9.6.13

Τι είπε ο Σαμαράς στη Θεσσαλονίκη.



Στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο και να φέρει επενδύσεις αλλά και στις σχέσεις των τριών κυβερνητικών εταίρων αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην Θεσσαλονίκη.


H κυβέρνηση απέτρεψε την αποσταθεροποίηση της χώρας και έχει ανατρέψει την κατάσταση, διαψεύδοντας τους επαγγελματίες καταστροφολόγους που «φθάνουν ακόμα και στα όρια υπονόμευσης της χώρας»,  τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.
«Αποτρέψαμε την αποσταθεροποίηση της χώρας» και τώρα «μας απομένει πολλή δουλειά για να μη βρεθούμε εκεί που αρχίσαμε», σημείωσε ο πρωθυπουργός, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του και στους δύο άλλους κυβερνητικούς εταίρους.
Στο σημείο αυτό χαρακτήρισε πρωτοφανή, αλλά και σωτήρια για τη χώρα, την τρικομματική συνεργασία.
Πετύχαμε, είπε, όλοι μαζί παρά τις ιδεολογικές διαφωνίες και μίλησε για εθνική επιτυχία.




Από το Grexit έχουμε φθάσει στο Grecovery επανέλαβε, αλλά μερικοί, παρατήρησε χαρακτηριστικά, δεν τον αντέχουν αυτό και φθάνουν στα όρια της υπονόμευσης της χώρας, διώχνοντας επενδυτές, επιχειρώντας ματαίωση επενδύσεων, «για να μην έρθουν χρήματα στην Ελλάδα να μην πιάσουμε τους στοχους μας, να μη βγούμε από το μνημόνιο», αλλά «αυτή τη χάρη όμως, εμείς δεν θα τους την κάνουμε».
Απαντώντας σε αυτούς που «είτε από πρόθεση ή από σύγχυση επιχειρούν την υπονομευση της χώρας», ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως ο λαϊκισμός τους πλέον χάνει έδαφος.
Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «κάποιοι έσπευσαν να πανηγυρίσουν για την Κύπρο και μετά κατάπιναν τη γλώσσα τους». Αναφέρθηκε, μάλιστα, στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τους για πολυγλωσσία.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την καταστροφή και στη γωνία περιμένουν οι νεοναζί για να το εκμεταλλευτούν», σημείωσε, κάνοντας λόγο για δύο άκρα, αυτό του ΣΥΡΙΖΑ και τον νεοναζί.
«Επενδύσεις θα γίνουν και η οικονομία θα πάει μπροστά», υποστήριξε σε έντονο ύφος ο πρωθυπουργός.
Συνεχίζοντας σε αιχμηρό ύφος, κατηγόρησε την Χρυσή Αυγή για «κατάντημα» που αμφισβητεί το Ολοκαύτωμα και σημείωσε πως δεν πρόκειται να αφήσουν τα δύο άκρα να έχουν γονατισμένο και ανήμπορο τον Έλληνα.
«Η παράταξή μας θα μείνει όρθια γιατί έχει όραμα για το αύριο», είπε και πρόσθεσε: «Είμαστε η παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή που έβαλε τη χώρα στην Ευρώπη».
Σχετικά με την παραδοχή του «λάθους» από το ΔΝΤ, ο κ. Σαμαράς υποστήριξε πως από τότε η ΝΔ επιδίωκε περικοπή της ζημιάς αλλά οι προτάσεις της δεν εισακούστηκαν.
«Όποιος αγαπά τη χώρα του, προσπαθεί να επανορθώσει τα λάθη και κοιτάει μπροστά. Αυτό είναι το καθήκον μας και αυτό κάνουμε», πρόσθεσε.
«Κερδίσαμε δύο χρόνια προσαρμογής, μειώσαμε το χρέος, πληρώνουμε τα χρέη του Κράτους προς τους ιδιώτες και ανακεφαλοποιούμε τις τράπεζες για να εξασφαλίσουμε ρευστότητα», είπε ο πρωθυπουργός.
«Η στρατηγική της κυβέρνησης Καραμανλή έχει πλήρως δικαιωθεί», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, αναφερόμενος στις επενδύσεις που έρχονται στην Ελλάδα και ειδικότερα στην επένδυση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά.
Ο Αντώνης Σαμαράς κάλεσε τους Ευρωπαίους να βοηθήσουν την Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς οι δύο χώρες πρέπει να μείνουν σταθερές στην Ευρώπη.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στο φαινόμενο της λαθρομεταναστεύσης, λέγοντας πως χρειάζεται «κοινή ευρωπαϊκή πολιτική και στήριξη από τις άλλες χώρες».
«Αξιοποιούμε την προνομιακή μας θέση στη Μεσόγειο», είπε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο μείζον ζήτημα της ενέργειας και επεσήμανε πως «δεν θα αφήσουμε τίποτα πλέον να πάει χαμένο».
Στο πλαίσιο της προσπάθειας της ελληνικής κυβέρνησης για στενότερη συνεργασία με την Ευρώπη, ο κ. Σαμαράς επεσήμανε τρεις βασικούς πυλώνες:
- Στενή συνεργασία στο θέμα της λαθρομετανάστευσης,
- Κοινή ενεργειακή πολιτική με στόχο τη σταθερότητα στη περιοχή της Μεσογείου,
- Αναβάθμιση των εμπορικών σχέσεων της Ελλάδας με χώρες, όπως η Κίνα.
Τέλος, σχετικά με την Τουρκία, τόνισε πως πλέον θέλει και η Τουρκία να υπάρξει λύση στα προβλήματα, τα οποία συνεχίζουν να υπάρχουν.
«Δεν εκβιαζόμαστε αλλά και δεν εκβιάζουμε», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «προσπαθούμε να χτίσουμε μια διπλωματία αλήθειας και δεν κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου