18.3.13

Όσα φάμε και όσα πιούμε, και όσα αρπάξει….


Δεν ξέρω πως και πότε θα τερματιστεί η κρίση που σιγωτρώει την Ελλάδα και την ευρωζώνη εδώ και κάποια χρόνια, αλλά ξέρω ότι έχει φέρει τα πάνω κάτω σε πολλά από όσα θεωρούσαμε δεδομένα εδώ και δεκαετίες.



Το τελευταίο από αυτά ήταν και η προχθεσινή απόφαση του Eurogroup να φορολογήσει εκτάκτως, με ένα σεβαστό ποσοστό, τις καταθέσεις των κυπριακών τραπεζών.
Μετά από ένα καθαρά μαφιόζικο τελεσίγραφο του τύπου: Θα σου κάνουμε μια προσφορά που δεν μπορείς να αρνηθείς....

Το πλιάτσικο στη Κύπρο.

Είναι μέτρο-τομή.
Η απόφαση της Eurogroup να επιβάλει εφάπαξ εισφορά στις καταθέσεις σε κυπριακές τράπεζες - 9,9% σε καταθέσεις άνω των 100000 ευρώ, 6,75% σε καταθέσεις κάτω των 100000 ευρώ - φέρνει τα πάνω κάτω στην ευρωζώνη.


Κι αυτό, επειδή στα συνήθη «εργαλεία» της δημοσιονομικής εξυγίανσης (περικοπές μισθών, συντάξεων, εργασιακών δικαιωμάτων, κλπ.) προσθέτει για πρώτη φορά και ένα ποιοτικά νέο: Την «κατάσχεση» των καταθέσεων όλων ανεξαιρέτως των πελατών των τραπεζών - όχι μόνο εκείνων που, όπως προβλέπει η φορολογική νομοθεσία, βαρύνονται με κάποιο οικονομικό έγκλημα.
 

Εκλεκτικές συγγένειες…


Επισκεπτόμενος το Πακιστάν, τη χώρα όπου γεννήθηκε, ο λόρδος Αχμέντ (ο πρώτος μουσουλμάνος  στον οποίο απονεμήθηκε τίτλος ευγενείας, επί κυβερνήσεως των Εργατικών φυσικά), έδωσε συνέντευξη, στην οποία απέδωσε σε εβραϊκή συνομωσία εις βάρος του, το γεγονός ότι το 2009 καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών μηνών επειδή σκότωσε έναν άνθρωπο με το αυτοκίνητό του, καθώς την ίδια στιγμή έστελνε μηνύματα με το κινητό του…

 
Τον καταδίκασαν, είπε, εξαιτίας των πιέσεων που άσκησαν οι Εβραίοι στους οποίους ανήκουν οι εφημερίδες και τα τηλεοπτικά κανάλια!


Η γαλάζια γλίτσα που πνίγει τον Σαμαρά.


Εδώ και καιρό είμαι πεπεισμένος πως ο Γολγοθάς που έχει να ανέβει ο Σαμαράς προκειμένου να βοηθήσει τη χώρα, καθίσταται πολύ πιο αναφορικός εξαιτίας της απόλυτης ανεπάρκειας των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, και δη των κυβερνητικών…


Δυστυχώς όμως, ο Σαμαράς αυτό το κόμμα κληρονόμησε, και με αυτό καλείται να δουλέψει.
Θέλει δεν θέλει.

Χίτλερ και ποδόσφαιρο…(ο Κατίδης τι λέει άραγε);


Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Γερμανίας DFB υποστήριξε με ενθουσιασμό και τον Χίτλερ και το ναζιστικό καθεστώς, βοηθώντας τη διείσδυση της ναζιστικής ιδεολογίας στο ποδόσφαιρο.
Ήδη από το 1933, όταν ο Χίτλερ ήρθε στην εξουσία, αποκλείστηκαν από το άθλημα όλοι οι Εβραίοι παίκτες, ιδιοκτήτες κλαμπ, χορηγοί και δημοσιογράφοι.



Αξίζει να σημειωθεί ότι το ένα δέκατο του προπολεμικού εβραϊκού πληθυσμού της Γερμανίας (περίπου 40.000) συμμετείχαν ενεργά σε αθλητικά σωματεία.
Σύμφωνα με ένα άρθρο του δημοσιογράφου του BBC, Ντάφφυ Τζόναθον, με τον εύγλωττο τίτλο «Ποδόσφαιρο, φασισμός και ο ναζιστικός χαιρετισμός των Άγγλων» που δημοσιεύθηκε στις 12 Δεκεμβρίου του 2009, το ποδόσφαιρο έγινε ένα χρηστικό εργαλείο στα χέρια του Χίτλερ.
«Οι δεξιές δικτατορίες της Ευρώπης εφόρμησαν στον αθλητισμό για να προπαγανδίσουν την πολιτική τους» εξηγεί ο Τζόναθον.
 

Ο Ελληναράς...


Ο Ελληνάρας ή Ελληναράς μαζί με το θηλυκό αντίστοιχό του, το Σούργελο, ως τύποι, είναι το ζευγάρι στο οποίο σταδιακά μεταλλάχτηκε εκείνο το παλαιότερο, ο Κάφρος και η Κατίνα.
Το θέμα βεβαίως δεν μπορεί να εξαντληθεί εδώ.


Ο Ελληνάρας απαντάται σε ποικίλους χώρους, από τα φαιδρά τηλεοπτικά πάνελ στην πιο ελαφριά εκδοχή του ίσαμε στις συναθροίσεις της Χρυσής Αυγής στην πιο σκληροπυρηνική.
Εντούτοις, επιμέρους χαρακτηριστικά του εντοπίζονται διάσπαρτα σε όλο το κοινωνικό φάσμα.
Χαμηλού πολιτιστικού επιπέδου, ανασφαλής, φοβικός, κυρίως ομοφοβικός.
Κρύβει το ρατσισμό του, εκφράζει τεθλασμένα τον εθνικισμό του (ένα συνονθύλευμα από ανιστόρητους και γελοίους πατριωτικούς βερμπαλισμούς), δεν μπορεί να εννοήσει την κοινωνία παρά ως ενεργούμενο ενός συγκεντρωτικού πατερναλιστικού κράτους.
 

Διεθνές ρεντίκολο ο Κατίδης!


Τις δικές μου απόψεις για τον ανόητο νεανία με τις χιτλερικές τάσεις τις έγραψα εδώ.
Αλλά όπως φαίνεται το ζήτημα έχει γίνει διεθνές, αφού πλέον πολλά ΜΜΕ ανά τον κόσμο αποφάσισαν να προβάλουν την περίπτωση Κατίδη.



Έτσι, η βρετανική εφημερίδα  Guardian   αναφέρει την τιμωρία του ποδοσφαιριστή από την ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, τον αποκλεισμό του δηλαδή από κάθε μελλοντική συμμετοχή από τις εθνικές ομάδες, εξαιτίας της προκλητικής του χειρονομίας.


Μεταρρύθμιση τώρα!


Η χώρα έχει δεσμευτεί να έχει 150.000 δημόσιους υπαλλήλους λιγότερους μέχρι το 2015.
Ο στόχος αυτός υπηρετείται: πάνω από 80.000 έχουν φύγει μετά το πρώτο Μνημόνιο. Το 2012 έκλεισε με μείωση 30.000. Με τα ως τώρα δεδομένα, η συνολική μείωση προσωπικού το 2015 θα έχει ξεπεράσει τον στόχο.


Το κράτος χρειάζεται αυτή τη μείωση.
Τη χρειάζεται καταρχήν για λόγους δημοσιονομικούς.
Το μισθολογικό κόστος του Δημοσίου βρέθηκε στα ύψη το 2009, αποτέλεσμα πελατειακών προσλήψεων και μισθολογικών αυξήσεων.
«Δεν κάνει για τίποτα, βάλ’ τον στο Δημόσιο», ήταν η επική φράση που αποτύπωνε πώς αντιλαμβάνονταν το κράτος οι πολιτικοί μας.