Αξίζει τον κόπο αυτός ο χυμός, για να φτιάξουμε
μια καινούρια λέξη: καρπουζάδα!
Η καρπουζάδα ή αλλιώς ο χυμός από καρπούζι,
που μυρίζει καλοκαίρι.
Φτιάξτε μια μεγάλη κανάτα και αφήστε την στο
ψυγείο, για να βρίσκετε ένα δροσερό ποτό κάθε φορά που γυρίζετε από την
παραλία.
Χρειαζόμαστε:
1 καρπούζι σε μεγάλα κομμάτια (αφού βγάλετε τα
κουκούτσια)
1/4 της κούπας ζάχαρη
χυμό από ένα λεμόνι
πολλά παγάκια
Χτυπάτε το καρπούζι σταδιακά στο blender προσθέτοντας
κάθε φορά λίγο από τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και 4 παγάκια.
Μόλις χτυπήσετε στο blender όλο το καρπούζι,
βάλτε το χυμό σε μια κανάτα και φυλάξτε το στο ψυγείο.
Ανακατεύετε καλά πριν από κάθε χρήση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου