17.9.16

Ενας αυθεντικός δεξιός…



Ο Κλίντ Ιστγουντ, όπως ακριβώς και ο Γούντι Αλεν, μοιάζει να πιστεύει πως μόνο δουλεύοντας μπορεί να  βρίσκεις δύναμη για ζωή. Η διαφορά μεταξύ των δυο είναι ωστόσο μεγάλη: ο 81χρονος Γούντι Αλεν έχει το άγχος να είναι χαριτωμένος και να κάνει παρατηρήσεις χαμογελώντας, ο 86χρονος Κλιντ Ισγουντ, αντίθετα, διηγείται ιστορίες λιτά και χωρίς αστειάκια, αλλά με τη βαριά διάθεση κάποιου που τις έχει ζήσει.




Βλέποντας μια ταινία του Κλιντ Ιστγουντ νοιώθεις σαν ν ακούς τον βαρύ, τραχύ τόνο της φωνής του: οι πράξεις των πρωταγωνιστών του φιλτράρονται πάντα από τη ματιά του και, μολονότι υπάρχουν πάντα άξιοι συνεργάτες (διευθυντές φωτογραφίας, σεναριογράφοι, σπουδαίοι ηθοποιοί όπως ο Τομ Χάνκς στο «Σάλι» κτλ), ο τόνος της αφήγησης είναι πάντα δικός του…

Είσαι κανίβαλος!



Εσύ που το παίζεις στελεχάρα, και παριστάνεις πως δεν γνωρίζεις πως αν σε μια μικρή επιχείρηση της κλείσεις το ρεύμα ή της μπλοκάρεις το λογαριασμό, τότε την κλείνεις, είσαι κανίβαλος!




Εσύ που παριστάνεις τον κοινωνικό μαχητή, αλλά κάνεις πως αγνοείς ότι το όριο της ακραίας φτώχειας των 7.000 ευρών το χρόνο (12.000 για τετραμελή οικογένεια) καταπατείται από τη φορολόγηση 29% από το πρώτο ευρώ συν 100% προκαταβολή φόρου, συν 27% ασφαλιστικές εισφορές, συν 650 ευρώ τέλος επιτηδεύματος στους ελεύθερους επαγγελματίες, μη αφήνοντάς τους ούτε γάλα στο παιδί τους να πάρουν είσαι κανίβαλος!


Μπορεί να γίνει streetfighter ο Κυριάκος;



Ένα χρόνο πριν είχαμε προεκλογική περίοδο, ο Τσίπρας φαινόταν ότι θα κάνει περίπατο με τον Μεϊμαράκη αντίπαλο και ήδη κάποιοι στη ΝΔ ετοιμάζονταν να δώσουν γη και ύδωρ στον ΣΥΡΙΖΑ. Θυμόμαστε άλλωστε καλά ότι ο Μεϊμαράκης και πολλοί Καραμανλικοί προέκριναν την επιλογή της «ήρεμης αντιπολίτευσης», της χαλαρής πολιτικής και όποτε πέσει ο Τσίπρας, σε ένα, δύο πέντε χρόνια, τότε θα είμαστε έτοιμοι εμείς.




Τη λογική του ώριμου φρούτου επιχείρησαν στη ΝΔ να την κάνουν κεντρική πολιτική επιλογή όσοι στήριξαν τον «μουστάκια» στις εσωκομματικές εκλογές. Άλλωστε, όπως θυμόμαστε όλοι πολύ καλά, τότε συγκρούστηκε η λογική της «φιλικής» αντιπολίτευσης προς τον Τσίπρα με τη λογική του «σκληρού ροκ».
Ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας επέλεξε το δεύτερο γι' αυτό και ο Μητσοτάκης είναι τώρα αρχηγός. Αν είχε εκλεγεί ο Μεϊμαράκης δεν αποκλείεται να τον είχαμε τώρα... αντιπρόεδρο της πιο καταστροφικής κυβέρνησης που πέρασε ποτέ...