3.2.15

Weight of Gold...

Forest Swords




Ο κ. Γ. Βαρουφάκης και ο «Λιτός Βίος»…



Για τα φαιοκόκκινα ολοκληρωτικά καθεστώτα, η κατανάλωση είναι ύπατος εχθρός –πρώτον, γιατί προϋποθέτει άνοδο της παραγωγής και άρα υψηλά περιθώρια ελευθερίας και, δεύτερον, γιατί εντείνει, έστω και καθ’ υπερβολήν, την κάλυψη αναγκών




Από τον Χίτλερ μέχρι τον Μάο τσε Τουνγκ και από τον Φιντέλ Κάστρο έως τον Πολ Ποτ, οι φαιοκόκκινοι «σωτήρες» της ανθρωπότητας πάντα θεωρούσαν ύπατο εχθρό τους την κατανάλωση… 

Δει δη χρημάτων (περί Βαρουφάκη ο λόγος).



Τον ζηλεύω τον Βαρουφάκη.
Ζει το όνειρο.
Έχει λεφτά, έχει καριέρα, και το τελευταίο διάστημα έχει και … ρουβίτσες.
Όλων μα όλων το στόμα στάζει μέλι για το νέο ίνδαλμά μας, που τα συνδυάζει όλα.
Διότι και ο Ρουβάς έχει κοιλιακούς, αλλά δεν νομίζω να έχει τελειώσει ούτε λύκειο.
Και ο Νότης είναι αεράτος, αλλά …. άστο.
Και ο Σκουρλέτης είναι φίρμα στον Σύριζα, αλλά δεν ξέρει γρι αγγλικά.
Και πάει λέγοντας.




Ο Γιάνης λοιπόν, έχει όλο το πακέτο.
Και μπορεί μέχρι πρότινος να ήταν μια ακόμη γραφική φιγούρα στα πάνελ (στυλ Καζάκη), όπου βλέπαμε μόνο το ομιλών κεφάλι του να μας αναλύει το πώς και το γιατί αύριο ή μεθαύριο καταστρεφόμαστε, και αυτό είναι καλό (για τον Γιάνη), αλλά μέχρι εκεί.
Μέχρι που ο Dr.Doom έγινε υπουργός (διαψεύδοντας τις πάμπολλες διαβεβαιώσεις του ότι δεν θα πολιτευτεί), και τον είδαμε επιτέλους και ολόκληρο...


Πρώτα δείγματα γραφής…



Σχηματισμός συγκυβέρνησης με το ακροδεξιό μόρφωμα του Καμμένου, με αστραπιαίες διαδικασίες που αποκάλυψαν συμφωνία κλεισμένη από καιρό.
Διορισμός ενός πολιτικά άγνωστου δικηγόρου, ειδικευμένου στις ιδιωτικοποιήσεις, με πελάτες όλα τα μονοπώλια που κάνουν μπίζνες στην Ελλάδα και μερικούς από τους μεγαλύτερους εγχώριους καπιταλιστικούς ομίλους.



Σχηματισμός μιας κυβέρνησης-τέρας με 34 υπουργούς (μαζί με τους αναπληρωτές) και 6 υφυπουργούς, εκεί που ανακοίνωναν μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα.
Αυτές ήταν οι πρώτες ενέργειες της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη νίκη του στις εκλογές…

Οι πολιτικές Βενεζουέλας του Τσίπρα…



Οι πολιτικές Βενεζουέλας του Τσίπρα, είναι επικίνδυνες για την Ελλάδα, αναφέρει σε άρθρο του στην The Wall Street Journal, ο Simon Nixon, υποστηρίζοντας ότι ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός χρειάζεται κάτι περισσότερο από το «άγγιγμα του Τσάβεζ».


 
Όπως τονίζει, η στιγμή υπέρτατου κινδύνου για την Ελλάδα ήταν τον Μάρτιο του 2012, όταν οι ηγέτες της ευρωζώνης συναντήθηκαν για δεύτερη φορά σε τρεις εβδομάδες προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα παράσχουν και δεύτερη διάσωση. Εάν δεν το έκαναν, θα είχαμε οδηγηθεί σε μια άτακτη ελληνική χρεοκοπία και έξοδο από την ευρωζώνη…


Χαλαρώστε, βαθιές ανάσες και πάμε πάλι...



Καταρχάς, για να ξεκινήσουμε από τα βασικά, μια κυβέρνηση που μόλις εκλέχθηκε δημοκρατικά και πήρε σχεδόν αυτοδυναμία έχει κάθε δικαίωμα, πάντα στο πλαίσιο το συνταγματικό, να λέει και να κάνει ό,τι θέλει.
Ο Τύπος, οι ψηφοφόροι όλων των παρατάξεων, αλλά και οι δανειστές της χώρας πρέπει να της δίνουν αυτό που ονομάζουν οι Αγγλοσάξονες «πλεονέκτημα της αμφιβολίας» (benefit of the doubt). 


 
Χρειάζεται, λοιπόν, ιδιαίτερη ψυχραιμία για 40 υπουργούς και έναν πρωθυπουργό που δεν έχουν καθίσει ποτέ σε τέτοιες καρέκλες και έστω και ρομαντικά θεωρούν πως ό,τι έλεγαν προχθές προεκλογικά ισχύει και σήμερα που ορκίστηκαν πίστη στο Σύνταγμα.
Εξαιρώ τον αγαπητό Γιάννη Δραγασάκη που έχει διατελέσει αναπληρωτής υπουργός στα Οικονομικά επί Οικουμενικής, και στις Βρυξέλλες, σε συνεδρίαση του ECOFIN, έμαθε ότι έπεφτε η κυβέρνηση... και γυρίσαμε μαζί άπρακτοι - δημοσιογράφοι και υπουργός…

Το ποντίκι που βρυχάται…



Όσοι αγαπάτε τον Πίτερ Σέλερς ή τα θερινά σινεμά, θα έχετε σίγουρα υπ' όψιν την ταινία «Το ποντίκι που βρυχάται».
Είναι ένα υπέροχο φιλμ του 1959, με το οποίο μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη η νουβέλα του Ιρλανδού Λέοναρντ Γουίμπερλέι, που είχε κυκλοφορήσει τέσσερα χρόνια νωρίτερα.



Να σας θυμίσω λίγο την υπόθεση και είμαι σίγουρη πως μετά θα καταλάβετε για ποιον λόγο αυτό το φιλμ στριφογυρίζει στο μυαλό μου από μέρες...


Βαρουφάκης: Δεν είναι συνετή η ανάκληση ιδιωτικοποιήσεων …



Με τη φράση «Η ορθή στρατηγική για τον Σίσυφο είναι να σταματήσει να σπρώχνει τον βράχο του, όχι να έχει στόχο να τον ανεβάσει στην κορυφή του λόφου», συνοψίζει τη στρατηγική της νέας ελληνικής κυβέρνησης όσον αφορά στην αποπληρωμή του ελληνικού δημοσίου χρέους ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Le Monde.



«Δέχθηκαν να δανείσουν στην Ελλάδα μεγάλα ποσά για να αποπληρώσει τα χρέη της, ζητώντας της να περιορίσει τα έσοδά της. Αυτή δεν ήταν καλή ιδέα» εξηγεί στη γαλλική εφημερίδα ο νέος υπουργός Οικονομικών και επισημαίνει: «Πρέπει να ενεργήσουμε κατά πιο έξυπνο τρόπο βρίσκοντας ένα σχέδιο που λειτουργεί προς όφελος της Ευρώπης, όχι μόνο της Ελλάδας»…