίου, που δεν εξευρίσκονται και, όπως διαβάζω, σκοπεύουμε να ζητήσουμε παράταση από τους δανειστές κ.λπ.
Γνωρίζω άχρηστο υπουργό σας, επικεφαλής χρήσιμου υπουργείου με πληθώρα (στρατιά ολόκληρη...) υπαλλήλων, ο οποίος «διέθεσε» οκτώ εξ αυτών -μέχρι στιγμής- σε έτερο, εξίσου άχρηστο συνάδελφό του υπουργό, για να τους αξιοποιήσει στο... πολιτικό γραφείο του! (Εχω και τα ονόματα, αν σας ενδιαφέρει, κύριε πρόεδρε, αλλά μόνο κατ’ ιδίαν λέγονται αυτά...).

Στέφανος Κασιμάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου