16.2.16

You and your sister...

This Mortal Coil



Η τηλεόραση, οι άδειες και το Σύνταγμα…



Την περασμένη εβδομάδα, με τη γνωστή τροπολογία Παππά (ο νόμος δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη στο ΦΕΚ), η Βουλή όρισε ότι ο προσεχής διαγωνισμός για τις άδειες εκπομπής τηλεοπτικού σήματος, που θα λάβει τη μορφή δημοπρασίας, θα γίνει για τέσσερις άδειες. Δηλαδή η Βουλή αποφάσισε ότι θα έχουμε, εφεξής, το πολύ τέσσερα ιδιωτικά κανάλια.



Πρόκειται για μία εξέλιξη η εξαιρετικά δυσάρεστη για την ελευθερία της λήψης και μετάδοσης πληροφοριών, για τον δημόσιο διάλογο, για την ίδια τη Δημοκρατία. Ελπίζω, όμως, ότι οι σχετικές διατάξεις θα ελεγχθούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας (εφόσον ασκηθεί αίτηση ακυρώσεως κατά της απόφασης, με την οποία θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός) και πιστεύω ότι θα κριθεί ότι παραβιάζουν το Σύνταγμα πολλαπλώς. Και ιδού γιατί:


Οι εξαφανισμένοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ…



Δεν υπάρχει ούτε μια κοινωνική συναναστροφή στην οποία οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ να μην αποτελούν «αντικείμενα» πειραγμάτων ή και οργής.
Όχι μόνο ως εξαπατημένοι ή αφελείς, αλλά κι ως πρόσωπα που τους διακατέχει επικίνδυνη άγνοια για το μέλλον των ίδιων και των υπολοίπων.




Όλοι αυτοί που πριν από ένα χρόνο επιχειρούσαν να πείσουν την κοινωνία για τη «φυγή των δεινών» που θα δημιουργούσε η άνοδος του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, έχουν κρυφτεί στα λαγούμια και της δικής τους απελπισίας.
Η αλήθεια είναι ότι οι έρευνες της κοινής γνώμης και δη τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά, κατατάσσουν σε τρείς κατηγορίες τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ…

Ο Στάλιν και ο Γκέμπελς θα ήταν περήφανοι για την Εθνοσωτήριο!



O ορισμός της κιτρινίλας και του γκεμπελισμού των συριζανέλ:
Αντιδρούν οι δικηγόροι και το σύνολο των ελευθεροεπαγγελματιών, είναι οι μεγαλοαστοί, το κίνημα της »επώνυμης» γραβάτας, οι πλούσιοι αστοί και οι φοροφυγάδες που χρόνια τώρα πίνουν το »αίμα» του φτωχού λαού.



Αντιδρούν οι αγρότες,, που ενώ ανέβαιναν πριν λίγο καιρό στα τρακτέρ μαζί τους, τώρα είναι οι ακροδεξιοί, τσιφλικάδες – κοτζαμπάσηδες, οι απατεώνες και οι φοροφυγάδες. – Αντιδρούν οι δημοσιογράφοι, εργαζόμενοι, στελέχη καναλιών, ο κόσμος όλος για την δικτατορική αντίληψη της σωστής δημοσιογραφίας κατά Παππά ευαγγέλιο, τώρα είναι όλοι τους το σύστημα της διαπλοκής των »άλλων» τα παπαγαλάκια των κακών μνημονιακών, που δεν θέλουν να »αλλάξει» η Ελλάδα.


Μη νοσταλγήσουμε τα πρώτα μνημόνια…



Ε​​ξακολουθώ να πιστεύω πως το μόνο καλό που μπορεί να έχει για τον τόπο η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι να συνετισθεί η ελληνική κοινωνία. Με τρόπο απότομο και βίαιο, έστω. Ομως αυτό είναι απαραίτητο, προκειμένου να νουθετηθούν και τα πολιτικά κόμματα, αλλάζοντας νοοτροπίες και τακτικές.




Φυσικά, η μετάλλαξη θα έπρεπε να συντελεσθεί αντίστροφα. Δηλαδή, πρώτα τα κόμματα να αντιληφθούν τα ολέθρια λάθη τους, που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση, και μετά να πεισθούν οι πολίτες πως δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις ούτε ουρανοκατέβατοι σωτήρες…

Σπίρτζης: Μετά τα κανάλια, σειρά έχουν τα ραδιόφωνα!



Αναστάτωση προκαλεί η δήλωση του Χρήστου Σπίρτζη ότι μετά τα κανάλια σειρά παίρνει ο χάρτης των ραδιοφωνικών συχνοτήτων. 
«Δεν μπορεί να συνεχιστεί η ασυδοσία των καναλαρχών, είναι θέμα αστικής νομιμότητας. Σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει η διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες», υπογράμμισε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης. Όπως σημείωσε, μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξει συνάντησή του με την ΕΙΙΡΑ για τον χάρτη ραδιοφωνικών συχνοτήτων.

 
Οσονούπω...

«Μέσα στην εβδομάδα θα καλέσουμε την ΕΙΙΡΑ για να καταθέσει τις προτάσεις της για τον χάρτη συχνοτήτων των ραδιοφώνων. Σε διαβούλευση πριν κατατεθεί το νομοσχέδιο για τις ραδιοφωνικές συχνότητες», σημείωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων…