14.3.16

Mad World...

Gary Jules




Η μπούργκα της επιστημοσύνης…



Βγαίνει ένας υπουργός και μας λέει ότι οι πρόσφυγες θα βοηθήσουν στην επίλυση του δημογραφικού -λες και δεν είμαστε συγκεκριμένος λαός, αλλά πρόκειται για κεφάλια βοδιών ή κατσικιών, για πληθυσμό από ζωντανά κι όχι για ανθρώπους. Λες και οι πρόσφυγες δεν έχουν ειδικά, μοιραία χαρακτηριστικά, όπως είναι η θρησκεία, η εθνικότητα, ο τρόπος ζωής, τα συμφέροντά τους, οι ιδιοτέλειές τους, αλλά και το τι είναι προσωπικά ο καθείς, από άγγελος, νοικοκύρης μέχρι πιθανός κακούργος.



Αντιμετωπίζει ο υπουργός τη χώρα σαν μαντρί παραγωγής απρόσωπων κρεάτων. Και το ωραιότερο που λέει: Πρόκειται για “επιστημονική άποψη” -φράση που επιτείνει την κτηνιατρική αντίληψη, η οποία δύσκολα αποκρύπτει την πρόθεσή του, που είναι ακραιφνώς σταλινική, διεθνιστική-εθνομηδενιστική και ολοκληρωτική...

Το «Τσίρκο Ειδομένη» σας καλωσορίζει…



Από πού να αρχίσει κανείς, πώς να περιγράψει το αίσχος που συμβαίνει στην 25η ισχυρότερη οικονομία του κόσμου και ποιον τρόπο να βρει να αποτυπώσει τις εικόνες, χωρίς να αισθάνεται ότι προσβάλλει τον αγώνα των δύσμοιρων αυτών ανθρώπων για μια καλύτερη ζωή;




Ας ξεκινήσουμε από την ξερή περιγραφή των όσων συμβαίνουν εκεί. Αρκετές χιλιάδες άνθρωποι είναι συγκεντρωμένοι στον καταυλισμό που έχει δημιουργηθεί de facto στη γραμμή των συνόρων. Το πόσες χιλιάδες, κανείς δεν είναι σε θέση να το πει, καθώς δεν υπάρχει καμιά επίσημη καταγραφή. «Και ποιος κάνει κουμάντο σε αυτόν τον τόπο;» όπως ρώτησε αξιωματούχος ξένης κυβέρνησης. «Κανείς. Οι εκπρόσωποι των ΜKΟ μαζεύονται μια φορά την εβδομάδα κι αποφασίζουν μεταξύ τους», ήταν η απάντηση…


Μπορεί το κακό να είναι αστείο;



Πενήντα χρόνια μετά τη δημοσίευση του «Άιχμαν στην Ιερουσαλήμ», δύσκολα μπορούμε να κατανοήσουμε πόσο θορύβησε τους ομοεθνείς της –αλλά και όλο τον υπόλοιπο κόσμο– η τραυματική διαπίστωση της εβραίας Χάνα Άρεντ: το Κακό μπορεί να είναι τετριμμένο, να είναι κοινότοπο, να είναι μπανάλ.



΄Οσοι είχαν επιβιώσει από τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης ήταν έτοιμοι να συμφιλιωθούν με την ιδέα πως είχαν πέσει θύματα μιας δαιμονικής δύναμης του Κακού –ανάλογης με τη φονική μανία του συνταγματάρχη Κουρτς, όπως θα τον ερμήνευε αργότερα ο Μάρλον Μπράντο–, αλλά όχι κι ενός δημοσίου υπαλλήλου σαν τον Άντολφ Άιχμαν, κάποιου που εκτελούσε διαταγές ολέθρου με την ίδια βαριεστημάρα που ένας άλλος συντοπίτης του θα καθάριζε τον κηπάκο του από τα αγριόχορτα.

Η πολιτική της κυβέρνησης βουλιάζει στις λάσπες της Ειδομένης…



Στην Ειδομένη γκρεμίζεται άλλος ένας μύθος της αριστεράς, εκείνος του μονοπωλίου του ανθρωπισμού.  Η προσπάθεια της κυβέρνησης να  χρησιμοποιήσει τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές ως όπλο πίεσης προς τους δανειστές, αποδεικνύεται άλλη μία από τις πολλές αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς, χάνουμε παντού…




Αυτή την στιγμή παραμένει άγνωστο πόσοι ακόμη άνθρωποι θα «εγκλωβιστούν» εντός της ελληνικής επικράτειας. Ο αριθμός τους ξεπερνάει αυτή την στιγμή τις 42.000, ενώ πολλές δεκάδες ακόμη χιλιάδες βρίσκονται στα παράλια, έτοιμοι να περάσουν στην Ελλάδα. Στις επόμενες ημέρες αναμένεται ότι οι ροές θα αυξηθούν κατακόρυφα, καθώς η Τουρκία θα αρχίσει να δέχεται πίσω μετανάστες μετά από την σύναψη συμφωνίας με την Ευρώπη! Όποιος προλάβει…


Σύνταξη στο Δημόσιο μόνο στα 67 έτη…



Μόνο με τη συμπλήρωση του ανωτάτου ορίου ηλικίας, και όχι με τη συμπλήρωση 35ετίας, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, θα συνταξιοδοτούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι, σύμφωνα με εφαρμοστική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.



Οπως ορίζεται στην εγκύκλιο, όσοι υπάλληλοι συνταξιοδοτήθηκαν από την υπηρεσία τους από 19.8.2015 μέχρι και 27.2.2016 (σ.σ. ημερομηνία έναρξης ισχύος του σχετικού νόμου), έχοντας συμπληρώσει 35ετία, μπορούν να επανέλθουν στις προηγούμενες θέσεις τους με αίτηση που θα υποβάλουν μέχρι τα τέλη του μήνα. Η αίτηση γίνεται δεκτή με απόφαση του αρμόδιου υπουργού ή του αρμοδίου οργάνου κατόπιν γνώμης του οικείου υπηρεσιακού συμβουλίου.