19.11.14

Grinding Halt...

The Cure



Το όραμα των Συριζαίων…



«Χούντα δεν γνωρίσαμε, ούτε Δημοκρατία».
Αυτό είναι το σύνθημα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου.




Κι όσο κι αν διαφωνούμε με την καλλίπυγο ΟΝΝΕΔίτισσα κ. Παπαγγελή που προκάλεσε σάλο με τις δηλώσεις της για τους νεκρούς του ’73, το συγκεκριμένο αριστερό σύνθημα είναι πολύ πιο βλακώδες.
Αν η νεαρά είπε κάτι που πιστεύει ή που δεν άνοιξε ένα βιβλίο για να διαβάσει, αυτοί οι κοστουμαρισμένοι μπαχαλάκηδες της ψευτοαριστεράς είναι πολύ χειρότεροι…

Αλέξης: Ο νέος Καρλομάγνος;



Τα μάθατε;
Ο Σύριζας του Αλέξη άνοιξε πανιά για μεγάλα πράγματα.
Εκτός δηλαδή του ότι δυνητικά έχει ήδη σώσει την Ελλάδα, όπου με βάση τα δημοσκοπικά του φτερά έχει κάνει σχέδια, έχει μοιράσει υπουργεία, έχει (στη θεωρία) διώξει τη τρόικα, κλπ κλπ
Εκτός λοιπόν από όλα αυτά τα δευτερεύοντα εσωτερικά, ο Σύριζας θέλει τώρα να σώσει και την Ευρώπη!




Και όχι απλά με κάποιες διασυνδέσεις που είχε με κάποιους γραφικούς του στυλ Μπέμπε Γκρίλο, και το γκρουπούσκουλο Ντε Λίνκε…
Όχι! Ο Σύριζας, με τον Αλέξη στο τιμόνι, έβαλε πλώρη για σοβαρά πράγματα…

Πολεμώντας τον ακρωτηριασμό των γεννητικών οργάνων!



Κάιρο- Είμαι μια σαρανταεπτάχρονη Αιγύπτια γυναίκα.
Και είμαι από τις λίγες τυχερές γυναίκες στην πατρίδα μου που δεν μου έχουν ακρωτηριάσει τα γεννητικά μου όργανα στο όνομα της «αγνότητας» και του ελέγχου της σεξουαλικότητας μας.



Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αιγυπτιακής κυβέρνησης, το ποσοστό της κλειτοριδεκτομής στις ηλικίες 15 έως 45 αγγίζει το 91%, ενώ στα έφηβα κορίτσια  ηλικίας 15 έως 17 χρόνων αγγίζει το 74%. 
Η Unicef εκτιμά ότι από τα 125 εκατομμύρια γυναικών σε όλο τον κόσμο που έχουν υποστεί κλειτοριδεκτομή, στις 29 χώρες παγκοσμίως στις οποίες συνιστά συνήθη πρακτική, κυρίως στην Αφρική και στη Μέση Ανατολή, η μία  στις πέντε  ζει στην Αίγυπτο…


Τί σημαίνει επιστροφή στο χθες…



Η παγίδα προς την οποία οδεύει η χώρα – χωρίς, ακόμη, να έχει πέσει μέσα για καλά – είναι χειρότερη από αυτήν του 2009, τότε που ο λαός της ψήφιζε χαζοχαρούμενα υπέρ του κυρίου «λεφτά υπάρχουν».



Οκτώ μήνες αργότερα απεδείχθη ότι, όχι μόνον «λεφτά δεν υπάρχουν», αλλά η Ελλάδα χρωστούσε και 310 δισεκατ. ευρώ, ποσόν που αντιπροσώπευε το υψηλότερο κατά κεφαλήν δημόσιο χρέος στον κόσμο.


Τα ζώα δεν είναι δωράκια-παιχνίδια για τα παιδιά…



Επειδή τα Χριστούγεννα είθισται να ανταλλάσσουμε δώρα, θα μπω κατευθείαν στο ψητό.
Τα ζώα δεν είναι παιχνίδια για να τα δωρίζουμε.
Δεν έχουν κάρτα επιστροφής και φυσικά αν χαλάσουν δεν τα πετάμε στην ανακύκλωση.

 


Αυτονόητο, θα μου πεις...
Μπα, δεν νομίζω, θα σου πω...

Πέρασα μια νύχτα με τον Νίκο Χατζηνικολάου!



Όχι δεν είναι φαντασίωση. Συνέβη χθες βράδυ.
Παρέα μ’ ένα ποτήρι ουίσκι-κόλα και έχοντας φτάσει σπίτι μου αργά, «πέφτω» πάνω στο Εnikos.
Καλεσμένος ο Ανδρέας Λοβέρδος και η κουβέντα αφορά την «καυτή πατάτα»: το αν θα υπογράφει ο υπουργός τις απολύσεις, γεγονός που επιθυμεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.




Και ενώ ο Αντρέας Λοβέρδος επιχειρηματολογεί, ο Νίκος Χατζηνικολάου καλεί τον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή να παρέμβει.
Με το που εμφανίζεται ο Χατζής στο παραθύρι, δηλώνει με ανελέητο τρόπο το εξής: "Μετά απο τέσσερα διαγγέλματα ήρθε η ώρα ν’ απαντήσετε κύριε υπουργέ αν θα κάνετε απολύσεις. Κι εγώ δεν πρόκειται να φύγω απο εδώ αν δεν δώσετε απάντηση. Ο Χατζηνικολάου μπορεί να φύγει απόψε αν θέλει, εγώ θα μείνω..."