14.8.15

Η κατάντια της Βουλής …



Αυτή η Βουλή «σφραγίζει» τη χρεοκοπία της μεταπολίτευσης - Η καταστροφή της παιδείας και το "τέρας" του λαϊκισμού που λατρέψαμε...
Πρώτα υποτιμήσαμε την αξία της παιδείας και όλου του εκπαιδευτικού συστήματος στην εξέλιξη της κοινωνίας μας, σ’ έναν κόσμο που διαρκώς αλλάζει, προχωρά και μεταλλάσσεται.




Μοιραία, σταδιακά καταστρέψαμε όλη την «αλυσίδα» και τη σειρά της εκπαίδευσης και καλλιέργειας του ανθρώπου.
Μετά αναθρέψαμε ένα κράτος – κονσομασιόν. Δημιουργήσαμε μια δημοκρατία – υβρίδιο, με πολίτες που νιώθουν ότι τους… χρωστούν, ότι έχουν ΜΟΝΟ δικαιώματα και ΟΧΙ υποχρεώσεις!
Αυτό, σταδιακά εκμαύλισε όλη τη διάρθρωση της κοινωνίας, όλες τις βαθμίδες του δημοσίου βίου…

Η διά της αποτυχίας επιτυχία…



Για όσους παρακολουθούν από κοντά τα πράγματα, η αποτυχία του κυβερνητικού υβριδίου ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ είναι εμφανής. Οχι σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση· αυτή ήταν χαμένη από χέρι, κι απλώς οι συγκυβερνήτες δεν το κατάλαβαν μέχρι να αγγίξουμε και την τυπική χρεοκοπία.



Η αποτυχία είναι εμφανής κυρίως σε ό,τι αφορά τις σκληρές παθογένειες του ελληνικού πολιτικού και οικονομικού συστήματος.
Από το κράτος που έγινε ακόμη πιο κομματικό βιλαέτι, απ’ ό,τι ήταν στο παρελθόν, μέχρι τη διαχείριση των θεμάτων παιδείας, και μέχρι το μεταναστευτικό, όλα -μα όλα!- τα μεγάλα προβλήματα φούντωσαν έτι περαιτέρω…

Πως ο Σύριζα κατέλαβε την εξουσία…



Απόσπασμα από το βιβλίο του Γιώργου Καραμπελιά, Έξη μήνες που συγκλόνισαν την Ελλάδα (Ιανουάριος-Ιούλιος 2015), που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Τους τελευταίους έξη μήνες συνέβη στην Ελλάδα κάτι το ιστορικά καινοφανές. Μπροστά στην καθολική κρίση του μεταπολιτευτικού κράτους, του παρασιτικού εκσυγχρονισμού και της ενσωμάτωσης στη Δύση, κρίση που προκάλεσε μια χωρίς προηγούμενο οικονομική και πολιτική κατάρρευση, ένα μέρος των διανοούμενων τάξεων και της συνδικαλιστικής και πολιτικής γραφειοκρατίας κατόρθωσε να καταλάβει την πολιτική εξουσία.




Η άνοδος αυτή έχει μια εντελώς αντιφατική διάσταση διότι από τη μία πλευρά προκάλεσε μια γενικευμένη πολιτικοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, η οποία μπορεί σε βάθος χρόνου να έχει και θετικές συνέπειες –αν αποφύγουμε την ολοκληρωτική καταστροφή– παράλληλα όμως προκάλεσε, μέσα σε έξη μήνες ανεπανόρθωτη καταστροφή στην οικονομία, πυροδότησε και ανέδειξε σε κυρίαρχο φαινόμενο τον γενικευμένο μηδενισμό, κινδυνεύει να επανα-νομιμοποιήσει, εκ του αντιθέτου το παλιό πολιτικό σύστημα και να ανοίξει το δρόμο, πιθανώς, για ακόμα μεγαλύτερες ανατροπές…


Μύλος και σουρεαλισμός…



Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αποδείχθηκε αντιπαραγωγική, ή μάλλον καταστροφική, η είσοδος στα κοινά και η κατάληψη της εξουσίας από όλα αυτά τα πρόσωπα που συγκροτούν τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Ελληνες.



Η ανάδειξή τους έγινε φυσικά με δημοκρατικές διαδικασίες, όσον αφορά τους τύπους όμως, όχι τις μεθόδους που εφάρμοσαν τα χρόνια που ήταν στην αντιπολίτευση, αλλά επειδή ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω, ας τα θέσουμε στο περιθώριο αυτά δίχως να τα ξεχνάμε…


Ο τζαμπαμαγκισμός της Ζωής…



Η Ζωή Κωνσταντοπούλου εμένα προσωπικά με τρομάζει.Και με τρομάζει και η συμπεριφορά της και η ιδεολογία της, αλλά και το πολιτιστικό πρότυπο που εκπροσωπεί.



Η συμπεριφορά και η ιδεολογία της «μυρίζουν» σοβιετίλα του Ψυχρού Πολέμου και φασιστίλα της εποχής πριν την πτώση της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης.
Διαστρεβλώνει το θεσμικό της ρόλο, για να ενδύσει τον εαυτό της με εξουσίες οι οποίες έγκεινται στη δικαστική και την εκτελεστική εξουσία…