24.9.15

Όλα θα τα συγχωρήσουν στον Τσίπρα…



Έγραψαν και γράφουν οι αναλυτές των αποτελεσμάτων για τους λόγους που επικράτησαν τα ποσοστά των κομμάτων, για λάθη, αστοχίες και σωστή επικοινωνία, για τακτικές και μεθόδους, πολιτικά μηνύματα, διακυβεύματα, διλήμματα και πώς όλα αυτά επέδρασαν στους ψηφοφόρους.




Προηγουμένως οι τρύπιοι ντενεκέδες δημοσκόποι και οι ακριβοπληρωμένες εταιρείες τους μάς φλόμωσαν στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του εκλογικού σώματος και στις επιστημονικές μεθόδους αναλύσεων που όλες παταγωδώς απέτυχαν. Αφού η δουλειά τους είναι η στατιστική και εφόσον τους χαρίσουμε το 1,5% του στατιστικού λάθους, στα ποσοστά διαφοράς του πρώτου κόμματος έπεσαν κατά 500 - 600% εκτός προβλέψεων. (Έλεγαν για μισή μονάδα διαφορά και αυτές ήταν επτάμισι.) 
Και διάβασα άρθρα καθηγητάδων και πολιτικών επιστημόνων που, διυλίζοντας τον τρόπο που εκλαμβάνουν τα πολιτικά μηνύματα οι πολίτες, ερμηνεύουν το νέο πολιτικό τοπίο...

Η ανάρμοστη σχέση Τσίπρα –Καμμένου…



Γροθιά στο στομάχι. Κάπως έτσι ένιωσαν πολλοί  τον ένθερμο δημόσιο εναγκαλισμό του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο στο κέντρο της Αθήνας. Μόνο ταγκό δεν χόρεψαν οι δυο τους για να πανηγυρίσουν ένα εκλογικό αποτέλεσμα  με το οποίο ο ένας θριάμβευσε και ο άλλος μόλις που διασώθηκε.




Πέρα από την ενόχληση που προκαλούσε η αισθητική  της εικόνας, όσοι έχουν  τοποθετήσει τον εαυτό τους στην ευρύτερη δημοκρατική παράταξη,  από το Κέντρο ως την κομμουνιστική Αριστερά, βασανίζονται  από ένα ερώτημα : Γιατί;


Το παιδί σου συμφέρει αμόρφωτο…



Υποπτευθήκαμε τους Γερμανούς ότι θέλουν το καλύτερο φιλέτο του κόσμου για δικό τους.
Υποπτευθήκαμε ξένα κέντρα εξουσίας ότι θέλουν να αρπάξουν όλο μας τον πλούτο για ένα κομμάτι ψωμί και να δουλεύουμε οι Έλληνες, ως δούλοι, στα χωράφια της απληστίας τους.



Είμαστε σίγουροι ότι οι Αμερικάνοι είναι πίσω από το μεταναστευτικό για να ξεδοντιάσουν την Ευρώπη.
Νιώθουμε στον σβέρκο μας την επιβεβαίωση ότι μπορεί να προκύψουμε αποθήκη ανθρώπων καταδιωγμένων.
Ήδη τζιχαντιστές ρίχνουν θεμέλια, με τη σβελτάδα που ρίχνουμε εμείς θεμέλια αυθαιρέτων, στα ευρωπαϊκά εδάφη.
Πονηρεμένοι για όλα τα διεθνή. Δαιδαλώδη, σπίρτα μυαλά, όλα τα πιάνουν στον αέρα…

12 ώρες στο εκλογικό κέντρο στο Κερατσίνι …



Δραπετσώνα.
568 εγγεγραμμένοι, 303 ψήφισαν (μαζί με εμένα), 292 έγκυρα.
Με εξαίρεση τους 12 στρατιωτικούς που ήρθαν πειθαρχημένα να ψηφίσουν, και τους 33 του ΚΚΕ, που με οργάνωση μετέφεραν ακόμη και κατάκοιτους γεννηθέντες το 1928, κατά τα λοιπά και ως επί το πλείστον, αυτοί που μπήκαν στον κόπο να προσέλθουν ήταν 60 και άνω!




Άνθρωποι εκτός παραγωγής, εκτός πραγματικότητας, με ένα φοβερό "grudge" γιατί οι συντάξεις δεν φτάνουν...

Καμμένοι, ένα διαρκές όνειδος για τον Τσίπρα…



Είναι άκρως υποκριτικές οι, δήθεν, αντιδράσεις ορισμένων από τον ΣΥΡΙΖΑ για την υπουργοποίηση του ρατσιστή και αντισημίτη Ανεξάρτητου Ελληνα Δημήτρη Καμμένου.  Διότι το πρόβλημα δεν είναι αυτός.Το πρόβλημα είναι ο άλλος Καμμένος, με τον οποίο έχει σφιχταγκαλιαστεί ο Αλέξης Τσίπρας εδώ και οκτώ μήνες.




Το σημερινό φυντάνι δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να μιμείται τον αρχηγό του.
Τα δικά του αντισημιτικά σχόλια δεν είναι τα πρώτα. Ο Πάνος Καμμένος, μέτρ της συνωμοσιολογίας και της παραποίησης των πραγματικών στοιχείων, μόλις πριν από λίγους μήνες είχε πει ότι στην Ελλάδα δεν φορολογούνται οι Εβραίοι.
Για να εισπράξει μια αποστομωτική απάντηση και να προσπαθεί μετά να τα μπαλώσει ...

Καλή τύχη ή καληνύχτα Αλέξη;



Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει ταλέντο.
Παρά τις ηχηρές αντιφάσεις, τα κραυγαλέα ψέματα, κάποιες τραγικές επιλογές προσώπων και την καταστροφική διαπραγμάτευση που έφερε τα capital controls με τις απροσδιόριστες ακόμη συνέπειές τους, μέσα σε 8 μήνες κέρδισε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις.




Αν και τόσο αυτός και το επιτελείο του δεν έχουν παρουσιάσει δείγματα ότι αντιλαμβάνονται πως λειτουργεί και τι χρειάζεται η οικονομία ή πως κινούνται οι Ευρωπαίοι, έχουν εμφανίσει εξαιρετικές επιδόσεις κατανόησης του τρόπου που σκέφτεται και επιλέγει μια αποφασιστικά κρίσιμη μάζα της ελληνικής κοινωνίας…