2.3.14

One More Cup of Coffee...

Robert Plant, in Bob Dylan's One More Cup of Coffee...






Έχω μερικές εμμονές…



       Έχω μερικές εμμονές.
Μια από αυτές είναι ότι θεωρώ πως αυτή η χώρα χρειάζεται περισσότερους δάσκαλους/καθηγητές και γιατρούς και λιγότερους παπάδες.



Έχω αρθρογραφήσει πολλές φορές για το θέμα.
Όχι, ότι με πήρε κάποιος -από αυτούς που διαχειρίζονται τις τύχες μας- στα σοβαρά.
Σημασία δεν έδωσε στις εμμονές ενός αρθρογράφου ενός site.
Το εντυπωσιακό είναι πως εξίσου αδιάφοροι ν΄ ασχοληθούν έστω με το θέμα, έδειξαν και εκείνοι που δεν διαχειρίζονται τις τύχες μας.
Και ιδιαίτερα εκείνοι που φιλοδοξούν να το κάνουν.
Και οι οποίοι έχουν και αριστερό πρόσημο. Ή έτσι δηλώνουν τουλάχιστον, ξεχνώντας τι είπε ο Κάρολος (όχι ο Μπρούσαλης, ο άλλος!) για τη θρησκεία...



Ένας Τζήμερος με σακίδιο;



 Όσοι έχουν τόσο καιρό αναλάβει εργολαβία να υπονομεύσουν ως απολύτως ανώριμη και αναξιόπιστη κάθε πολιτική που προσπαθεί να δημιουργήσει πλαίσιο συμμετοχής, τώρα περνούν στη φάση δύο, η οποία προβλέπει «φρεσκαδούρα»…



Το ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης έγραψε ένα κείμενο που μοιάζει με εισαγωγή σε μία από τις μετριότερες εκπομπές του, και ότι με αυτό επέλεξε να ανακοινώσει τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα, δείχνει προφανώς τη βαθιά πίστη κάποιων ότι ζούμε σε εποχές όχι πολιτικής αλλά μεταπολιτικής, και πως, μέσα στην αναμπουμπούλα, υπάρχει χώρος για άπειρες εκδοχές του Μπέπε Γκρίλο, αρκεί να είναι φωτογενείς. 

Διαβάζει ο Αλέξης την Αυγή;



Την περασμένη Τετάρτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά την ενημέρωση που του έκανε ο υπουργός Ενέργειας, δήλωσε ότι η Ελλάδα θα έχει καθαρά έσοδα 150 δισεκατομμυρίων ευρώ, σε βάθος 25-30 ετών, από την εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου στην περιοχή του Ιονίου.



Ο αισιόδοξος θα αναφωνήσει «επιτέλους, μια καλή είδηση».
Να έχουν ελπίδες οι νεότερες γενιές.
Ο απαισιόδοξος, λόγω του μεγάλου χρόνου που χρειάζεται, θα σου πει «ζήσε, μαύρε μου, να φας τον Μάη τριφύλλι».
Κι ένας τρίτος θα μιλήσει για «χιμαιρικές Μεγάλες Ιδέες», που έχουν σκοπό «να πουλήσουν ελπίδες στους πολίτες».

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία, και η Ελλάδα…



Οι ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων στην Ουκρανία, αλλά και το σκληρό πόκερ που λαμβάνει χώρα τις τελευταίες ώρες μεταξύ της Μόσχας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ουάσινγκτον, είναι κάτι που όσο και να φαίνεται παράξενο δημιουργεί κινδύνους και ευκαιρίες για την Ελλάδα και είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει η Αθήνα να παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή.




Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υποβάλλει, με επίκεντρο την Χερσόνησο της Κριμαίας, σε ένα σκληρό τεστ την αντίδραση της Δύσης στην Ουκρανία.
Στο παρελθόν ο Ρώσος Πρόεδρος είδε ότι η Ουάσινγκτον και η ΕΕ δεν έκαναν σχεδόν τίποτα για να βοηθήσουν τη Γεωργία, όταν το Κρεμλίνο προχώρησε σε εισβολή σε αυτή τη χώρα.
Επίσης, για μήνες και ενώ η Ουκρανία έβραζε και πάλι υπήρξε μια προκλητική απάθεια από αυτές τις δυο πλευρές.
Οι κινήσεις του τελευταίων εικοσιτετραώρων δείχνουν ότι η Μόσχα εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο διαμελισμού της Ουκρανίας, ως μέσο εξασφάλισης της μη συμμετοχής της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.



Ποτάμι ή φάρσα;



Το νέο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη έχει αποκτήσει ήδη ρεύμα.
Συζητείται από όλα τα μεγάλα μέσα, τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους. Εγώ όμως είμαι σίγουρος ότι πρόκειται για μια πολύ έξυπνη φάρσα.



Πριν από καμιά δεκαριά χρόνια εμφανίστηκε στην Ιταλία η ομάδα Luther Blissett που διοχέτευε στα μεγάλα ΜΜΕ ψεύτικες ειδήσεις αποδεικνύοντας το σαθρό σύστημα αξιολόγησης και τεκμηρίωσης τους.
Είμαι σίγουρος ότι ο Σταύρος γνωρίζει πολύ καλά την ύπαρξη αυτής της ομάδας.

Οι ευσεβείς πόθοι του Σύριζα…



Μετά την παρέμβαση Βούτση στην βουλή υπέρ της χρυσής αυγής που για μία ακόμα φορά απέδειξε πως τα δύο άκρα όχι απλά αλληλοτροφοδοτούνται επενδύοντας στην πολιτική αστάθεια,τις κοινωνικές αναταραχές και την κλιμάκωση της βίας αλλά στην πραγματικότητα η ύπαρξη του ενός ( ΣΥΡΙΖΑ) εξαρτάται πλήρως από την ύπαρξη του άλλου (Χρυσή Αυγή).



Εξέλιξη που προφανώς αναδεικνύει τις σκοτεινές συμμαχίες που επεδίωξαν στο πρόσφατο παρελθόν την άτακτη χρεοκοπία της χώρας.
Μια νέα  δήλωση  βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα έρχεται να προκαλέσει αναταραχή στο πολιτικό σκηνικό και ανησυχία στην κοινωνία, καθώς  στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ στο υπουργείο Μεταφορών ισχυρίστηκε  «Μπορει ο Σαμαρας να εχει το τέλος του Γιανουκόβιτς, αλλά η Ελλάδα δεν θα έχει το τέλος της Ουκρανίας» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.