8.2.14

The Days of Pearly Spencer....

David Mc WilliamsΑυτό θέλουμε;Η Ελλάδα είναι μικρή χώρα, και περίπου όλοι οι παραγοντίζοντες γνωρίζονται μεταξύ τους.
Και πιο καλά τους γνωρίζουν όσοι πολίτες παρακολουθούν, έστω και αποσπασματικά,  την πολιτική επικαιρότητα.Ένας τέτοιος πολίτης είμαι κι εγώ, που ανέκαθεν διάβαζα εφημερίδες, ενημερωνόμουν από  τις ειδήσεις, και τελευταία εντρυφώ και στο διαδίκτυο.
Οπότε, θέλω να πιστεύω ότι έχω μια κάποια άποψη για τα πολιτικά τεκταινόμενα.Η φαντασία στην εξουσία…Κάποτε, ο κάθε ένας άνοιγε κι από ένα βίντεο κλαμπ, με αποτέλεσμα να υπάρχουν από δυο-τρία σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο.
Οι πιο ψαγμένοι άνοιγαν μπαράκι.Το τελευταίο διάστημα, η μόδα είναι ο κάθε πικραμένος να ιδρύει κόμμα.
Για να μας σώσει.
Γι αυτό, αν και μικρή σε πληθυσμό χώρα, εν τούτοις έχουμε πολιτικά κόμματα να φάνε κι οι κότες.

Ποια τοπική αυτοδιοίκηση;


       Βουδούρης, Καρυπίδης, Τζιτζικώστας, Ιωαννίδης.
Τι κακό έχουν κάνει οι Περιφέρειες στο πολιτικό σύστημα και τις μισεί τόσο;
Και τους ετοιμάζει μια τόσο ζοφερή τύχη, τις εξοπλίζει με τέτοιο ηγετικό προσωπικό ώστε να είναι σίγουρες πως δεν θα σταυρώσουν νίκη και δεν θα δούνε ούτε μια άσπρη μέρα;Γιατί οι χειρότεροι κατευθύνονται στις περιφέρειες;
Μα προφανώς γιατί δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα, διότι δεν έχουν να κάνουν τίποτα.
Γιατί είναι στην περιφέρεια του καζανιού και όχι στο κέντρο.
Σάμπως έκανε τίποτα ο Σγουρός;
Τον ακούσατε πουθενά πέρα από τα να τσακώνεται με τους δημάρχους, η να είναι πανέτοιμος να αντιμετωπίσει καμιά βροχή που στην Ελλάδα παρουσιάζεται ως τροπική καταιγίδα, ή τίποτα εκατοστά χιόνι που τα λέμε χιονοθύελλα;

«Περιβάλλον Καραμανλή»: Προστατευμένος βιότοπος;Ως Ζώνη Ειδικής Προστασίας με μεγάλο βιολογικό και ανθρωπολογικό ενδιαφέρον, χαρακτηρίστηκε από τον δίκτυο Natura, η παρασιτική πολιτική αποικία, που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια, από τον πρώην πρωθυπουργό.Για τους πολιτικούς επιστήμονες που έχουν εξετάσει κατά καιρούς το «Περιβάλλον Καραμανλή», πρόκειται για μια από τις πιο σπάνιες και εντυπωσιακές περιπτώσεις αυτόνομου παρασιτικού οικοσυστήματος.


Η αντιμνημονιακή τύφλωση.Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ εκτίθεται από κάποιον υποψήφιό του.
Προ του κ. Θόδωρου Καρυπίδη, ο οποίος ανακοινώθηκε ως υποψήφιος του κόμματος για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, υπήρξε και ο κ. Ιφικράτης Αμυράς ο οποίος το 2012 αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Αθήνας.Βεβαίως είναι διαφορετικά τα πολιτικά κρίματα των δύο.
Ο κ. Αμυράς καλούσε διαδικτυακά σε ένοπλο αγώνα (έδινε και το «σχέδιο μάχης») «κατά της Χούντας του ΔΝΤ και τους ελληνόφωνους δωσίλογους όπως ο κ. Παπανδρέου» και καλούσε για λαϊκές αυτοδικίες: «όσοι υπουργοί υπέγραψαν το Μνημόνιο και κυκλοφορούν ελεύθεροι, πρέπει να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες... αν η Δικαιοσύνη συνεχίζει να τους αφήνει ελεύθερους, τότε ο ελληνικός λαός πρέπει να πάρει τη Δικαιοσύνη στα χέρια του».