21.3.19

Εθνικοί ηγέτες και τσουτσέκια…


Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπερασπίζεται το δημόσιο-εθνικό συμφέρον! Προσπαθεί να «προετοιμάσει» τη χώρα για μείζονες παραχωρήσεις σε βάρος της και διαπραγματεύεται υπονομεύοντας το δημόσιο συμφέρον!
Η Συμφωνία των Πρεσπών το έδειξε!
Και η αγανάκτηση του Ελληνικού λαού, που δεν λέει να κατασιγάσει, το απέδειξε.
Το απέδειξαν και οι τελευταίες εξελίξεις. Όπως η εμπλοκή με τις εξαγωγές των ελληνικών-μακεδονικών προϊόντων στην Κίνα. Που ως τώρα ήταν ανεμπόδιστες. Και μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών μπλόκαραν. Κι ακόμα δεν έχουμε δει τίποτε.
Αλλά δεν είναι μόνο το «ξεπούλημα της Μακεδονίας»!





Έναντι της Τουρκίας ετοιμάζουν νέο ξεπούλημα: Βγαίνει ο αδιόρθωτος Κοτζιάς και λέει δημόσια ότι με την ΑΟΖ δεν πρέπει να είμαστε… «μοναχοφάηδες»!
Όπερ εστί μεθερμηνευόμενον, ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι να «μοιραστούμε» δικαιώματα στον υποθαλάσσιο πλούτο, με την Τουρκία!
Βγαίνει και ο άλλος... «φωστήρας», ο Κατρούγκαλος, που αφού τα θαλάσσωσε στο Ασφαλιστικό, ανέλαβε τώρα να… «σώσει» και την Εξωτερική Πολιτική!
Και δήλωσε, λοιπόν, ο Κατρούγκαλος μετά από συνάντησή του με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, ότι «έχουν και οι Τούρκοι δικαιώματα στο Αιγαίο»…


Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ «δημοκρατικό κόμμα»;


Σε μια δημοκρατία όλοι μπορούν να συμμετέχουν στα κοινά – καμία άποψη δεν θεωρείται εκ των προτέρων «εξοβελιστέα».
Με εξαίρεση, βέβαια, τα κηρύγματα μίσους που προτρέπουν σε βιαιοπραγίες κατά συμπολιτών μας (τα οποία προβλέπει και ο Ποινικός Κώδικας).




* Η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα που δεν εξαλείφει τις διαφορές, αλλά επιτρέπει να λυθούν με ΜΗ βίαια μέσα – δηλαδή με ψηφοφορία, όπου επιβάλλεται η πλειοψηφούσα άποψη, δίνοντας όμως την ευκαιρία στη μειοψηφία να επανέλθει την επόμενη φορά και να γίνει κι αυτή πλειοψηφία. Εξ ου και τα δύο βασικά χαρακτηριστικά της δημοκρατίας: ο πολυκομματισμός και η εναλλαγή κυβερνήσεων.
Πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχουν εγγυήσεις ότι η πλειοψηφία δεν θα αυτό-αναπαράγεται επ’ άπειρον. Ότι η πλειοψηφία θα κυβερνά όσο είναι πλειοψηφία, αλλά και η μειοψηφία θα μπορεί κι αυτή να γίνει πλειοψηφία και να κυβερνήσει στο μέλλον…