Το ελαιόλαδο κάνει καλό.
Σε αυτό συμφωνούν πλέον όλοι, και για αυτό οι ειδικοί προωθούν
παντού την μεσογειακή διατροφή, της οποίας αποτελεί τη βάση.
Το ερώτημα όμως είναι γιατί το ελαιόλαδο κάνει καλό;
Αν νομίζετε ότι η απάντηση είναι τα αντιοξειδωτικά, ή το
ελαϊκό οξύ που περιέχει, κάνετε λάθος.
Μπορεί να είναι έτσι, αλλά μια τελευταία επιστημονική μελέτη
που πραγματοποιήθηκε, μας λέει κάτι το καινούργιο…
Το ελαιόλαδο μας κάνει να αισθανόμαστε πολύ πιο πλήρεις,
από οποιοδήποτε άλλο είδος λαδιού ή λίπους.
Μάλιστα, μυρίζοντάς το και μόνο, αισθανόμαστε χορτάτοι.
Και άρα μειώνουμε το φαγητό.
Σε μια ομάδα από συμμετέχοντες δόθηκε γιαούρτι που κατασκευάστηκε
από διάφορα άλατα.
Αυτοί στους οποίους προσφέρθηκε γιαούρτι με ελαιόλαδο
παρουσίασαν υψηλότερα επίπεδα σεροτονίνης στο αίμα τους, που είναι μια ορμόνη η
οποία σηματοδοτεί τον χορτασμό, και χρειάστηκαν πολύ λιγότερες θερμίδες όλη την
υπόλοιπη ημέρα.
Ακόμη και σε σχέση με εκείνους στους οποίους δόθηκε λάδι
από κανόλα, το οποίο έχει τις ίδιες διατροφικές ιδιότητες.
Εντυπωσιασμένοι οι επιστήμονες από το εύρημα, προχώρησαν
σε ένα δεύτερο πείραμα, αυτή τη φορά με γιαούρτι αρωματισμένο με εκχύλισμα ελαιόλαδου.
Το αποτέλεσμα ήταν οι συμμετέχοντας να επιτύχουν ακόμη
υψηλότερα σκορ στον έλεγχο της πείνας τους!
Για αυτό μας κάνει καλό.
Επειδή μας βοηθά να τρώμε λιγότερα λίπη κλπ.
S.A.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου