1.4.15

Dirty Old Town...

The Pogues



Ποια βράχια; Τώωωωρα τα βράχια;



Να λοιπόν που, ω του θαύματος, διακόπηκαν οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, χωρίς να υπάρξει συμφωνία. Παρά τις πολυήμερες κυβερνητικές διαρροές για Eurogroup «μέσα στην εβδομάδα», ο θησαυρός αποδείχθηκε «άνθρακες». Μοναδικό, απτό αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων; Μία τηλεδιάσκεψη, σε επίπεδο Euro Working Group, «για να καταγραφεί και να εναρμονισθεί η κατάσταση».




Καταλάβατε; Αν όχι, μία ευγενική μετάφραση από την γραφειοκρατική αργκό της Ε.Ε. είναι: «Κάποιοι πρέπει να συγκεντρωθούν, να οργανωθούν και να παράγουν έργο».
Το ποιοι εννοούνται ως «κάποιοι», αφήνεται στην κρίση σας…

Νέα αεροπορικά δρομολόγια μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας.



Σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, χθες  31 Μαρτίου  υπογράφηκε από τον Διοικητή της κ. Δημήτρη Κούκη και τον Υποδιοικητή της Τουρκικής Πολιτικής Αεροπορίας κ. Bahri Kesici το νέο Μνημόνιο Συνεργασίας (ΜOU) μεταξύ των δύο χωρών, το οποίο αναφέρεται σε θέματα αερομεταφορών κοινού ενδιαφέροντος και αντικαθιστά το από 12 Ιουνίου 2009 ισχύον ΜOU.
 


Η ραγδαία βελτίωση των οικονομικών σχέσεων και συναλλαγών των δύο χωρών κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών ( ιδίως στον τομέα του τουρισμού ) είχε καταστήσει εντελώς ανεπίκαιρες τις προβλέψεις του προηγούμενου ΜOU και οδήγησε από τον Δεκέμβριο του 2013 τις Υπηρεσίες Πολιτικής Αεροπορίας Ελλάδος και Τουρκίας μετά από μία σειρά επαφών υψηλού επιπέδου και συναντήσεων εμπειρογνωμόνων στην υπογραφή του νέου ΜOU.

Πρώτη φάπα η αύξηση στο χαράτσι του ΦΠΑ!



Πρωινάδικο Alpha, 15 Μάρτη. Ο Μπαρουφάκης σκίζει τα ρούχα του (συμβολικά, γιατί τέτοια πανάκριβα ρούχα δεν τα σκίζει ούτε ένας Μπαρουφάκης): Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αύξηση ΦΠΑ σε νησιά, φάρμακα, τρόφιμα. (Τα ίδια έλεγε την προηγουμένη στον ΑΝΤ1 η Βαλαβάνη, τονίζοντας ότι ο ΦΠΑ είναι δική της αρμοδιότητα και επομένως δεν ισχύουν όσα είχε υπαινιχθεί ο Μπαρουφάκης σε άλλη τηλεοπτική του συνέντευξη για αύξηση του ΦΠΑ σε κάποια ακριβά νησιά).
 


Πρωινάδικο ΑΝΤ1, 24 Μάρτη. Η Βαλαβάνη αποκαλύπτει ότι «μελετούν» αύξηση του ΦΠΑ σε ορισμένα νησιά.
Λέει επί λέξει: «Υπάρχουν σκέψεις για τα νησιά. Δεν έχουμε καταλήξει. Ομως αν παραδείγματος χάρη Μύκονος και Σαντορίνη πάνε στο ίδιο καθεστώς με την Κρήτη, δεν θα πάθουν κάτι. Αυτό που πρέπει να προστατευθεί είναι η άγονη γραμμή»…

Πριν ένα χρόνο...





Πριν περίπου χρόνο, στις 16 Μαρτίου του 2014, υποδέχθηκα τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη στο Λονδίνο.
Σκοπός ήταν να μάθουμε περισσότερα για την κρίση, όμως αποτέλεσμα ήταν να εκδηλωθεί και να εξαντληθεί ο φασισμός της αριστεράς.
Στην κατάληξη μίας σειράς επιτυχημένων εκδηλώσεων και ομιλίων, όπου συμμετείχαν πρόσωπα από όλα τα μέρη της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής της Ελλάδος και της Αγγλίας, και στο πλαίσιο εκδηλώσεων με αφορμή την Ελληνική Προεδρία αλλά και προβληματισμού για τους κινδύνους της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, το Hellenic Society του Imperial College London, το οποίο τότε συντόνιζα ως Πρόεδρος, προσκάλεσε τον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη ώστε να συζητηθούν μαζί του όλα τα παραπάνω.

Φωτό 1 Ανένταχτος Έλληνας του Λονδίνου που αποφάσισε αυθόρμητα να εκφράσει τη φοβερή αγανάκτιση του. Ανένταχτος, βέβαια, μέχρι τις Ευρωεκλογές, όταν εμφανίστηκε στην Πρεσβεία με καρτελάκι του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως και πολλοί τους ακόμη.


Ευθύς στην εκδήλωση βρέθηκαν και κάποιοι από τους γνωστούς «ανεξάρτητους», «ανένταχτους», «αγανακτισμένους» και προ παντών «αυθόρμητους» «Έλληνες του Λονδίνου», σχεδόν όλοι άσχετοι βέβαια με το Imperial, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν «τυχαία» σαν ομάδα «ενωμένοι από την αγανάκτιση τους», προσπαθώντας, παρότι λίγοι, να διαλύσουν την εκδήλωση. Τάγματα εφόδου δηλαδή – Sturm Arbeitlung, όπως το ’30 στη Γερμανία – όπως απεδείχθη οργανωμένα από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε συνεργασία όμως και με άτομα και από το ΚΚΕ, την ...ΑΝΤΑΡΣΥΑ (!) και ακόμη και τη ΧΑ!