18.9.17

Στα τσακίδια…



Στα τσακίδια εσύ και οι όμοιοί  σου. Στα τσακίδια επειδή με το απύθμενο και  αστήρικτο θράσος σου αποτελείς τη ζωντανή δυσφήμηση, την αξεπέραστη ντροπή και την ευθεία θανάσιμη βολή εναντίον κάθε αριστερής πολιτικής και κάθε προοδευτικής λογικής!




Στα τσακίδια εσύ, επειδή από την πολυτελή γραφειάρα σου δεν σου καίγεται καρφί για τίποτα και για κανέναν. Ούτε για τους χιλιάδες βιοπαλαιστές που θα  χάσουν τον ύπνο τους και θα αγωνιούν απελπισμένοι παρέα με το άδειο  πορτοφόλι τους. Ούτε για την κατρακύλα της Σωρρακώσταινας. Ούτε για το εφιαλτικό μέλλον των παιδιών μας!


Η κούκλα του Μητσοτάκη…



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περπατάει με τη συνοδεία του σε κάποιον κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης. Χαιρετά κάποιον ο οποίος βρίσκεται μέσα σε ένα μαγαζί. Αν προσέξεις καλά μπορείς όχι μόνο να ακούσεις τη φωνή του μαγαζάτορα αλλά και να τον διακρίνεις στην άκρη της εικόνας ενώ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προσπερνά το μαγαζί και συνεχίζει τον δρόμο του.




Ένα βιντέακι ρουτίνας που διαρκεί ελάχιστα δευτερόλεπτα έγινε ξαφνικά viral. Ο λόγος; Επειδή, λέει, ο "Κούλης" χαιρετάει μια κούκλα βιτρίνας! Αυτό το σουρεαλιστικό "αφήγημα" πλασάρουν από προχθές όλα τα συριζοsite (με επικεφαλής το Αλ Τσαντίρι του Λάκη Λαζόπουλου). Από κοντά φυσικά και τα συριζοτρόλ που κάνουν όλη τη βρώμικη δουλειά σε αυτές τις περιπτώσεις…

Χαλάει το νερό;



Αυτό εξαρτάται, λέει ο Dr. Kellogg Schwab, διευθυντής του Ινστιτούτου Ύδατος του πανεπιστημίου Johns Hopkins. Μόλις πιούμε μια γουλιά, τα χείλη  και το στόμα μας εισάγουν μικροοργανισμούς στο νερό. Σε συνδυασμό με την θερμοκρασία δωματίου και το ηλιακό φως που μπαίνει από τα παράθυρα, οι μικροοργανισμοί αυτοί αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται αμέσως.




Το φρέσκο νερό μέσα σε ένα καθαρό ποτήρι παραμένει φρέσκο για μια δυο μέρες. Το νερό βρύσης άλλωστε εμπεριέχει πρόσθετα χλώριου που σκοτώνουν τους μικροοργανισμούς. Μετά όμως από μια μέρα, η γεύση του νερού στο ποτήρι αλλοιώνεται, γίνεται κάπως μπαγιάτικη,  κι αυτό οφείλεται στο ότι το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα έρχεται σε επαφή με το Η2Ο στο ποτήρι, μειώνοντας το pH του. Όμως ενώ η γεύση μπορεί να μοιάζει «περίεργη», σε γενικές γραμμές η κατανάλωσή του είναι ασφαλής…

Πότε θα γίνουν εκλογές; Κάντε γαϊδουρινή υπομονή…



Διάβαζα στον κυριακάτικο τύπο ότι στη Νέα Δημοκρατία θεωρούν πολύ πιθανό να πάμε σε διπλές κάλπες τον Μάιο του 2019, δηλαδή εθνικές εκλογές μαζί με ευρωεκλογές. Κι αυτό διότι πιστεύουν ότι ο σύριζα δεν θέλει να έχουν προηγηθεί άλλες εκλογές (αυτοδιοικητικές, κλπ) πριν από τις εθνικές, έτσι ώστε να κινδυνεύει να χάσει το όποιο «επαναστατικό» μομέντουμ του. Θα έχει δηλαδή ο Αλέξης κι η παρέα του μια «σανίδα σωτηρίας» απέναντι στα νέα μέτρα που θα ψηφίσει και που θα ισχύουν τους αμέσως επόμενους μήνες.



Ένα άλλο σενάριο, λένε, είναι να πάμε σε εκλογές το φθινόπωρο του 2018, πριν δηλαδή αρχίσουν να ισχύουν τα σκληρά μέτρα το 2019. Οπότε, είτε χάσει είτε κερδίσει τις εκλογές ο Αλέξης, πάλι κερδισμένος θα είναι αφού στην πρώτη περίπτωση θα έχει μπόλικο υλικό να κατηγορεί τον Κυριάκο που θα εφαρμόζει τα συριζανέλικα μέτρα, στην δεύτερη θα είναι πάλι στο Μαξίμου, κυρίαρχος του παιχνιδιού, και  με άλλα τέσσερα χρόνια στη διάθεσή του για να αποδομήσει πλήρως τη χώρα. Με την ψήφο του λαού…