15.9.13

Invisible Hands....

Joseph Arthur...Η επίσκεψη σε μπουρδέλο δεν σε κάνει άνδρα…Ο Θεός ξύπνησε ευδιάθετος εκείνο το πρωί.
Και είχε τους λόγους του.
Δεν ήταν μόνο που, επιτέλους, θα έπαιρνε ρεπό και θα ήταν μόνος του.
Παλιά, πριν παραδώσει το μάνατζμεντ στον γιο του, καθόταν πάντα την έβδομη μέρα της εβδομάδας.
Όμως ο Ιησούς με την ιδέα του να παρουσιάζονται και οι τρεις ως Ένα, μαζί με το Άγιο Πνεύμα ως αδιαίρετη τριάδα, είχε ως αποτέλεσμα να δουλεύει συνεχώς.
Όμως σήμερα ήταν η μέρα του.
Μια φορά τον χρόνο συναντιόταν με τον Διάβολο και έπαιζαν στο πόκερ τις ψυχές του καθαρτηρίου.
Ποιες θα επιστρέψουν στην Κόλαση και ποιες θα πάνε στον Παράδεισο.
  


Η Wall Street Journal και οι άγαμες θυγατέρες!
Το δράμα της Γιούλας Μπουρδόλη και της διακοπής των συντάξεων προς τις άγαμες θυγατέρες (μαζί με άλλα ύπουλα χτυπήματα της κυβέρνησης) απασχόλησε και τα διεθνή ΜΜΕ, όπως είχαμε πει εδώ και μέρες.Έτσι, ακόμη και η διάσημη εφημερίδα Wall Street Journal ασχολήθηκε με το καυτό αυτό θέμα που απειλεί με κατάρρευση την κυβέρνηση της χώρας….
Ειδικά μετά την δέσμευση του Αλέξη να επαναφέρει αυτές τις συντάξεις μόλις αναλάβει πρωθυπουργός.

Feuerbach Vs Τσίπρας


Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι ημιμαθής. Ημιμαθής όχι μόνο στα ζητήματα της ιδεολογίας του αλλά και σε μια πλειάδα επιμέρους ζητημάτων. Αυτή τη φορά, στην συνέντευξη που παραχώρησε στο πλαίσιο της ΔΕΘ, επέλεξε ως θύμα τις βασικές αρχές που διέπουν την έννομη τάξη και το νομικό μας πολιτισμό.

Ήμασταν κάποτε νέοι…Όταν  µου ζήτησαν να γράψω ένα κοµµάτι για τη διασκέδαση της Θεσσαλονίκης στα 90’s, αρχικά θορυβήθηκα.
Η µνήµη µου, τον τελευταίο καιρό, µου παίζει περίεργα παιχνίδια και φοβήθηκα µήπως µε πρόδιδε σε αυτήν τη βόλτα µου πολλά χρόνια πίσω.
Ανησύχησα µήπως είχε διαγράψει εκείνη την περίοδο της ζωής µου, όταν περνούσα περισσότερες ώρες της ηµέρας εκτός  παρά εντός σπιτιού, και από την οποία διατηρώ µερικές από τις καλύτερες αναµνήσεις µου… Η αναζήτηση κάποιων πληροφοριών σε παλιά κρατηµένα ηµερολόγια µε συγκίνησε και µε τρόµαξε κάπως: µερικές µνήµες ήταν τόσο ζωντανές, καθώς οι σκηνές στις οποίες κάποτε  πρωταγωνιστούσα και τώρα διάβαζα µεταλλάσσονταν σε συναισθήµατα που µπορούσαν  ακόµα να µε αναστατώνουν. 
Το ίδιο βράδυ, µίλησα µε τις κολλητές και είδα κι ένα όνειρο.
Ήµασταν, λέει, και οι επτά στο δωµάτιό µου και σχεδιάζαµε τη βραδινή µας έξοδο. Ρούχα και παπούτσια ένα σωρό αραδιασµένα πάνω στο κρεβάτι και στο πάτωµα κι εµείς σε πυρετό προετοιµασίας.
 Όταν ξύπνησα, συνειδητοποίησα ότι µια αναδροµή στο παρελθόν σε βοηθά  να επαναπροσδιορίσεις το παρόν σου.
Η Polaroid των αναµνήσεών µου άρχισε να τυπώνει…

Η Ρεπούση και τα αρχαία: Μια άλλη άποψη!Ώρες ώρες έχω την εντύπωση ότι η Μαρία Ρεπούση έχει το πιο ρεαλιστικό μυαλό μέσα στη Βουλή.
Αν και απόφοιτος Φιλοσοφικής η ίδια (όπως και γω, άλλωστε), πρότεινε να γίνουν και τα Αρχαία προαιρετικά.
Το ίδιο είχε προτείνει και για τα Θρησκευτικά, λίγες μέρες πριν.
Χίμηξαν να τη φάνε, εννοείται.
Σχεδόν οι πάντες, σχεδόν από παντού.Αν σκεφτούμε, όμως, λιγάκι ψύχραιμα, θα δούμε ότι πράγματι τα Αρχαία είναι μια πεθαμένη γλώσσα.
Στο σχολείο μαθαίνουμε μια εκδοχή της μονάχα, την αττική διάλεκτο, και για να το κάνουμε αυτό κουραζόμαστε πάρα πολύ.
Κόβουμε χρόνο από άλλα, πολύ σημαντικότερα μαθήματα.
Άλλα πάλι μαθήματα δεν τα διδασκόμαστε καθόλου.
Πρακτικά πράγματα δεν κάνουμε καθόλου στα γενικά λύκεια.
Μαθαίνουμε τα πάντα θεωρητικά, με παρλαπίπες και πολλή, μα πολλή παπαγαλία. Ακόμα και τα λεγόμενα πρακτικά μαθήματα, κι αυτά θεωρητικά τα μαθαίνουμε.

Μαθήματα πατριδογνωσίας…
Ο Θύμιος προέρχεται από φτωχή οικογένεια.
Είναι μορφωμένος με υψηλή θέση στο Δημόσιο και παντρεμένος με την αγάπη των φοιτητικών του χρόνων, τη Βαγγελίτσα, υπάλληλο ΔΕΚΟ.
Έχουν δυο παιδιά σπουδαγμένα στην Αγγλία.Θύμιος και Βαγγελίτσα γνωρίστηκαν στις αρχές της δεκαετίας ’70.
Εκείνη ήταν μια κοπέλα που παρότι δεν είχε τελειώσει το σχολείο, είχε τα θέλγητρα και την βούληση να πετύχει ένα καλό γάμο και να κάνει μια άνετη ζωή.
Αυτό επετεύχθη μέσω Θύμιου.
Το 1981 ο Θύμιος διορίστηκε και λίγα χρόνια αργότερα κατάφερε να διορίσει και τη Βαγγελίτσα, η οποία είχε στο μεταξύ μετατραπεί σε Γκέλυ.
Παρέλειψα να αναφέρω πως ο Θύμιος ήταν ΠΑΣΟΚ, πολύ όμως.

Παρακάμπτονται οι πρυτάνεις που αντιδρούν στη διαθεσιμότητα.Την ανάληψη της ευθύνης αξιολόγησης και υπαγωγής σε καθεστώς κινητικότητας των 1.765 διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ και ΤΕΙ που απαιτούνται για την επίτευξη του προαπαιτούμενου των 12.500 διαθεσιμοτήτων έως τα τέλη Σεπτεμβρίου ετοιμάζεται να αναλάβει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, εφόσον τις επόμενες ώρες δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους πρυτάνεις.Ηδη χθες, μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, κατέστη γνωστό ότι υπάρχει «σχέδιο Β» ώστε να επιβληθεί η διαθεσιμότητα του διοικητικού προσωπικού ακόμη και χωρίς τη συναίνεση των πρυτάνεων.
Αυτό προβλέπει την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης (σ.σ. αν εκτιμηθεί ότι η διάταξη του καλοκαιριού, με την οποία καταργούνται διευθύνσεις ή θέσεις με απλή κοινή υπουργική απόφαση, δεν επαρκεί), μέσω της οποίας η διαδικασία αξιολόγησης των οργανισμών των ιδρυμάτων, σε ό,τι αφορά το διοικητικό προσωπικό, θα περνάει στο υπ. Παιδείας.