Ένα αγαπημένο γλυκό του Ορθογράφου για απόψε από την Big Mama. Σας παρουσιάζουμε την πιο γλυκιά κι ακαταμάχητη "μελαχρινή".
ΥΛΙΚΑ (για ταψί νο 34-36)
7 αυγά
1 πλάκα μαργαρίνη
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
1 ποτήρι του νερού γάλα
3 ποτήρια του νερού αλεύρι
3 γεμάτες κουταλιές κακάο
2 baking powder
2 βανίλιες
Για το σιρόπι
4 ποτήρια του νερού ζάχαρη
4 ποτήρια του νερού νερό
1 κουτάλι χυμό λεμονιού
Για τη σοκολάτα
1,5 πλάκα μαργαρίνη
6 φλυτζάνια του ελληνικού καφέ (φλυτζανάκια) κακάο
5 φλυτζάνια του ελληνικού καφέ (φλυτζανάκια) άχνη ζάχαρη
3 φλυτζάνια του ελληνικού καφέ (φλυτζανάκια) γάλα
-Αναμιγνύουμε το αλεύρι με το κακάο και το baking powder.
-Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και καθώς χτυπάμε προσθέτουμε τα αυγά, συνεχίζοντας μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο.
-Όταν το μείγμα γίνει αφράτο, συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα, ρίχνουμε το μείγμα του αλευριού εναλλάξ με το γάλα.
-Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί νο 34-36 και το ψήνουμε στους 180ο C για περίπου 40 λεπτά (αντιστάσεις).
-Όταν ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει ενώ ετοιμάζουμε το σιρόπι.
-Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για περίπου 7 λεπτά.
-Ρίχνουμε τα 3/4 περίπου του σιροπιού στο γλυκό σιγά σιγά και περιμένουμε να απορροφηθεί.
-Το υπόλοιπο σιρόπι το βράζουμε ακόμα 1-2 λεπτά και μετά το ρίχνουμε και αυτό πάνω στο γλυκό.
-Ετοιμάζουμε το γλάσσο σοκολάτας σε μπεν μαρί. Βάζουμε στο σκεύος τη μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου και μετά προσθέτουμε το κακάο ανακατεύοντας καλά. Ακολούθως προσθέτουμε την άχνη και το γάλα. Όταν το μείγμα ξεκολλάει από τα τοιχώματα είναι έτοιμο.
-Περιχύνουμε το σιροπιασμένο γλυκό, εφ' όσων έχει κρυώσει, με το γλάσσο σοκολάτας.
-Διατηρούμε στο ψυγείο.
Big Mama
Μελαχρινή
ΥΛΙΚΑ (για ταψί νο 34-36)
7 αυγά
1 πλάκα μαργαρίνη
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
1 ποτήρι του νερού γάλα
3 ποτήρια του νερού αλεύρι
3 γεμάτες κουταλιές κακάο
2 baking powder
2 βανίλιες
Για το σιρόπι
4 ποτήρια του νερού ζάχαρη
4 ποτήρια του νερού νερό
1 κουτάλι χυμό λεμονιού
Για τη σοκολάτα
1,5 πλάκα μαργαρίνη
6 φλυτζάνια του ελληνικού καφέ (φλυτζανάκια) κακάο
5 φλυτζάνια του ελληνικού καφέ (φλυτζανάκια) άχνη ζάχαρη
3 φλυτζάνια του ελληνικού καφέ (φλυτζανάκια) γάλα
-Αναμιγνύουμε το αλεύρι με το κακάο και το baking powder.
-Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και καθώς χτυπάμε προσθέτουμε τα αυγά, συνεχίζοντας μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο.
-Όταν το μείγμα γίνει αφράτο, συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα, ρίχνουμε το μείγμα του αλευριού εναλλάξ με το γάλα.
-Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί νο 34-36 και το ψήνουμε στους 180ο C για περίπου 40 λεπτά (αντιστάσεις).
-Όταν ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει ενώ ετοιμάζουμε το σιρόπι.
-Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για περίπου 7 λεπτά.
-Ρίχνουμε τα 3/4 περίπου του σιροπιού στο γλυκό σιγά σιγά και περιμένουμε να απορροφηθεί.
-Το υπόλοιπο σιρόπι το βράζουμε ακόμα 1-2 λεπτά και μετά το ρίχνουμε και αυτό πάνω στο γλυκό.
-Ετοιμάζουμε το γλάσσο σοκολάτας σε μπεν μαρί. Βάζουμε στο σκεύος τη μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου και μετά προσθέτουμε το κακάο ανακατεύοντας καλά. Ακολούθως προσθέτουμε την άχνη και το γάλα. Όταν το μείγμα ξεκολλάει από τα τοιχώματα είναι έτοιμο.
-Περιχύνουμε το σιροπιασμένο γλυκό, εφ' όσων έχει κρυώσει, με το γλάσσο σοκολάτας.
-Διατηρούμε στο ψυγείο.
Καλή σας απόλαυση!
Big Mama
Απ' ότι βλέπω διαίτης φαίνεται!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαλαρά ένα 4-5% του σωματικού μου βάρους οφείλεται σε αυτό το γλυκό...
Διαγραφή