2.9.15

Αξίζει τον κόπο;



Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι όχι μόνο ζούμε σε άκρως ενδιαφέροντες καιρούς, αλλά τους ζούμε και σε χρόνο ρεκόρ… σαν να περνάνε δέκα χρόνια μαζεμένα σε μια δυο μέρες, σε κατάσταση fast forward δηλαδή.




Μόλις πριν από μερικούς μήνες, οι κακοί και ανάλγητοι σαμαροβενιζέλοι υποχωρούσαν πανικόβλητοι μπροστά στην επέλαση των  λαϊκών επαναστατών του Σύριζα που έδιναν τα ρέστα τους, υποσχόμενοι να αλλάξουν την Ευρώπη, να γκρεμίσουν τον καπιταλισμό, να χορέψουν στο ταψί την μαντάμ Μέρκελ, και οι Έλληνες να ξανατρώμε με χρυσά κουτάλια…


Από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια…



Σε σαφή παραδοχή για την ύπαρξη σχεδίου της κυβέρνησης για ενδεχόμενη έξοδο από το ευρώ προέβη χθες ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ και κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Καμμένος.




«Υπήρχαν σενάρια τα οποία επεξεργαστήκαμε και τα εξαντλήσαμε, αλλά όταν ήρθε η ώρα που θα χρειαζόταν να στείλουμε τα C-130 να πάρουν τις παλέτες με τα χρήματα που θα ήταν ουσιαστικά η εγγύηση για ένα νόμισμα, όλοι έκαναν τους τρελούς», επεσήμανε ο κ. Καμμένος (Alpha), προσθέτοντας: «Απόλυτα ειλικρινά θέλω να πω πως αν υπήρχε δρόμος για τη δραχμή με προοπτική, εγώ δεν θα έλεγα όχι... αν, δηλαδή, υπήρχε περίπτωση η πατρίδα μας να μπει σε μία λογική μιας καινούργιας μέρας, με ένα καινούργιο νόμισμα και να παλέψουμε και μπορούσαμε να τα βγάλουμε πέρα, θα το κάναμε»...

Το μαρτύριο του Τσίπρα (αν ήταν κανονικός άνθρωπος)…



Αν το βάλεις σκοπό και διαθέτεις τα κατάλληλα χαρίσματα, μπορείς να πείσεις τον κόσμο ότι, αν σε ακολουθήσουν, πίσω από το σκοτεινό δάσος θα ανακαλύψετε όλοι μαζί μια ωραία, πλούσια χώρα να σας περιμένει, στην οποία το ατομικό πρόβλημα του καθενός θα λυθεί. Οχι ότι είναι εύκολο κάτι τέτοιο, αλλά το έχουμε δει να γίνεται αρκετές φορές στην πολιτική ώστε να ξέρουμε ότι είναι εφικτό.




Αν όμως δεν υπάρχει η Γη της Επαγγελίας και εσύ πρέπει μετά κάτι να πεις σε εκείνους που σε έχουν ακολουθήσει, τότε η γελοιοποίηση είναι αναπόφευκτη, όπως σε κάθε άλλη περίσταση όπου είναι υποχρεωτικό να δικαιολογήσεις το ψέμα και την ανεπάρκεια...


Το ΟΧΙ του Σαμαρά VS το ΟΧΙ του Τσίπρα…



Κάθε μέρα γράφονται εκατοντάδες άρθρα για το πως φτάσαμε ως εδώ. Πολλοί λένε οτι φταίει το αντιμνημονιακό κίνημα για την κατάντια μας.
Αλλά όλως περιέργως κανέναν δεν τον απασχόλησε το πιο βασικό, δηλαδή εάν το ΟΧΙ του Σαμαρά ήταν το ίδιο με το ΟΧΙ του Τσίπρα.



Αυτή η παράλειψη οδηγεί στην δημιουργία της υπόθεσης ότι οι Έλληνες δεν έχουν κατανοήσει τις διαφορετικές αφετηρίες αλλά και τη διαφορετική στόχευση του ΟΧΙ των δυο πολιτικών...


Ο Σύριζας, το μνημόνιο, και το … δημόσιο!



Ένα από τα μεγαλύτερα όπλα του Σύριζα όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια ήταν το δημόσιο. Η συντριπτική πλειοψηφία του οποίου, όταν ήρθε η κρίση και τα μνημόνια  παράτησε το Πασόκ, που ήταν ο προστάτης του επί δεκαετίες, και αγκάλιασε τον Τσίπρα, ο οποίος με τις φανφάρες του έγινε το νέο ίνδαλμα του μέσου δημοσίου υπαλλήλου.




Και μιλάμε για τεράστια νούμερα, αφού αν υπολογίσουμε 700.000 περίπου δημοσίους υπαλλήλους, συν τις οικογένειές τους, καταλαβαίνουμε πως και γιατί το 3-4% έγινε εν ριπή οφθαλμού 36%.
Μια κατηγορία ψηφοφόρων, που το μόνο που δεν την ενδιαφέρει είναι το καλό της πατρίδας ή το συμμάζεμα του κράτους...