2.10.14

Strange Times in Casablanca...

John Cale



Ραντεβού στα γουναράδικα πατριώτες...



«Κάποια στιγμή πρέπει να ξεκαθαρίσει η ήρα από το στάρι με τους παρανομούντες δημοσίους υπαλλήλους» είπε η αναπληρώτρια Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου, εξαγγέλλοντας παράλληλα το «τέλος» των απολύσεων στο δημόσιο για αριθμητικούς στόχους και τονίζοντας ότι πλέον στο δημόσιο θα απολύονται μόνο όσοι παρανομούν…».



Αυτό ήταν η αξιολόγηση, η κάθαρση, η μείωση  και η αναδιοργάνωση;
Η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν για το αν πρέπει να τιμωρηθούν και να επιστρέψουν τα κλοπιμαία όσοι έχουν κλέψει και πλαστογραφήσει.
Όταν κάποιος με ένα πλαστό πτυχίο έχει εισπράξει 30.000 ή 300 χιλ. ευρώ δεν έχει διαπράξει κλοπή;

Γιατί οι «Καραμανλικοί» χτυπάνε τον Σαμαρά;



Στην πολιτική δεν υπάρχουν τυχαία γεγονότα.
Και επαναλαμβανόμενη σύμπτωση απλά δεν είναι σύμπτωση.
Φαίνεται λοιπόν ότι στην πιο κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα, την ώρα που κρίνεται το μέλλον των επόμενων γενεών κάποιοι αποφάσισαν να παίξουν το παιχνίδι του Τσίπρα.



Βάλλουν ακόμη και κατά της ίδιας τους της παράταξης την οποία θα διαλύσουν με τις ίντριγκες και τα παρασκήνιά τους.


Με έναν αδριάντα ξεχνιέμαι…



Τα ονόματά τους, όπως τα διαβάζεις το ένα μετά το άλλο στη σειρά, καταπλήσσουν: Νταβλούρος, Κοψαχείλης (ο Τιμολέων, φυσικά), Κουτσογιαννακόπουλος, Σαμπαζιώτης!
Ολοι αυτοί μέσα;
Και όχι μόνον· στο σχήμα συμμετέχουν και οι Τζαμτζής, Καράογλου, καθώς και οι κυρίες Μπατσαρά, Σκόνδρα και Καραμανλή.



Οταν πια βλέπεις να περιλαμβάνεται και το όνομα της Παναγιώτας (Τάνιας) Ιακωβίδου, καταλαβαίνεις ότι η πρωτοβουλία τους πηγάζει κατευθείαν από τον πυρήνα της κοινοβουλευτικής Ν.Δ., που θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε «πρωτοπορία», στο επίπεδο της σκέψης και των ιδεών τουλάχιστον.
Επομένως, ως υπεύθυνος σχολιαστής οφείλω κι εγώ να προσεγγίσω με την αρμόζουσα σοβαρότητα το αίτημα που προωθούν με κοινοβουλευτική ερώτηση είκοσι τρεις βουλευτές της Ν.Δ. (ο ανθός της Κ.Ο.), για να στηθεί στην Αθήνα ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου.



Άλλο αξιολόγηση, άλλο πλαστογραφία, άλλο καταλήψεις δημαρχείων.



19 αριστεροί δήμαρχοι και μια περιφερειάρχισσα, η κ. Δούρου της Αττικής, αρνούνται να εφαρμόσουν το νόμο που ζητάει έλεγχο των πιστοποιητικών για όσους υπαλλήλους των υπηρεσιών τους είδαν τις συμβάσεις τους να μετατρέπονται από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.
«Διαφωνούμε με την αξιολόγηση» λένε.




Κι από κοντά, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, συνδικάτο όσων μισθοδοτούνται από Δήμους και Περιφέρειες, είχε αναγγείλει για χτες Τρίτη καταλήψεις σε κτίρια Δήμων.
Πάντα «ενάντια στην αξιολόγηση» εννοείται.
Πρόκειται για καθαρό ψέμα…