Η «δημοκρατία» του Μαδούρο. Αλέξη, βλέπε να μαθαίνεις…



Οι επερχόμενες εκλογές (6/12) για το Κογκρέσο της Βενεζουέλας, προβλέπεται να είναι οι λιγότερο δημοκρατικές που έχει δει η λατινική Αμερική τα τελευταία χρόνια, με την εξαίρεση πάντα της Κούβας.
Και όμως, η αντιπολίτευση μάλλον θα νικήσει με διαφορά, πυροδοτώντας εξελίξεις που θα σηματοδοτήσουν την αρχή του τέλους του διεφθαρμένου σοσιαλιστικού καθεστώτος της χώρας.




Ο εκλογικός νόμος που επέβαλλε το κρατικά ελεγχόμενο εκλογικό συμβούλιο CNE είναι παντελώς άδικο. Οι κανόνες του είναι τέτοιοι, που η αντιπολίτευση θα χρειαστεί να πάρει περισσότερο από το 60% των ψήφων, και να αποφύγει δεκάδες «βρώμικα κόλπα» προκειμένου να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στις έδρες του Κογκρέσου...

Ποιοι θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα παντοκράτορα;



Δεν ξέρω ποιος φταίει για την κατάντια που η Νέα Δημοκρατία παρουσιάζει.
Γνωρίζω όμως πολύ καλά ποιοι χαίρονται από το γεγονός πως αυτή την στιγμή η χώρα δεν έχει αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση. Ξέρω από πρώτο χέρι πως όλοι αυτοί που μεθοδικά η Κουμουνδούρου κατήγγειλε ως «εχθρούς», ως «διαπλεκόμενους», ενεργά πλέον στηρίζουν την κυβέρνηση Τσίπρα.
Και τη στηρίζουν «δυνατά» για να μην πω «σκληρά».



Με έκπληξη λοιπόν πριν από μια εβδομάδα, άκουγα σημαίνοντα Ευρωπαίο παράγοντα να αναλύει τα θετικά της διακυβέρνησης Τσίπρα. Τι κι αν η αριστερά είναι ιδεολογικά απέναντι του; Κάτω από τον γκρίζο ουρανό των Βρυξελλών, ο μεγαλοσχήμων Ευρωπαίος αναρωτιόταν «μα υπάρχει άλλη εναλλακτική από τον Τσίπρα»;

Ήρθε η ώρα του … Παπαμιμίκου!



Παλιό, προφητικό, κλασικό  πλέον, και άκρως επίκαιρο άρθρο… διότι φανταστείτε να παραιτηθεί ο Μεϊμαράκης, και βάσει καταστατικού της ΝΔ να αναλάβει πρόεδρος ο Παπαμιμίκος! Να προκηρυχτούν αιφνιδιαστικά πρόωρες εκλογές, να ψηφίσει ο λαός ΝΔ, και να έχουμε πρωθυπουργό τον… κομπιουτερά!!!!

Η νίκη της ΟΝΝΕΔ – και πιο συγκεκριμένα της ΔΑΠ Νου Δου Φου Κου [sic] – στις πρόσφατες φοιτητικές εκλογές δεν άφησε ασυγκίνητο κανέναν. Πολλοί έμειναν ακόμα και άυπνοι αναμένοντας τα οριστικά αποτελέσματα. Έκδηλη η αγωνία.
Όταν, όμως, η νίκη επισημοποιήθηκε, οι καρδιές όλων πήγαν στη θέση τους. Το βαρυσήμαντο αυτό γεγονός έφερε ευεργετικό άνεμο στα πανιά της χώρας, γεμίζοντας τους περισσότερους Έλληνες με πρωτόγνωρη αισιοδοξία.


Ο στοχαστής...


Μέσα σ’ όλα τούτα τα ευοίωνα (πόσο τα έχουμε ανάγκη αυτές τις κρίσιμες ώρες…), μια (επιπλέον) αναπάντεχα θετική εντύπωση δημιούργησε η ελπιδοφόρα παρουσία ενός πολιτικοποιημένου νέου με δυνατό πολιτικό στίγμα: Ανδρέας Παπαμιμίκος το όνομά του· πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ η ιδιότητά του. Μιλάμε για έναν εξαίρετο νέο – τι νέο δηλαδή, άνδρα κανονικό!

Αλαβάνος κατά … Τσίπρα!



Με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς επιτέθηκε στον Αλεξη Τσίπρα ο Αλέκος Αλαβάνος μιλώντας στη συνδιάσκεψη της ΛΑΕ. Μίλησε για την «πιο μαύρη παρένθεση προδοσίας και όνειδους στην ιστορία της Αριστεράς» ενώ είπε χαρακτηριστικά οτι  «η κυβέρνηση Τσίπρα πρέπει άμεσα να φύγει με πίσσα και πούπουλα»!!




Μάλιστα υποστήριξε οτι «ψηφίζουν σήμερα χωρίς ίχνος αιδούς μνημονιακές ρυθμίσεις χειρότερες από τις προηγούμενες κυβερνήσεις».
Ο χαιρετισμός του Αλέκου Αλαβάνου στη συνδιάσκεψη της ΛΑΕ:

Σα να μην πέρασε μια μέρα…



«Νομίζουμε ότι ήταν μια δύσκολη διαπραγμάτευση, κάτω από μεγάλη πίεση χρόνου επειδή υπήρχε και η ανακεφαλαιοποίηση. Οπως το καλοκαίρι ο μοχλός πίεσης ήταν το Grexit, αυτή τη φορά ήταν η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και αυτό δημιούργησε ένα ασφυκτικό πλαίσιο διαπραγμάτευσης από τη μεριά μας».

 


Μιλά ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο ίδιος πολιτικός που πριν από μια βδομάδα, αναφερόμενος στην ίδια διαπραγμάτευση, έλεγε: «Πιεζόμαστε λίγο διότι, όπως γνωρίζετε, η ανακεφαλαιοποίηση πηγαίνει πιο γρήγορα από όσο πιστεύαμε και υπό αυτή την έννοια είμαστε “θύματα της ίδιας μας της επιτυχίας'', διότι οι τράπεζες δείχνουν να ανακεφαλαιοποιούνται λίγο νωρίτερα, οπότε ορισμένα από τα θέματα που θα μπορούσαμε να διευθετήσουμε αργότερα καλούμαστε να τα διευθετήσουμε νωρίτερα».

Βαρουφάκης: “Έπρεπε να έχουμε χρεοκοπήσει”!!!!!!



Καιρό είχαμε να ακούσουμε τον Γιάννη με το ένα ν και ομολογούμε πως μας έλειψε. Ο κ. Βαρουφάκης όμως δεν υπάρχει περίπτωση να μας αφήσει να πλήξουμε. Έτσι ξαναχτύπησε, μέσω συνέντευξής του στη βρετανική εφημερίδα Guardian.



«Έπρεπε να έχουμε χρεοκοπήσει» ήταν η νέα ρήση του Γιάνη, ο οποίος υπεραμύνθηκε της επτάμηνης θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών...