22.8.13

Τι έγινε ρε παιδιά; Εμείς Σαμαρά ψηφίσαμε….



Ανήκω σε αυτούς που στηρίζουν τον Σαμαρά στη δύσκολη αποστολή που έχει αναλάβει εδώ και ένα χρόνο.
Και προσωπικά τον στηρίζω σε τέτοιο βαθμό, που έχω αποξενωθεί και μαλώσει με φίλους και συγγενείς, οι οποίοι βλέπουν την όλη κατάσταση με διαφορετικό μάτι.
Είναι πολύ δύσκολο σε αυτές τις σκληρές συνθήκες, να δηλώνεις κυβερνητικός και άρα μνημονιακός...



Προσωπική μου πεποίθηση είναι ότι πρέπει πάση θυσία να παραμείνουμε στο ευρώ, διότι αλλιώς Τσίπρας και δραχμή, όχι μόνο θα μας αποτελειώσουν, όχι μόνο θα πάνε στράφι τόσες και τόσες θυσίες, αλλά η χώρα μας θα μεταφερθεί σούμπιτο στη δεκαετία του ’60, και ακόμη πιο πίσω.
Την ίδια ώρα που «φίλοι», «εταίροι»,  και γείτονες θα ζουν στον 21ο αιώνα της ανάπτυξης…


Η ελίτ μας χάνει λάδια;



Το Μέγαρο Μαξίμου επανεξετάζει, λέει, την απόφαση διορισμού του Χρήστου Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα, επειδή διαπίστωσε ότι υπάρχουν αντιδράσεις. Χρειάστηκε περίπου ενάμιση μήνα για να διαπιστώσει ότι η κατακραυγή είναι διακομματική.



Έχει ενδιαφέρον αυτή η πλήρης αποξένωση από την κοινωνία, η παντελής αποτυχία του πολιτικού συστήματος να αφουγκραστεί την κοινή γνώμη.
Δεν είναι όμως μόνο οι πολιτικοί που παρουσιάζουν αυτήν τη χρονοκαθυστέρηση στην αντίληψη του περιβάλλοντος κλίματος.
Η ειδησεογραφία της τελευταίας εβδομάδας μάς έδωσε πολλά παραδείγματα μπρεχτικής αποστασιοποίησης του κατεστημένου, επιχειρηματικού, καλλιτεχνικού, ακαδημαϊκού, από το κοινό αίσθημα.



Άκου Παναγιώτη Λαφαζάνη…



Αστυνομικές δυνάμεις με εντολή εισαγγελέων μπήκαν χθες το πρωί σε χώρους του Πολυτεχνείου και τερμάτισαν μια κατάληψη που διαρκούσε επί πολλά χρόνια!
Τα ευρήματα, γνωστά.
Κοντάρια, βαριοπούλες, εύφλεκτα υγρά κ.λπ.
Έτοιμα τα εφόδια για νέες καταστροφές που έχει βιώσει και με θανάτους ακόμα αυτή η πόλη.




Δεν πέρασε πολλή ώρα από την είσοδο των αστυνομικών και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης ξεσπάθωσε: «Η Αστυνομία μπήκε σαν τον κλέφτη…».
Δεν συμπλήρωσε τη φράση «Μπήκε σαν τον κλέφτη για να διώξει τους νοικοκυραίους του σπιτιού…», την άφησε να εννοηθεί.

Δεν πληρώνω… δεν πληρώνω!



Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μη μάθουμε ποτέ τι πραγματικά συνέβη τη μοιραία εκείνη μέρα που ο άτυχος 19χρονος Θανάσης Κανούτης από το Περιστέρι έχασε τη ζωή του πέφτοντας από το τρόλεϊ.



Αν στο θάνατό του εμπλέκεται ο ελεγκτής του τρόλεϊ, τότε η δικαιοσύνη πρέπει να κάνει το καθήκον της και να τον τιμωρήσει.
Ο κάθε λογικός άνθρωπος πρέπει να συμφωνεί σε αυτό.
Το γεγονός αυτό παραμένει τραγικό και άδικο ακόμα και αν κανένας δεν ευθύνεται για τον συγκεκριμένο θάνατο και το όλο συμβάν δεν ήταν παρά μια άτυχη στιγμή για το νεαρό.
Τα συλλυπητήρια στην οικογένεια είναι το λιγότερο που μπορεί να πει κανείς.

Ελεύθερο κάμπινγκ: Μία πρόταση.



Αυτό που βρίσκω ιδιαίτερα ενδιαφέρον στη συζήτηση που έχει ανάψει (βοηθούσης και της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης) περί του ελευθέρου κάμπινγκ στην Ελλάδα, και του πώς και υπό ποιες προϋποθέσεις πρέπει ναεπιτρέπεται ή έστω να γίνεται ανεκτό, είναι ότι το μέτωπο των οπαδών του είναι εντυπωσιακά αραγές, παρά τις σοβαρές επιμέρους διαφορές τους.



Διότι όπως και να το κάνουμε, είναι χαώδης η διαφορά μεταξύ των ανθρώπων που πάνε για μερικές μέρες και στήνουν ένα αντίσκηνο σε κάποιο σημείο που δεν εμποδίζουν κανέναν, όντας πεντακάθαροι, και των άλλων που καταλαμβάνουν μια θέση σε μόνιμη βάση, στραβοκοιτούν τους υπόλοιπους που έχουν τη σκανδαλώδη απαίτηση να πάνε να κάνουν καμιά βουτιά στη «δική τους» παραλία, και φυσικά, όταν φεύγουν, αυτό που αφήνουν από σκουπίδια είναι απλά απερίγραπτο.

Πάει κι ο Αύγουστος…



Τι λέω όμως…
Η τηλεόραση πίσω μου μιλάει για δεκάδες νεκρούς στην Αίγυπτο από τα πυρά του στρατού που θέλει να διατηρήσει τη χώρα στη “δύση”, αδιαφορώντας αν ο λαός επέλεξε την Μουσουλμανική Αδελφότητα.
Τι είπατε; Αν συμφωνώ;
Πάτε καλά;
Καμία “αδελφότητα”, μουσουλμανική, χριστιανική, βουδιστική, ή ότι δεν μου λέει τίποτα αλλά, απ’ την άλλη πλευρά, αυτό επέλεξε η πλειοψηφία και, αν οι στραταίοι και οι αφανείς και εμφανείς συνεργάτες τους δεν συμφωνούν να πάνε να κουρεύονται.
 



Παρακολουθώντας τις σκηνές δεν μπορώ να σταματήσω να σκέπτομαι ότι, έτσι που πάνε τα πράγματα, τα ίδια θα ζήσουμε σύντομα και στην Ελλάδα.
Τι είναι αυτό που θα εμποδίσει το 1 εκατομμύριο πιστών του Ισλάμ που μένουν εδώ να κινηθούν εναντίον  των πιστών του Χριστιανισμού και να μη μείνει τίποτα όρθιο;
Η θρησκεία θα είναι η δικαιολογία για την ανάφλεξη.
Η αιτία είναι αυτά που συμβαίνουν με την αποκαλούμενη οικονομία της χώρας.
Με 1, 5 εκατομμύριο ανέργους, με απειλές απ’ το εξωτερικό, με την  απότομη μετάβαση από την κοινωνία των “μερσεντέ” σ’ εκείνη της ανέχειας ή της κυριαρχίας των οικονομικών καρχαριών ο λαός έφτασε στο σημείο να μη ξέρει πλέον τι του γίνεται και τι τον περιμένει.


Επάγγελμα κομμουνιστής…



Τι επαγγέλεσθε;
-Είμαι πρώην κομμουνιστής.
-Μμμμ... πάρα πολύ ενδιαφέρον. Και τι μπορείτε να κάνετε για μας;
-Ο,τι ακριβώς χρειάζεστε κι έχετε ανάγκη. Δηλαδή τα πάντα για σας.
Γιατί αν χάσετε την εξουσία σας...
Είμαι ό,τι πιο χρήσιμο μπορείτε να φαντασθείτε!



Μιλάω αριστερά κοιτάζοντας δεξιά.
Είμαι επαναστάτης βροντερός στα λόγια, που οφείλω να πω πως μου έμαθαν καλά να χειρίζομαι, ενώ στην πράξη κάνω ό,τι πρέπει για να φρενάρω τη συνείδηση.
Βαρέθηκα ξέρετε τις επαναστάσεις, τις εξεγέρσεις και τους χαζούς ηρωισμούς.
Δεν αντέχω άλλες φασαρίες και ξεσηκωμούς.
Ζητάω κοινωνική ειρήνη, συνεργασία όλων με όλους για το ...κοινό μας καλό.
Δώστε μου ένα ρόλο στη μηχανή σας και δεν θα μετανιώσετε.



Ντροπή!



Αν είναι αλήθεια, τότε είναι ντροπή.
Και θα πρέπει να παρέμβει αμέσως ο ίδιος ο Σαμαράς, όπως κάνει πάντα, προκειμένου να διορθώσει τις πατάτες κάποιων υπουργών του.
Στη προκειμένη περίπτωση του κρατικοδίαιτου γόνου Κυριάκου.


Και αναφερόμαστε στην είδηση που κάνει τον γύρο των ΜΜΕ και του διαδικτύου, ότι δηλαδή οι υπάλληλοι της Βουλής εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα- κινητικότητα την οποία θα υποστούν οι συνάδελφοί τους του υπόλοιπου δημόσιου τομέα.
Τη δήλωση αυτή έκανε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης!!!!!