13.12.12

Η αποψινή μας μουσική


Αγαπημένος Γιάννης Πουλόπουλος από τον TopGunZ για απόψε...

Τι λένε οι ίδιοι οι Μάγια;


Πολύς κόσμος μιλάει για την προφητεία των Μάγια, που δήθεν θέλει τον πλανήτη μας να καταστρέφεται σε λίγες μόνο μέρες από σήμερα.
Ελάχιστοι όμως γνωρίζουν το τι ακριβώς λένε οι ίδιοι οι ιερείς των Μάγια για την περίφημη 21/12/12.

 
Στην πραγματικότητα, οι γέροντες σοφοί των Μάγια μιλάνε για κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που ακούμε να επαναλαμβάνεται διαρκώς.

Μια επίκαιρη εργασιακή κόντρα, που άφησε εποχή.


Κλείνουν φέτος 31 χρόνια από τον Αύγουστο του 1981, όταν σημειώθηκε στις ΗΠΑ ένα  «εργασιακό» γεγονός που άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια του για πολλά χρόνια, και σηματοδότησε την «ανάλγητη» πλευρά των περιβόητων reaganomics.


Ήταν η εποχή που τόσο ο νεοεκλεγμένος  «σερίφης»  Ronald Reagan στις ΗΠΑ, όσο και η «σιδερένια κυρία» Margaret Thatcher στη Βρετανία, ξεκινούσαν την εφαρμογή των συντηρητικών φιλελεύθερων πολιτικών τους, που υποτίθεται πως θα βελτίωναν ταις αντίστοιχες οικονομίες των χωρών τους.

Η πετυχημένη "επανάσταση" των Ισλανδών!


Η μικρή νησιωτική χώρα που ονομάζεται Ισλανδία, ζει σήμερα μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές ανακάμψεις όλων των εποχών.

 
Μετά την ιδιωτικοποίηση του τραπεζικού της τομέα που ολοκληρώθηκε το 2000, η οικονομία της μπήκε σε μια περιδίνηση, αφού μέσα σε πέντε χρόνια οι ιδιώτες τραπεζίτες δανείστηκαν $120 δισεκατομμύρια, ποσό που αναλογεί στο δεκαπλάσιο της συνολικής ισλανδικής οικονομίας.

Συμβαίνουν και εις …. την Βασιγκτόνα!


Θυμόσαστε τον υπουργό Απασχόλησης κο Μαγγίνα, που απασχολούσε παράνομα, έναν λαθρομετανάστη από την Ινδία;
Συνδυάστε το με την φιλική προς την λαθρομετανάστευση πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, και θα έχετε ένα σκάνδαλο made in USA!

 
Μόνο που το εκεί σκάνδαλο, περιέχει και  σεξουαλικές παραβάσεις!

Το χάσμα αξιών μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης, υποχωρεί σιγά σιγά...


Οι Ευρωπαίοι, όπως και πριν από τέσσερα χρόνια, αντέδρασαν στην εκλογή του Ομπάμα με ανάμικτα συναισθήματα.
Για πολλούς από αυτούς, η επικράτηση του Ομπάμα σηματοδότησε το τέλος της αποξένωσης μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης, που χαρακτήρισε την εποχή Μπους.
Τώρα, πιστεύουν, η Αμερική θα αρχίσει να βλέπει τον κόσμο, όπως τον βλέπουν και οι Ευρωπαίοι.

 
Παρ’ όλα αυτά, η επανεκλογή του Ομπάμα, καθώς και η μεγάλη δημοτικότητά του στην Ευρώπη, δεν έχουν καταφέρει να κλείσουν το χάσμα αξιών μεταξύ των δυο πλευρών του Ατλαντικού. Οι δυο πλευρές συνεχίζουν να διαφωνούν σε ζητήματα χρήσης στρατιωτικής βίας, θρησκείας, και ατομικισμού.

Η ασυλία των μεγάλων τραπεζών.


Η κυβέρνηση της Αμερικής έχει πλέον παραδοθεί στους τραπεζίτες.
Έτσι, επίσημα πλέον υιοθετεί την άποψη πως οι μεγάλες τράπεζες, είναι «πολύ μεγάλες για να φυλακίζονται»!

Για αυτό και αποφασίστηκε η επιβολή χρηματικού προστίμου στην HSBC, αντί να διωχθεί ποινικά μες την κατηγορία του ξεπλύματος μεγάλου ποσού χρημάτων.
Η συγκεκριμένη τράπεζα κατηγορείται ότι έστελνε κρυφά χρήματα στα μεξικανικά καρτέλ ναρκωτικών, αλλά και σε τράπεζες της Σαουδικής Αραβίας που διασυνδέονται υπογείως με την Αλ Κάιντα.
Ο λόγος για αυτήν την επιείκεια είναι ότι, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, η ποινική δίωξη της HSBC θα αναστάτωνε τις αγορές!