3.8.18

Που μπλέξαμε;


Μπλέξαμε με ψεύτες, μειοδότες και ανίκανους, όχι με ένα στιγμιαίο λάθος του εκλογικού σώματος σε βάθος μιας εκλογικής αναμέτρησης, αλλά μετά από τέσσερις απανωτές ψήφους του, στις ευρωεκλογές του 2014, στις δυο εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις του 2015 και στο δημοψήφισμα του ίδιου έτους. 




Και στις τέσσερις αυτές εκλογικές αναμετρήσεις ο θίασος που υποδύεται την κυβέρνηση αναδείχθηκε κυρίαρχος του πολιτικού σκηνικού. 
Εντάξει, πέρασαν τέσσερα χρόνια, από την πρώτη στιγμή που η κοινωνία εξέφρασε τη βαθιά της δυσαρέσκεια για τον τρόπο που η κυβέρνηση Σαμαρά χειριζόταν τη διακυβέρνηση της χώρας μας. Η αλήθεια είναι ότι ο Σαμαράς αποδείχτηκε ίσως ο ικανότερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης, παρά το γεγονός ότι του χρεώθηκαν δύο μεγάλα λάθη με ονοματεπώνυμο: ο Στουρνάρας και ο Θεοχάρης. Ο Σαμαράς πήρε τη χώρα με -8% (ύφεση) και την παρέδωσε με ανάπτυξη έστω και οριακή εντός δυόμιση ετών…


 
Εκ των υστέρων είναι εύκολο να δει κάποιος ότι κυρίως ο Στουρνάρας του επιβλήθηκε από την τρόικα, ενώ το λάθος του να παρέχει ασυλία στον Στουρνάρα τοποθετώντας τον στην Τράπεζα της Ελλάδος το 2014, σηματοδότησε το σημείο όπου οι δανειστές ανοιχτά πλέον έπαψαν να τον στηρίζουν και ουσιαστικά άνοιξαν τον δρόμο στο ΣΥΡΙΖΑ. 
Κανονικά θα έπρεπε να περάσουν αρκετά χρόνια για να αντιληφθεί ένα μεγάλο ποσοστό του κόσμου, πόσο μεγάλο λάθος ήταν να φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.
Είναι όντως πολύ δύσκολο να μπορέσει κάποιος να έχει ιστορική αντίληψη μιας κυβέρνησης, ενόσω αυτή η κυβέρνηση βρίσκεται στην εξουσία. Για κακή μας τύχη είναι συγκριτικά εύκολο να έχει κάποιος εμπεριστατωμένη άποψη για τον ιστορικό ρόλο της σημερινής κυβέρνησης. 
Στελεχωμένη με τα δευτεροκλασάτα στελέχη που έδιωξε από το ΠΑΣΟΚ ο ΓΑΠ, καθώς και με το συνονθύλευμα των ακροδεξιών που απέπεμψε ο Σαμαράς, ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα μικρό κόμμα του 3%-4% με σχετικά ακραίες λαϊκίστικες αριστερές συγκρουσιακές αντιλήψεις για την κοινωνία και την πολιτική κατάφερε να ορίσει μια σειρά από ιστορικές ήττες της Ελλάδας τις οποίες είχαν επιμελώς αποφύγει οι υπόλοιπες κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης. 
Με συνθήματα όπως "κατάργηση ΕΝΦΙΑ και 13η σύνταξη" βασίστηκε στα κατώτερα ένστικτα και την απληστία των ψηφοφόρων του σε προσωπικό επίπεδο για να επιβάλει μια ατζέντα ιστορικής καταστροφής της χώρας σε όλα τα επίπεδα, 
Από την καταστροφή του τραπεζικού συστήματος πάνω στο οποίο στηρίζεται μια κοινωνία για να ξανασταθεί στα πόδια της αναπτυξιακά, το κλείσιμο των τραπεζών με κόστος πιθανόν €200 δισ. σε βάθος λίγων ετών, ως την εκτόξευση του αριθμού των κατασχέσεων και πλειστηριασμών κοντά 4 εκατομμυρίων Ελλήνων, ως την αναγνώριση Μακεδονικής ιθαγένειας και γλώσσας στους Σκοπιανούς, ως τις ανεξέλεγκτες ροές χρημάτων προς ΜΚΟ ημετέρων, ως τη μεταναστευτική ροή που γονάτισε την Ελλάδα, τη Γερμανία και τη Μέρκελ, ως τη γελοία απόπειρα ελέγχου δια παράνομης διαδικασίας των Τηλεοπτικών καναλιών, ως το Υπερταμείο του συνόλου της ελληνικής δημόσιας περιουσίας των 99 ετών διαχείρισης από αλλοδαπούς δανειστές, ως τη δέσμευση καταστροφικών για την ανάπτυξη πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% για το 2017-2022 και 2,2% μετά ως το 2060, συνθήκες που καμία από τις υπόλοιπες κυβερνήσεις της κρίσης δεν αποδέχθηκε ακριβώς διότι οδηγούν ολόκληρη τη χώρα σε μια υφεσιακή λούπα χωρίς προοπτική επιστροφής στην κανονικότητα όσο θα ζούμε. 
Και τέλος ήρθε και η εθνική τραγωδία του Ματιού και της Μάνδρας με κόστος πάνω από 100 νεκρούς συμπολίτες μας. Πραγματική εκατόμβη. 
Και ετοιμάζουν και κυριαρχικές παραχωρήσεις στις γείτονες Τουρκία και Αλβανία όσο μιλάμε.
Οι αγαπητοί μας Συριζαίοι συμπολίτες, δια της ψήφου των δεν εξασφάλισαν μόνο τη μιζέρια και τη δυστυχία των υπολοίπων μας για όσο θα ζούμε (τουλάχιστον οι γεννημένοι πριν το 1980) και τη μαζική έξοδο από τη χώρα των επιστημόνων και της νεολαίας μας, αλλά και ότι τα ίδια τα εγγόνια τους θα περάσουν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους σε μια χώρα που θα σέρνεται στη λάσπη της ευρωπαϊκής οικονομίας (αν υπάρχει ως τότε) με υπογραφές Τσίπρα, Καμμένου, Τσακαλώτου και Βαρουφάκη!
Και πως το κατάφεραν;
Δια της ψήφου των...
Όταν έλεγε ο Λίνκολν ότι "με μια σφαίρα μπορείς να καταστρέψεις μια ζωή, ενώ με μια ψήφο μπορείς να καταστρέψεις το μέλλον των παιδιών σου" από τέτοια λάθη όπως η εκλογή της σημερινής ελληνικής κυβέρνησης ήθελε να προφυλάξει τους πολίτες. Αν και αμφιβάλλω ότι θα μπορούσε να φανταστεί το επίπεδο ψευτιάς, ανικανότητας και καταστροφικότητας των σημερινών κυβερνώντων με τους οποίους μπλέξαμε. 
Αμφιβάλλω. 

Άγης Βερούτης 

1 σχόλιο:

  1. και άντε τον ιανουάριο του 15 κάποιοι μαλάκες πίστεψαν ότι το τσόγλανμπόϋ θα τους χάριζε τον ΕΝΦΙΑ και τον ψήφισαν, τον Σεπτέμβριο του 15 - μετά τον Βαρουφάκη- τα capitals control- την αύξηση του ΕΝΦΙΑ, πόσο μαλάκες πρέπει να είναι όσοι από τους παραπάνω ξαναφήφισαν τους αναρχοκατσαπλιάδες, έκαψαν τα μαλακόμετρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή