29.11.15

Η μεγαλύτερη και χειρότερη ιδιωτικοποίηση όλων των εποχών!



Ναι ξέρω, δεν περιμένατε να διαβάσετε αυτόν τον τίτλο από μένα. Αλλά ποτέ μη λες ποτέ. Αυτή η κυβέρνηση, η χειρότερη κυβέρνηση μεταπολεμικά, τα κατάφερε. Να κάνει ταυτόχρονα τη μεγαλύτερη και τη χειρότερη ιδιωτικοποίηση που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Θα εξηγήσω γιατί και θα σας παρακαλέσω να διαβάσετε προσεκτικά όσα ακολουθούν.




Αυτά που θα περιγράψω είναι πολύ σημαντικά για όλους μας και πρέπει να τα καταλάβετε. Έχουν βέβαια γραφεί αρκετά καλά κείμενα σχετικά με το ζήτημα. Όμως, ο λόγος που αποφάσισα να γράψω κι εγώ άλλο ένα κείμενο είναι απλός: έλειπα στο εξωτερικό, διάβαζα τι γινόταν στην Ελλάδα και δεν πίστευα στα μάτια μου. Επέστρεψα και διαπίστωσα ότι οι περισσότερες/οι δεν είχαν ιδέα γι’ αυτό που συνέβη. Είτε δεν έμαθαν είτε δεν κατάλαβαν.
Θεώρησα υποχρέωσή μου να γράψω ένα σύντομο (όσο γίνεται) κείμενο, για να το διαβάσουν όσες/οι ενδιαφέρονται. Αλλά με έναν επιπλέον στόχο. Να γράψω ένα κείμενο τόσο απλό που να γίνει κατανοητό.
Ελπίζω να το πέτυχα. Αν το θεωρείτε σημαντικό, όσο κι εγώ, φροντίστε να το διαβάσουν και άλλες/οι.


Το πραγματικό πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα…



Ο όψιμος (και φουλ) μνημονιακός Αλέξης δεν πούλησε μόνο τους ντόπιους αιθεροβάμονες που είχαν πιστέψει στα φληναφήματά του, δεν έγδαρε μόνο τα όνειρα των ζαλισμένων οπαδών και ψηφοφόρων του, αλλά όπως φαίνεται εκτός από τα εσωτερικά, κάνει κωλοτούμπες και στα εξωτερικά ζητήματα, με αποτέλεσμα εκτός από τους λαφαζανικούς να τον κρεμάνε στα μανταλάκια και οι φιλο-ισλαμιστές διεθνείς υποστηρικτές του, αφού στο Ισραήλ ο Αλέξης έκανε μια ακόμη θεαματική κυβίστηση επιπέδου Ιωάννη Μελισσανίδη και βάλε.
Διαβάστε κάποια  αποσπάσματα από άρθρο που δημοσιεύεται στο Global Research




Ο Αλέξης Τσίπρας που ηγείται του «αριστερού» ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του νεοφιλελευθερισμού, αποκάλυψε τα πραγματικό του πρόσωπο στη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στο Ισραήλ.
Ταυτίζεται πλέον με τους «φιλοϊσραηλινούς» της ΕΕ, που στηρίζουν τον Νετανάχιου...

Και κιπά και μαντίλα...



Φοράει και κιπά και Παλαιστινιακή μαντίλα. Υπέγραψε και εφαρμόζει ένα σκληρό μνημόνιο, αλλά καλεί την κοινωνία να κατεβαίνει σε διαδηλώσεις εναντίον του μνημονίου. Δηλώνει ότι ηγείται της «ριζοσπαστικής αριστεράς», αλλά σαλιαρίζει πολιτικά και συνεργάζεται με ο,τι πιο βαθιά συντηρητικό υπάρχει. Θεωρούσε τους πολιτικούς του αντιπάλους προσκυνημένους, αλλά ζητάει παράλληλα τη συναίνεσή τους.




Ο κ. Τσίπρας είναι ικανός για όλα, μπορεί να τα συνδυάσει όλα, μπορεί να πετύχει το φαινομενικά ακατόρθωτο, μπορεί να έχει δυο-ή και περισσότερους-εαυτούς. Ακόμα και παράλληλα...

Επιστήμη και φυσική εναντίον πολιτικής…



Σπάνια βλέπουμε τη φυσική να χρησιμοποιείται ως αποτελεσματικό εργαλείο σχολιασμού της επικαιρότητας, όμως οι αστροφυσικοί Tom van Doorsslaere και Giovanni Lapenta του βελγικού  KU Leuven εκμεταλλεύτηκαν την απλή νευτώνεια μηχανική για να δείξουν ότι αυτά που αναφέρουν τόσο η ρωσική όσο και η τουρκική πλευρά σε σχέση με την κατάρριψη του βομβαρδιστικού, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.




Χρησιμοποιώντας το βίντεο του συμβάντος καθώς και τους χάρτες που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Ρώσοι και οι Τούρκοι αρμόδιοι, οι δυο επιστήμονες αποδεικνύουν πως τα πράγματα δεν έγιναν έτσι όπως παρουσιάζονται...

Αντιπολίτευση από λούζερ και καρπαζωμένους…



Προβλεπόμενο. Επί έξι ώρες, έξι πολιτικοί αρχηγοί και ένας πρόεδρος της Δημοκρατίας, που στο ίδιο χρονικό διάστημα «έμεινε Παυλόπουλος», επιβεβαίωσαν ότι το «τσάμπα πήγε ο κόπος.»



Αναμενόμενο ότι δεν συμφώνησαν με τη πρόωρα ασταθή κυβέρνηση τα κόμματα της αντιπολίτευσης που προσήλθαν στη συνάντηση. Πώς άλλωστε; Επί ποίου; Και, εν τέλει, γιατί; Για το ασφαλιστικό που επικαλείται ως μείζον «εθνικό θέμα» ο πρωθυπουργός, το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να αναλυθεί σε αρμοδιότερο χώρο από αυτό του προεδρικού μεγάρου, ο οποίος είναι η Βουλή με μια ανοιχτή συζήτηση «προ ημερησίας διατάξεως»;


Οι μεγάλες προφητείες…



Κατά μία έννοια, ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς και ο Αγιος Παΐσιος, έχουν κάτι κοινό. Είχαν αμφότεροι προβλέψει την παντοδυναμία της Τουρκίας.



Μάταια ο πρώτος προσπαθούσε να αποτρέψει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να μεταβεί στη γειτονική χώρα, αφού όλες οι συγκυρίες είναι σε βάρος της Ελλάδας: η γεωπολιτική λόγω προσφυγικής κρίσης, η δημοσιονομική εξαιτίας της οικονομικής και η πολιτική αφού ο Ταγίπ Ερντογάν μόλις εξασφάλισε αυτοδυναμία στην εθνοσυνέλευση, ενώ η κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ χαροπαλεύει μεταξύ Ν.Νικολόπουλου και Σ. Παναγούλη…