8.12.12

Τι θα πουν στη μάνα του άραγε;


Φαντάζομαι πως όλοι θα θυμόσαστε αυτήν την ιστορία με τους μαχαιροβγάλτες Αφγανούς, που την περασμένη άνοιξη έσφαξαν εν ψυχρώ στη Πάτρα έναν 30χρονο συμπατριώτη μας, τον Θανάση Λαζανά, δι’ ασήμαντον αφορμήν…

 
Ο άτυχος Έλληνας είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο του, και προφανώς οι κακόμοιροι λαθρομετανάστες τον λιμπίστηκαν, προφανώς θα ήθελαν να τον ψήσουν στα κάρβουνα, ο Θανάσης θα αντέδρασε, οπότε και ακολούθησε το φονικό.

Για τα τρία αγγελούδια…


Η πιο συγκλονιστική και τραγική είδηση που άκουσα το τελευταίο διάστημα ήταν ο χθεσινοβραδινός άδικος χαμός των τριών μικρών αδελφών αγγέλων, που κάηκαν ζωντανά την ώρα που κοιμόντουσαν στο σπίτι των παππούδων τους σε χωριό της Καβάλας.

  
Ότι και να πει κανείς τέτοιες ώρες είναι λίγο, αλλά και μάταιο.
Για αυτό ας είναι καλά εκεί που βρίσκονται τώρα…
Αφιερώνω λοιπόν στη μνήμη τους ένα τραγούδι από κάποιον, που έφυγε κι αυτός σαν σήμερα, λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα…

S.A.


Σαν σήμερα, δολοφονήθηκε η μουσική...


Σαν σήμερα, πριν από τριανταδύο ακριβώς χρόνια, δολοφονήθηκε στη Νέα Υόρκη ο John Lennon.
Είχε μόλις επανεμφανισθεί στο προσκήνιο, μετά από πέντε χρόνια εθελοντικής απομόνωσης, παρουσιάζοντας στο κόσμο το τελευταίο του δημιούργημα, τον δίσκο  Double Fantasy, που έφτιαξε με τη σύζυγό του, την αμφιλεγόμενη Yoko Ono.


Ο Lennon ήταν ο πλέον χαρακτηριστικός Beatle. Ήταν αυτός που καθόρισε το ροκ  εν ρολ τους, τη κοινωνική τους συνείδηση, και το παροιμιώδες πνεύμα τους.
Ήταν με λίγα λόγια το σύμβολό τους, και δικαίως χαρακτηρίζονταν, αν όχι ο σκεπτόμενος (καθώς υπήρχε και ο Harrison), αλλά τουλάχιστον ως ο πιο πολιτικοποιημένος από τα λοιπά σκαθάρια.

Ο Τσίπρας και η αναμπουμπούλα...


Ο κομμουνισμός μου αρέσει.
Ως θεωρία.
Από κει και πέρα, όπου «επιβλήθηκε» απέτυχε.
Ρωτήστε τους Βούλγαρους, του Αλβανούς, τους Ούγγρους, ακόμη και τους Κουβανούς…

 
Δυστυχώς, άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη.
Και ο κομμουνισμός είναι πολύ ωραίος ως θεωρία.
Στη πράξη όμως χωλαίνει.

Σύντροφε Αλέξη, μας τα γυρνάς....


Διαβάζω αναλύσεις από εταιρίες δημοσκοπήσεων για τις επιθυμίες του Έλληνα.
66% να καταργηθεί το Μνημόνιο.
70% να παραμείνουμε στο euro.
67% στις ηλικίες μεχρι 34 ετών επιθυμούν νέα Κόμματα.
Πρωτιά για το ΣΥΡΙΖΑ.


Στην επιστήμη, συνηθίζουμε να λέμε πως ο καλύτερος τρόπος για να διατυπώσεις ένα ψέμα, είναι η Στατιστική.

Δεν είναι όλα θέμα παιδείας...


Σε κάθε συζήτηση, για την κρίση, πριν την κρίση ή κατά την κρίση ακούγεται ως επωδός η διαπίστωση: «όλα είναι θέμα παιδείας». Ακόμη και για τα πλέον απίθανα θέματα.

 
Συνήθως, η συζήτηση λήγει κάπου εκεί: η πραγματικότητα και η αλήθεια της φράσης θεωρείται τόσο πασιφανής, τόσο αυταπόδεικτη, που όλοι συμφωνούν μαζί της και κανείς δεν διανοείται να φέρει αντίρρηση. Κάθε προβληματική συμπεριφορά των ανθρώπων οφείλεται σε ένα έλλειμμα «παιδείας» και δύναται να αναπληρωθεί με την χορήγηση «παιδείας».

Παιδί μου Ηλία….


Σε άκουσα να υμνείς τον Γεώργιο Παπαδόπουλο και να καταφέρεσαι κατά του Δημητρίου Ιωαννίδη. Όταν ρωτήθηκες, πώς τα ξέρεις όλα αυτά, απάντησες ότι δεν τα έχεις βιώσει μεν, αφού γεννήθηκες μόλις το 1980, αλλά τα έχεις διαβάσει. Καλό το διάβασμα, αλλά να τα διαβάζεις όλα, όχι μερικά. Συμφωνώ ότι ο Παπαδόπουλος έπεσε, επειδή έπαψε να κάνει τα κέφια των Αμερικανών. Μέχρι να πάψει να τα κάνει, όμως, τα έκανε. Έτσι;

 
Διάβασες, επίσης, ότι ο Παπαδόπουλος είναι εκείνος που απέσυρε τον Νοέμβριο του 1967 τη Μεραρχία που είχε στείλει στην Κύπρο ο Γεώργιος Παπανδρέου το 1964 για την προστασία της Μεγαλονήσου; [ήταν τότε που οι Τούρκοι έκαιγαν τα χωριά της Κύπρου με βόμβες ναπάλμ, πράγμα που ανάγκασε τον Γεώργιο Παπανδρέου να πει το περίφημο: «Εάν η Τουρκία ανοίξη την θύραν του φρενοκομείου, θα εισέλθωμεν και ημείς»] 

Revolution....


Οι εικόνες που προβλήθηκαν στο χαζόκουτο και οι εξιστορήσεις με συνθηματολογία παλαιοκομμουνιστικής αίγλης, δεν με εξέπληξαν. Αντιθέτως το σκηνικό παραμένει το ίδιο για να μην χαλάσει η μαγιά. Η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ταΐζει το ετοιμοπόλεμο πόπολο, το λούμπεν προλεταριάτο, τους θιασώτες του υπαρκτού σοσιαλισμού, τον μπερδεμένο σαχλοσυριζαίο, τον χωριάτη καλαζνικολάγνο, τις σκιές που προβάλλουν δειλά απ’τα σοκάκια των Εξαρχείων, κρατώντας την μολότοφ σαν φαλλό που ανυπομονεί για το φλογάτο παγωτό στο αστικό μισητό μοτίβο.

Όλοι οι προνομιούχοι της αξιοπρόσεκτης κι άσφαλτης ιδεολογίας, θυμίζουν τους εμιγκρέδες που έγλειφαν τον Λουδοβίκο 18ο ερχόμενοι απ’την εξορία, την ισχυρογνωμοσύνη του Καρόλου 10ου, ανακυκλώνοντας για χιλιοστή φορά τα φρικτά στερεότυπα.


Τραπεζικές "ληστείες" στον 21o αιώνα.


Μια νέα διαδικτυακή απάτη που κόστισε περισσότερα από 36 εκ. ευρώ σε περισσότερους από 30 χιλιάδες πελάτες 30 τραπεζών σε Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ολλανδία, αποκάλυψε  η εφημερίδα Financial Times. 


Οι κυβερνοαπατεώνες, χρησιμοποιώντας εξελιγμένο κακόβουλο λογισμικό, κατάφεραν να παραπλανήσουν τους πελάτες των τραπεζών πείθοντας τους ότι... η τράπεζα τους τούς ζητάει ν’ αναβαθμίσουν το επίπεδο ασφαλείας.

Σώας τας φρένας (άραγε);


Χθες έκανε το γύρω του face book ένα ποίημα, του εξαίρετου ποιητή των συνιστωσών Τ. Κουράκη, με τίτλο «67% ανάπηρος», που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Αυγή, στις 26/12/2010, και σας το παραθέτω για να θαυμάσετε ποιητικό οίστρο.