9.1.17

The Boy in the Bubble...

Paul Simon




Λειτουργικά αναλφάβητοι…



"Δεν το μπορώ αυτό το μηχάνημα! Δεν αντέχω τη γεύση του!" εξανέστη η μπροστινή μου. Για πολλοστή φορά ο πωλητής πάσχισε να της εξηγήσει ότι η γεύση, το άρωμα τέλος πάντων, του ηλεκτρονικού τσιγάρου δεν καθορίζεται από τη συσκευή αλλά από το υγρό που επιλέγει ο κάθε χρήστης.




Μάταια. Η κοπέλα, τριαντάρα, καλοβαλμένη,  άφησε κάτω το ηλεκτρονικό τσιγάρο, αρνήθηκε με εξαιρετικά δύσπιστο -σχεδόν προσβεβλημένο- ύφος να δοκιμάσει κάποιο άλλο υγρό και αποχώρησε από το κατάστημα. "Είκοσι λεπτά με ταλαιπωρούσε!" βαριαναστέναξε ο πωλητής. "Πώς να την πω χωρίς να τη βρίσω;" "Λειτουργικά αναλφάβητη" του πρότεινα... 


Ο Αλέξης έχασε την μπάλα…



O Tσίπρας γνωρίζει ότι όλα μπορούν να χαθούν ξαφνικά, μέσα σε λίγες ώρες, στα επόμενα 24ωρα. Την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές ούτε και ο ίδιος γνωρίζει ποια θα είναι η τύχη του σαν πρωθυπουργός. Το Κυπριακό, ο Τραμπ που αναλαμβάνει, η αξιολόγηση που βρίσκεται στον αέρα.




Στο Κυπριακό η ελληνική κυβέρνηση μπήκε αργά και κάπως ατσούμπαλα. Είχαν προηγηθεί πολύμηνες διαβουλεύσεις Αναστασιάδη-Ακιντζί για τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση δεν έδινε δεκάρα καθώς ήταν χωμένη ως το λαιμό στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους…


Η ανθρωπΧιά των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ…



Στην απίστευτη και προκλητική απαγόρευση λήψης φωτογραφιών από τον παγωμένο καταυλισμό των προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου προχώρησαν χθες οι αρμόδιοι, προφανώς πιστεύοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα περιορίσουν την κατακραυγή.





Εν τούτοις, για τρίτη μέρα σήμερα, εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν εκτεθειμένοι στο κρύο και στο χιόνι, αφού ο χιονιάς και η κακοκαιρία που πλήττουν την χώρα μας έπληξαν και την Λέσβο...

Ο Τσακ Νόρις και ο … Αρτέμης!



Μεγάλωσα στον Πειραιά την εποχή που τα τρόφιμα δεν είχαν ημερομηνία λήξης, τα παιχνίδια είχαν κοφτερές γωνίες και οι ταράτσες δεν είχαν πεζούλια. Την εποχή που στα οκτώ σου είχες μάθει ότι οι καλοί κύριοι με τα μουστάκια που προσφέρουν καραμελίτσες θέλουν να σου πιάσουν το ποδαράκι.




Η κοινωνία της δεκαετίας του ’50 δεν είχε χώρο για κορόιδα. Από μικρός ήξερες ότι για να σου δίνουν κάτι όλο και κάτι θέλουνε. Ο παπάς δεκάρικο για τον αγιασμό, ο πολιτικός ψήφο για το κερασμένο ουζάκι και ο Αμερικάνος του στόλου κορίτσια για την Hersey σοκολάτα. Ο μόνος που έδινε χωρίς να θέλει ήταν ο φιλάνθρωπος Καραμουρτζούνης. Ως που να μάθει ο κόσμος ότι ψείριζε τα λεφτά από τους κουμπαράδες για τους φτωχούς και να μην μείνει κανένας…


Δάσκαλε που δίδασκες…



Οι τακτικές του παρελθόντος που εφάρμοσε κατά κόρον το βαθύ ΠΑΣΟΚ παραμένουν «ζωντανές» και μένουν ίδιες και απαράλλαχτες, για να μας θυμίζουν τις εποχές της ασυδοσίας που πληρώνουν τα τελευταία χρόνια με πόνο και αίμα οι Ελληνες.




Παρά την κρίση, τις μικρότερες δυνατότητες τακτοποίησης ημετέρων και την ασφυξία στους διορισμούς, πάντα βρίσκονται παραθυράκια για να βολεύονται (ή να... επιβραβεύονται) οι εκλεκτοί. Οπως έγινε γνωστό έπειτα από σχετική ερώτηση στη Βουλή, υφυπουργός χωρίς καμία αρμοδιότητα απέσπασε 15 υπαλλήλους στο πολιτικό γραφείο του! Και μάλιστα ενέκρινε να τους χορηγηθούν υπερωρίες 532 ωρών!