20.10.16

Empty...

Ray LaMontagne





Τι χώρα θα παραδώσουν;



Σε τροχιά διάλυσης βρίσκεται η χώρα. Τα σημάδια είναι εμφανή παντού: στους ανορθόγραφους τίτλους στα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ («η κυβέρνηση θα τηρήσει στο ακαίρεο τις δεσμεύσεις»)· στην κατάσταση στο ΑΠΕ με τα ψευδή ρεπορτάζ που έστειλε για το «περούκα γκέιτ» στη Νέα Υόρκη· στις παρακρατικές μεθοδεύσεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας· και μέχρι στο διπλωματικό επεισόδιο που έκανε το υπουργείο Εξωτερικών με την Τουρκία λόγω αβλεψίας πάλι του ΑΠΕ. Κι αν το πρώτο είναι στο πλαίσιο της «χαριτωμένης αγραμματοσύνης» που επιβάλλει στον δημόσιο βίο η Πρώτη Φορά («χρειαζόμαστε περισσότερη συλλογικότητα και λιγότερη αυτάρκεια», αντί «αυταρέσκειας», είπε ο κ. Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο), το τελευταίο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Στις διεθνείς σχέσεις τα πράγματα κυλούν μεν αργά, αλλά τίποτε δεν πάει χαμένο.



Δεν πρέπει να υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που υπουργός βρίζει δημοσίως, με γλώσσα πεζοδρομίου, δημοσιογράφους και πολιτικούς του αντιπάλους. Ούτε ασφαλιστικός οργανισμός που να προτρέπει τους πελάτες του να μεταναστεύσουν στη Βουλγαρία. Και δεν πρέπει να υπάρχει άλλη χώρα στην οποία στελέχη της κυβέρνησης να καταγγέλλουν πάρτι διαφθοράς της δικής τους κυβέρνησης και ο πρωθυπουργός να κωφεύει…

Το δράμα του ΣΥΡΙΖΑ…



Ο εφιάλτης στο δρόμο με.... τους δικαστές είναι το έργο που παρακολουθεί πλέον νυχθημερόν η κυβέρνηση αντιλαμβανόμενη ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα πλέον το ΣτΕ να βγάλει αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά για τις άδειες γκρεμίζοντας όλο το επικοινωνιακό κατασκεύασμα στο οποίο είχε βασίσει η κυβέρνηση το πολιτικό της αφήγημά.



Σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση της Αριστεράς επαναφέρει τη νομιμότητα στο τηλεοπτικό τοπίο μετά από 27 χρόνια ανομίας, χτυπάει σαν χταπόδι τα συμφέροντα και τη διαπλοκή και εισπράττει από τους μεγάλους επιχειρηματίες της χώρας εκατομμύρια ευρώ τα οποία θα χρησιμοποιήσει δήθεν για την στήριξη των μη προνομιούχων…

Κύριε Γιάννη, οι άλλοι ήταν καλύτεροι!



Στους ψυχολόγους υπάρχει ένας κοινός τόπος για την περίπτωση των Ελλήνων της Μεταπολίτευσης: Η άρνηση της ενηλικίωσης και η εμμονή σε μία μόνιμη διάθεση ανωριμότητας.





Οι λόγοι είναι πολλοί. Κυρίως πολιτιστικοί και μετά, πολιτικοί. Και στις δύο όμως πηγές συντήρησης της νηπιακής τους κατάστασης, το κοινό σημείο είναι ο πατερναλισμός και η κηδεμονία της σκέψης τους από κάποια εξιδανικευμένη «μεταφυσική» μορφή. Είτε πρόκειται για τον προφήτη Παίσιο είτε για τον «εξαγνιστή» Τσίπρα...


Περί αεροδρομίων… (και των σκυλιών που γρύλιζαν)!



Σε όλους μας αρέσει να ρίχνουμε μπινελίκια όσον αφορά στη κατάσταση που βρίσκονται τα ελληνικά αεροδρόμια, ειδικά αυτά των μικρών νησιών, τα περισσότερα από τα οποία θυμίζουν κυριολεκτικά αχούρια. Και ως ένα βαθμό η σκληρή αυτή κριτική είναι δικαιολογημένη, αφού σε σχέση με πολλά αεροδρόμια του εξωτερικού τα δικά μας όντως είναι απερίγραπτα.



Γιατί συμβαίνει όμως αυτό; Ίσως διότι στη χώρα μας, με τις «σοβιετικές» αντιλήψεις και τα καπιταλιστικά γούστα, όλοι θέλουμε πολυτελή αεροδρόμια, πλην όμως «δωρεάν και δημόσια». Κάτι που δεν υφίσταται σε καμιά άλλη πολιτισμένη χώρα, όπου τα αεροδρόμια τα λειτουργούν, τα διαχειρίζονται, και τα εκμεταλλεύονται «κακοί ιδιώτες»… σε πολλά μάλιστα ιδιώτες λειτουργούν ακόμη και τον τομέα της αεροναυτιλίας (έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας, ραντάρ,  ραδιοβοηθήματα, κλπ).

Για να κάνει το μάγκα ο ταυρομάχος…



Την επόμενη φορά που ο Τσίπρας θα πάρει τους δρόμους, για να πείσει τους επενδυτές πόσο investment friendly είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ας μην παραξενευτεί που στο ακροατήριο θα είναι όσοι μάζεψε παρακαλετά το εμπορικό τμήμα της ελληνικής πρεσβείας. Ο κόσμος είναι μικρός και τα νέα κυκλοφορούν.




Αν υπήρχαν λίγοι άνθρωποι που σκέφτονταν να ρίξουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα και να κρέμονται από το πώς ξύπνησαν ο Σπίρτζης, ο Σκουρλέτης και ο Δρίτσας, υπάρχουν πολύ λιγότεροι που είναι διατεθειμένοι να τους αντιμετωπίζουν σαν ταύρους στην αρένα του Las Ventαs, για να κάνει το μάγκα ο ταυρομάχος...