16.6.15

One more cup of coffee...

The White Stripes




Οι πσαικαζμένοι τσιπροφύλακες!



Πολύ πριν γίνει ο Σύριζας κυβέρνηση, εγώ ο ερασιτέχνης σχολιαστής της πολιτικής μας ζωής είχα καταλάβει και έγραφα για το χάος που θα μας τυλίξει σαν πέπλο, αν ο μη γένοιτο κυβερνήσει ποτέ ο Αλέξης.
Δυστυχώς όμως ο  Αλέξης όντως μας κυβερνάει, και το χάος είναι πλέον παντού φανερό και διάχυτο.




Και ευτυχώς το αντιλαμβάνονται (έστω αργά) ακόμη και οι ίδιοι οι ζαλισμένοι συμπολίτες μας που ψήφισαν Σύριζα, παρασυρμένοι από τις πομφόλυγές του.
Όλοι αυτοί οι ευκολόπιστοι που πίστεψαν δηλαδή στα περί σκισίματος του μνημονίου, και στις ταχυδακτυλουργικές ικανότητες του Δρα Μπαρουφάκη…


Σκοτώνουν την Ελλάδα…



Οδεύουμε προς το τέλος. Καλό ή κακό θα το δούμε σύντομα και θα καταλάβουμε τελικά ποια θα είναι η πληρωμή που θα κληθούμε να δώσουμε εξαιτίας των εγκλημάτων του ΣΥΡΙΖΑ.




Η περιπέτεια της διαπραγμάτευσης οδεύει στο τέλος της και αρχίζει μια άλλη, πολύ χειρότερη περίοδος στην οποία η προσαρμογή θα είναι για όλους επώδυνη.
Όταν ο ελληνικός λαός, οι επιχειρήσεις, οι απλοί πολίτες θα κληθούν στο ταμείο για... κηδεία ή χρεοκοπία τότε θα δούμε πόσα απίδια έχει ο σάκος για τους εγκληματίες της χώρας…


Μένουμε Ευρώπη vs ακροδεξιό κυβερνολήρημα…



Η πλειστόκαινος «Αριστερά» (κάνει πως;) δεν καταλαβαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα.
Πρώτον μην φάμε GREXIT και δεύτερον, έτσι και το φάμε, μήπως τότε αυτό δεν θα είναι παρά το ορεκτικό, με κύριο πιάτο το GROLLAPSE της εθνικής κατάρρευσης, που λέγαμε τις προάλλες.




Γιατί, όπως έχουμε εξηγήσει, είμαστε μια άρρωστη και γερασμένη κοινωνία, χωρίς ρεφλέξ και νεύρο από την πολλή αραχτή χλίδα, σε αντίθεση με μια φτωχή νεανική χώρα όπως το Μπανγκλαντές.
Και αυτός είναι ο λόγος που δεν μας αφήνει το παραμικρό περιθώριο να συζητάμε ούτε για αστείο το ενδεχόμενο ενός GREXIT…

Σώζεται η χώρα της Φώφης;



Να εμπιστεύεσαι τις μετοχές μιας εταιρείας την οποία θα μπορούσε να διοικήσει και ένας ηλίθιος. Γιατί μια μέρα μπορεί να βρεθεί κάποιος τέτοιος στο τιμόνι της, υποστηρίζει ο θρύλος των επενδύσεων και πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου για πολλά χρόνια, ο Γουόρεν Μπάφετ.



Ο Μπάφετ εννοεί πως πρέπει να έχει κάποιος εμπιστοσύνη στους θεσμούς εταιρικής διακυβέρνησης και τις δομές εκείνες που ακόμη και κάποιος άσχετος να βρεθεί στο τιμόνι, αυτή θα μπορέσει να προστατευτεί από λάθος επιλογές…

Η ζωή μετά τη χρεοκοπία…



Αν η χώρα χρεοκοπήσει το κλίμα στη δημόσια τηλεόραση θα είναι πανηγυρικό. Και στους δρόμους.
Πώς ήταν το '40 που οι φαντάροι μας έφυγαν με το χαμόγελο στα χείλη; Κάτι τέτοιο, χωρίς τρένα.




Θα το χαρούν και στη Βουλή, μέχρι να πιαστούν στα χέρια.
Και στην Αργεντινή οι βουλευτές είχαν ανέβει στα έδρανα ζητωκραυγάζοντας για την απάντηση στους τοκογλύφους.
Στις τράπεζες και στα σούπερ μάρκετ δεν το γλέντησαν καθόλου.
Αλλά εκεί είναι άλλο ημισφαίριο, ο κόσμος ανάποδα.
Τι θα συμβεί, λοιπόν, εδώ, αν ένα ωραίο πρωινό ο Τσίπρας ρίξει την κανονιά από τον Λυκαβηττό;

Στο λούνα παρκ της κυβέρνησης…



Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος συνόψισε με εξαιρετικό τρόπο την πολιτική κατάσταση. Σκίτσαρε (Καθημερινή 7.6.2015) το κτίριο της Βουλής πάνω σε ένα ρόλερ-κόστερ· για όσους δεν γνωρίζουν είναι τα «ψυχαγωγικά» τρενάκια στα μεγάλα λούνα-παρκ, με τις απότομες καταβάσεις που σου κόβουν την ανάσα.




Μόνη λεζάντα του σκίτσου ήταν ένα τεράστιο «ΑΑΑΑ!».
Του τρόμου...