5.8.19

Μεγάλες Αλήθειες – Χοντρά Ψέματα – ενίοτε και… Photoshop!


Αλήθειες ανάμικτες με ψέματα γεμίζουν πια την καθημερινότητά μας. Ας κάνουμε λοιπόν, μια πρόχειρη συγκομιδή, μόνο τις τελευταίες μέρες...
·       Λέει ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μοσκοβισί, ότι ουσιαστικά το τρίτο Μνημόνιο του Τσίπρα ήταν αχρείαστο το 2015, αφού η Ελλάδα ήταν τότε έτοιμη να βγει από τα μνημόνια.
Αυτό είναι αλήθεια! Αλλά ο κ. Μοσκοβισί, τα λέει τώρα. Ή μάλλον τα έχει ξαναπεί, αλλά τώρα τα προβάλλει. Γιατί τώρα τελειώνει η θητεία του στην Κομισιόν. Ενώ επί τέσσερα χρόνια στήριζε την κυβέρνηση Τσίπρα σκανδαλωδώς!
Δεν λέει όμως μόνο αλήθειες, «απερχόμενος», ο κ Μοσκοβισί. Λέει ακόμα και κάποια ψεματάκια!
Που δεν προσέχθηκαν όσο έπρεπε στην Ελλάδα.
Ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι η προηγούμενη κυβέρνηση (Σαμαρά- Βενιζέλου) αρνιόταν να κάνει κάποιες μεταρρυθμίσεις (παρ’ όλα αυτά η Ελλάδα τότε έβγαινε από το Μνημόνιο…)
Ποιες ήταν οι «μεταρρυθμίσεις» αυτές (που αρνιόταν η προηγούμενη κυβέρνηση;)
Ο κ. Μοσκοβισί αναφέρει μόνο δύο: Την κατάργηση της έκπτωσης του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου και τη «μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος».
Ο άθλιος!
·       Πρώτον, η έκπτωση του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, δεν ήταν εμμονή της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Ήταν Ευρωπαϊκή Πολιτική («νησιωτικότητας») όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που ισχύει για όλες τις απρόσιτες περιοχές της Ευρώπης και επρόκειτο να διευρυνθεί μάλιστα.


Άγιο είχαμε…


Είχα την μοναδική ευκαιρία να «ζήσω» την παγκόσμια κρίση από την αρχή της, παρακολουθώντας τον διεθνή τύπο, γράφοντας άρθρα, και κάνοντας μεταφράσεις ξένων άρθρων για το φιλόξενο Antinews από το μακρινό 2009.
Αυτό το χόμπι, αυτή η ενασχόληση, μου επέτρεψε να γνωρίζω καλύτερα από τον μέσο συμπολίτη μου τι ακριβώς έγινε, και πως αυτό θα επηρέαζε και τελικά επηρέασε τη χώρα μας.

Μάλιστα, οι εν λόγω εξελίξεις με προσγείωσαν απότομα και συντέλεσαν τα μέγιστα στο να αλλάξω μυαλά, και να απαλλαγώ από τις εφηβικές μου ιδεολογικές και πολιτικές αγκυλώσεις, οι οποίες δυστυχώς συνεχίζουν να «πνίγουν» τους περισσότερους Έλληνες της γενιάς μου, οι οποίοι συνεχίζουν να βλέπουν τις σκιές στον τοίχο της σπηλιάς, κι όχι την πραγματικότητα πίσω τους.
Και επειδή κατάλαβα από νωρίς τι παίζει σχετικά με την οικονομία μας, και την παρουσία της χώρας μας στην Ευρώπη, ξεκίνησα ένα προσωπικό «πόλεμο» με όλους εκείνους που μας θέλανε «ελεύθερους και χρεοκοπημένους»…