Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η ντομάτα είναι
η βασίλισσα του καλοκαιριού.
Κατακόκκινη, ζουμερή, χυμώδης και νόστιμη.
Κάτι ανάμεσα σε φρούτο και λαχανικό, που
τρώγεται ωμό αλλά και βράζεται, ψήνεται, τηγανίζεται και συντηρείται με χίλιους
δυο τρόπους για το χειμώνα.
Πάει με όλα, μπαίνει παντού και κάνει πάντα τη
διαφορά…
Τώρα που είναι η εποχή της, θα φτιάξετε με αυτήν
ένα παραδοσιακό ορεκτικό, απλό, λιτό και εύκολο.
Ντοματοκεφτέδες που έλκουν την καταγωγή
τους από τη μαγευτική Σαντορίνη!
Θα πάρετε δυο-τρεις ντομάτες, θα τις κόψετε σε
ζάρια (τετραγωνάκια), φροντίζοντας να αφαιρέσετε όσο περισσότερα σπόρια
μπορείτε και θα τις αφήσετε για λίγη ώρα να σουρώσουν σε ένα σουρωτήρι, μέχρι
να βγάλουν όλα τα υγρά τους.
Στη συνέχεια, μέσα στις ντομάτες θα ψιλοκόψετε
1 μέτριο κρεμμύδι
λίγο δυόσμο
λίγη ρίγανη
αλάτι και πιπέρι
αλεύρι τόσο, ώστε να έχετε ένα σχετικά
σφιχτό μίγμα.
Θα τηγανίσετε τους κεφτέδες σας σε ελαφρύ λάδι, παίρνοντας
από το μίγμα με ένα κουτάλι και ρίχνοντας στο τηγάνι, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει
το περιττό λάδι και απολαύσετε με τι άλλο;
Με το απόλυτο καλοκαιρινό ελληνικό απεριτίφ, ένα
παγωμένο ούζο!
Άντζελα Κροκίδη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου