6.3.15

Μικρές Αλήθειες...

Διάφανα Κρίνα



Για πρώτη (και τελευταία) φορά Αριστερά;



Δεν χρειάζεται να αυτοτοποθετείσαι Αριστερά -άλλωστε η περιοχή αυτή, που τώρα καταλαμβάνεται εξ εφόδου από κόσμο πολύ καθώς ακολουθείται η οσμή διακυβέρνησης, είναι ερώτημα αν έχει αληθινούς εκφραστές, πλην των ζηλωτών κάποιων (μικρών) τμημάτων του ΣΥΡΙΖΑ, των αυτοπεριχαρακωμένων του ΚΚΕ και κάποιων ρομαντικών από παραπέρα- για να ανησυχείς με το πόσο γρήγορα κακοπαθαίνει το τόσο εύστοχο/λειτουργικό σύνθημα: «Για πρώτη φορά Αριστερά!».



Κατόρθωσε να λειτουργήσει σαν πνοή ελπίδας (δεν το λέμε χαλαρά: αυτό είναι που έφερε τη μεταστροφή στις κάλπες Μαΐου 2014/Ιανουαρίου 2015), σαν εγερτήριο για εντελώς ανόμοιους ανθρώπους, σαν συνισταμένη προσδοκιών, σαν άνοιγμα στο μέλλον/porteur de futur που λένε και οι άλλοτε φίλοι μας Γάλλοι…


ΝΟΤΑΜ προς Νεοδημοκράτες…



Προσωπικά δεν μου πέφτει λόγος για τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας, αφού ποτέ δεν ήμουν μέλος ή οπαδός της.
Την ψήφισα όμως τις τρεις τελευταίες φορές αποκλειστικά για τον Σαμαρά, τον οποίο θεωρούσα και συνεχίζω να θεωρώ ως τον μόνο σοβαρό πολιτικό της χώρας στη κρίσιμη περίοδο που διανύουμε από το 2008 και μετά.




Και άσχετα με το τι λένε καθημερινά τα διάφορα παπαγαλάκια, ο Σαμαράς είτε μας αρέσει είτε όχι έκανε πραγματική δουλειά, μας κράτησε στο ευρώ, με αποτέλεσμα σήμερα κάποιοι ανισόρροποι να θεωρούν την επιβίωση της χώρας ως δεδομένη και να αρχίσουν τους πειραματισμούς με την αλλοπρόσαλλη Πρώτη Φορά Αριστερά κλπ που μέσα σε ένα μόλις μήνα κατάφερε να μας πάει πίσω πέντε χρόνια σε όλα τα επίπεδα.



Μεταναστευτικό: Ο ΕΝΦΙΑ του Αλέξη;



Οποιοσδήποτε νουνεχής πολίτης της πολύπαθης αυτής χώρας θα έχει ήδη καταλάβει ότι η κυβέρνηση των τσιπροψεκασμένων που ψηφίσαμε μας έχει φέρει ένα βήμα πριν από τον γκρεμό… και αν συνεχίσει όπως άρχισε, σε πολύ μικρό διάστημα θα βλέπουμε τα ραδίκια ανάποδα.




Δεν θα ασχοληθώ εδώ με το γενικό χάος που έχει προκαλέσει ο Σύριζα στην οικονομία, ούτε με τις φρούδες υποσχέσεις που έφεραν τον Αλέξη στην εξουσία, και που σήμερα αποδείχθηκαν πασιφανώς φούσκες…

Η τραγική κατάσταση του κ. Αλέξη Τσίπρα…



Με την Τρόικα η Ελλάδα γελοιοποιήθηκε μόνο σε επίπεδο τεχνοκρατών και οργάνων των δανειστών.
Με τον Βαρουφάκη γίναμε παγκόσμιο ρεντίκολο καθημερινού χλευασμού.



Με τις κυβερνήσεις Παπανδρέου, Βενιζέλου, Σαμαρά, είχαμε πολιτικούς που ήξεραν από κυβέρνηση αλλά ανίκανους να αποφασίσουν και να τολμήσουν.
Με την κυβέρνηση Τσίπρα έχουμε πολιτικούς που ούτε ξέρουν και ούτε θέλουν να κυβερνήσουν.
 Ο κ. Τσίπρας τουλάχιστον θέλει αλλά βρίσκεται σε τραγική κατάσταση…

Συριζαίοι δραχμολάγνοι θα ήταν…



Στο δόκανο του ΣΔΟΕ πιάστηκαν τα πρώτα «πουλάκια» που επιχείρησαν να βγάλουν χρήματα στο εξωτερικό χωρίς τη μεσολάβηση κάποιας τράπεζας, αλλά στοιβάζοντας τα «γκρίζα» ευρώ ανάμεσα σε ρούχα και εσώρουχα κάποιας βαλίτσας.



Όπως επισημαίνουν στελέχη του Σώματος, όταν ξεκίνησαν οι έλεγχοι στα εμβάσματα, κλήθηκαν για εξηγήσεις οι πρώτοι φορολογούμενοι και άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες «καμπάνες», πολλοί ήταν εκείνοι που θορυβήθηκαν και αποφάσισαν να ακολουθήσουν άλλη οδό, είτε για να φυγαδεύσουν στο εξωτερικό το ρευστό είτε για να φέρουν από το εξωτερικό το χρήμα που είχαν βγάλει την προηγούμενη 3ετία, προκειμένου να καλύψουν τρέχουσες ανάγκες…


Βαρουφάκης: Μια πρωτοφανής πολιτική καρικατούρα…



Ο Γ. Βαρουφάκης συμπεριφέρεται με την άγνοια κινδύνου ενός μικρού παιδιού που χάνεται στη… Disneyland της πολιτικής, των flash και της υπερ-προβολής - Όμως (δυστυχώς) είναι υπουργός οικονομικών!




Είτε χρίζει, είτε όχι ιατρικής… έρευνας και παρακολούθησης, η περίπτωση Βαρουφάκη έχει ήδη γράψει ιστορία στα πολιτικά πράγματα της χώρας μας και όχι μόνο, καθώς πρόκειται για μια πρωτοφανή ατραξιόν, ίσως χωρίς προηγούμενο.
Φούσκα ή όχι, απάτη ή όχι, η περίπτωση Βαρουφάκη είναι ένα «προϊόν» που δημιουργήθηκε μέσα από το εναλλακτικό star system, τα social media αλλά και τα τηλεοπτικά παράθυρα που στην Ελλάδα έγιναν κυρίαρχη κουλτούρα και «κυβέρνηση» την τελευταία 20ετία…


H εμπιστοσύνη χάθηκε. Έρχεται ο μηδενισμός!



Zούμε μεγάλες στιγμές  πολιτικού σουρεαλισμού.
Παρακολουθούμε άναυδοι την προσπάθεια προσαρμογής μιας  διαμαρτυρόμενης ομάδας πολιτικών ακτιβιστών, στον ρεαλισμό της διοίκησης. 
 

Κοντεύουμε ενάμισι μήνα από τις εκλογές και ακόμα η χώρα ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί.
Και το εξωφρενικό είναι πως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η πλειοψηφία των πολιτών «εγκρίνει» την τακτική της κυβέρνησης!
Εντελώς «οργουελικό» το μοτίβο της αποδοχής, αν λάβουμε υπόψη μας τα 20 δισ. που έφυγαν από τις τράπεζες και τα νέα κεφάλαια που εκταμιεύονται κάθε παραμονή Eurogroup.
Αλλά και την αναιμική είσπραξη των κρατικών εσόδων, την μηδενική επενδυτική κίνηση και την αντιμετώπιση του ελληνικού εμπορίου, τις συναλλαγές του οποίου δεν ασφαλίζει πια καμία ασφαλιστική εταιρία…

Μη το διαβάσεις αν είσαι Συριζαίος…



Το παρακάτω κείμενο δεν απευθύνεται σε εσένα που είσαι οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος ή φανατικός ψηφοφόρος του. Θα εκνευριστείς και δεν υπάρχει λόγος. Κλείστο τώρα.




Τελευταία προειδοποίηση. Κλείσε το παράθυρο και μη συνεχίζεις…