3.7.15

Κρίμα…Υπάρχει ένα τεράστιο μέρος της σημερινής νεολαίας, μιάς τσογλανοπαρέας,
που μεγάλωσε μετά τα «Δεκεμβριανά»
, και που δίχως να΄χει βιώσει στη ζωή της άλλο νόμισμα πέραν του ευρώ, θα ψηφίσει Ο Χ Ι.
Επιθυμεί δηλαδής να αυτοπεριορισθεί στο καβούκι, στη μιζέρια της και στην Βαλκανίλα της, όπως οι δόλιοι οι νέοι της Ανατολικής Ευρώπης του περασμένου αιώνα…

Red Army Blues...

The WaterboysΤι σημαίνει το ΟΧΙ…Η μεθαυριανή «μάχη» θα είναι δύσκολη.
Το στρατόπεδο του ΟΧΙ είναι ισχυρό, με εκατομμύρια να εντάσσονται σε αυτό, κι αυτό συμβαίνει διότι παραδοσιακά ο Έλληνας θέλει να τον δουλεύουν.
Γι αυτό εξάλλου βγήκε ο Σύριζα κυβέρνηση, και γι αυτό ζούμε το χάλι που ζούμε.
Ο Έλληνας θέλει εύπεπτα σλόγκαν και συνθήματα, απλά πράγματα δηλαδή, για να μπορεί να τα καταλάβει, και βέβαια για να ρίξει το φταίξιμο στους άλλους,
Οι άλλοι πάντα φταίνε. Ποτέ εμείς!
Κι αυτό το πιστεύουν πάρα πολλοί, ειδικά όλοι όσοι τις προηγούμενες δεκαετίες ζούσαν το όνειρο εις υγείαν των κορόιδων, δεν πλήρωναν φόρους, τέλη, εισφορές, χρέη, κλπ κλπ…


Η καταστροφή της χώρας έχει το όνομα Αλέξης Τσίπρας…Όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι. Ο "σοφός" λαός το λέει, δεν το λέω εγώ.
Αλλά ο σοφός λαός τα έχαψε όλα τα ψέματα και τις υποσχέσεις του ωραίου αυτού νέου και 5 μήνες μετά, ακόμη αναρωτιέται αν έχει ήδη πέσει στον γκρεμό η αν θα πέσει σε λίγες μέρες.Κυρίες και κύριοι, αυτή η ωραία παράσταση πλησιάζει στο τέλος της.
Το κυβερνητικό τσίρκο του Σύριζα ολοκληρώνει την περιοδεία του.
Και τώρα –εκ των υστέρων- πρέπει το φιλοθεάμων κοινό να πληρώσει το αντίτιμο. Λίγο τσουχτερό θα είναι -δεν λέω- αλλά τέτοιο θέαμα δεν το είχαμε φανταστεί ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα…

Η ειλικρίνεια του Τσακαλώτου…Ο Τσακαλώτος δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός. Και αυτό, του δίνει ένα χαρακτηριστικό που δεν έχουν άλλοι.
Μιλάει σαν κανονικός άνθρωπος, χωρίς ξύλινα λόγια, χωρίς να αποφεύγει την ουσία των ερωτήσεων που του κάνουν οι δημοσιογράφοι, ενώ είναι σχετικά ειλικρινής. Σίγουρα περισσότερο από πολλούς άλλους.

Τσάκαλος...


Σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί, είπε κάτι που όλοι λίγο ως πολύ γνωρίζαμε, αλλά δεν το είχαμε ακούσει από κυβερνητικά χείλη.
Πως αν η κυβέρνηση έφερνε τη συμφωνία στη Βουλή, αυτή δεν θα ψηφιζόταν και η κυβέρνηση θα έπεφτε…

Ξεφτιλίσατε την Αριστερά κύριε Τσίπρα!Είμαι ένας αριστερός από κούνια. Όχι από εκείνους που πίστευαν στα Σοβιέτ κι έβλεπαν τον «Πατερούλη» ως Θεό. Ή από εκείνους που έβλεπαν τον Ζαχαριάδη ή τον Φλωράκη με την Παπαρήγα και πάθαιναν την πλάκα τους.
Είμαι ένας αριστερός που πίστεψε στην Ευρώπη των λαών.
Σε μια Ευρώπη κοινωνική με δικαιοσύνη που θα μπορούσε να έχει αχτίδες ελπίδας παρά το σκληρό καπιταλιστικό σύστημα.
Είμαι από τους ακραιφνείς ευρωπαϊστές που πιστεύουν ότι το ευρώ είναι μοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα να είναι μέλος αυτής της μεγάλης οικογένειας. Κι ότι έγιναν δραματικά λάθη από το πολιτικό σύστημα και τους πολίτες τα τελευταία χρόνια…

Από τα νοήματα στα βιώματα …Φυσικά δεν το είχα προβλέψει. Ομως τα σημάδια της υποχώρησης ήταν αισθητά τις τελευταίες 48 ώρες.
Από εκεί που η κυβέρνηση βρισκόταν πάντα ένα βήμα μπροστά από όλους τους άλλους και προχωρούσε κάνοντας χάι-φάιβ, ξαφνικά έχασε το νεύρο της, σαν να τη διαπέρασε ο τρόμος.
Το έβλεπες στα τηλεοπτικά πάνελ· στην αδυναμία των κυβερνητικών να αντιμετωπίσουν με στοιχειωδώς λογικά επιχειρήματα τη νέα πραγματικότητα που τους ρουφούσε μέσα της: την πραγματικότητα που δημιουργούσαν οι ουρές έξω από τα μηχανήματα των κλειστών τραπεζών.
 Η δεινή νέα πραγματικότητα (έστω και χωρίς το επικατάρατο Μνημόνιο...) έκανε την κυβέρνηση να τα χάσει.
Ενώ, λ.χ., μπορούσε θαυμάσια να εκμεταλλευτεί τη νέα κατάσταση της πραγματικής χρεοκοπίας, εκείνη κατέβασε τα χέρια κάτω από τη ζώνη, όπως λένε στην πυγμαχία…

Η δραχμή είναι εδώ…Ο Τσίπρας επισκέπτεται σήμερα 2 Ιουλίου (σημ. το άρθρο είναι χθεσινό), το Υπουργείo Εθνικής Άμυνας.
Θυμίζω την πρόβλεψη (του Πάγκαλου, αν έχει σημασία) ότι μόλις στερέψουν υα ΑΤΜ θα χρειαστεί ο Στρατός για να φυλάει τις Τράπεζες.
Λοιπόν, τα ΑΤΜ στέρεψαν.Σε λίγο, χωρίς νέα χαρτονομίσματα από την ΕΚΤ, ούτε τα €60 την ημέρα δεν θα υπάρχουν.
Η ΕΚΤ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να στείλει άλλα Ευρώ.
Οι Τράπεζες, φυσικά, δεν μπορούν να ανοίξουν τη Δευτέρα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος.
Αν έχω τα €1.000 της σύνταξής μου στο λογαριασμό μου, πώς θα μου τα δώσει η Τράπεζα αν δεν υπάρχει το χαρτονόμισμα;


6 μεγάλα ψέματα στο νέο διάγγελμα Τσίπρα…Στο διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό το απόγευμα της Τετάρτης 1η Ιουλίου είπε -μεταξύ άλλων- έξι μεγάλα ψέματα:
1 .Μας έκλεισαν τις τράπεζες. Οι τράπεζες έκλεισαν με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπογράφει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός όταν η ΕΚΤ δεν αύξησε τα όρια της έκτακτης παροχής ρευστότητας (ELA).
Χωρίς αυτή τη ρευστότητα οι τράπεζες δεν είχαν χρήματα να δώσουν στους καταθέτες.2. Οι δανειστές δεν μας έδωσαν χρόνο. Επί πέντε μήνες ο ίδιος και οι υπουργοί του σπατάλησαν χρόνο αλλά και χρήμα.
Όλο αυτό το διάστημα η ΕΚΤ τροφοδότησε τις ελληνικές τράπεζες με περίπου 90 δισ. ευρώ. Ήταν τα χρήματα που υπήρχαν μέχρι προχθές στα ΑΤΜ και τα γκισέ και τα τελευταία τους υπολείμματα εξαντλούνται τώρα.
Ο χρόνος που δόθηκε στους αυτοσχεδιασμούς της κυβέρνησης στοίχισε ακριβά στη χώρα με την επιστροφή στην ύφεση και την άνοδο της ανεργίας...