12.11.12

Αααα, λα μουζίκα ντε λα νότσε!

Απόψε ο Strange θυμάται τα νιάτα του, και σας χαρίζει το καταπληκτικό "Space" των  It's Immaterial, από το άλμπουμ τους Life is hard and then you die, του 1986.


Όταν η τέχνη δε γλύφει την αριστερά



Αφορμή για το άρθρο μου έδωσαν δύο διαφορετικές συνεντεύξεις από δύο διαφορετικούς ανθρώπους της τέχνης, και ειδικά του Θεάτρου, μέσα σε διάστημα λίγων ημερών. Λόγια έξω από τα δόντια και παντελής έλλειψη γλειψίματος της αριστεράς και του δήθεν "προοδευτισμού", το αντίθετο κιόλας, από τους καταξιωμένους θεατράνθρωπους Μιχάλη Ρέππα και Σταμάτη Φασουλή.

Πενία τέχνας….


Η λιτότητα έχει γονατίσει την Ισπανία όπως και την Ελλάδα.
Τα δε μέτρα πάνε και εκεί σύννεφο.
Μάλιστα, όταν πρόσφατα αυξήθηκαν οι φόροι, με αυτούς των εισιτηρίων του σινεμά να φτάνουν στο 21%, ο Quim Marcé, ιδιοκτήτης μιας κινηματογραφικής αίθουσας στην κωμόπολη Bescanó, σκέφτηκε πονηρά, αφού έβλεπε το λουκέτο να πλησιάζει με γοργά βήματα.


Τα σκουλήκια της βουλής.


«Αλήτεεες! Μην τολμήσετε να βγείτε έξω. Αλήτες, ε, αλήτες!»
Όσοι βρεθήκαμε την Τετάρτη στο Κοινοβούλιο για να καλύψουμε την ψηφοφορία, γίναμε μάρτυρες απίστευτων σκηνών που δύσκολα περιγράφονται. Την ξανθιά κυρία που ούρλιαζε έξω ακριβώς από την κεντρική είσοδο της ολομέλειας σιγοντάριζαν δεκάδες συνάδελφοί της –επίσης εκτός εαυτού– που σε έκαναν να τρομάζεις με τη γηπεδική οργή τους, εντός του υποτιθέμενου ναού της Δημοκρατίας. «Γιώργοοο, εσύ πήγαινε να φράξεις την άλλη πόρτα. Μήτσο, εσύ από εδώ μαζί μου», φώναζε ένας άλλος.
«Για να μη βγει κανένα σκουλήκι έξω», συμφωνούσε μια άλλη παραδίπλα, και το πλήθος όλο και μεγάλωνε κυκλώνοντας την αίθουσα.

 

Ο έρωτας στα χρόνια των ρομπότ!


Επιτέλους! Χαράς ευαγγέλια για τους σεξομανείς, και συγχρόνως γκατζετομανείς.
Η επιστήμη, και η τεχνολογία πραγματοποιούν τα όνειρα και τις φαντασιώσεις τους.
Ειδικά αυτών που δεν μπορούν να βρουν εύκολα ερωτικό σύντροφο.
Και όχι μόνο αυτό, αλλά υπάρχουν πια και πιθανότητες για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής!


Γιατροί, και παχύσαρκοι ασθενείς....



Όσοι νομίζουν πως η ιατρική ποδιά και το στηθοσκόπιο σημαίνουν και αυτόματη απουσία των προκαταλήψεων, ειδικά σε θέματα υγείας, κάνουν λάθος.

 

Οι πράκτορες του χάους.



Μια από τις μεγαλύτερες σαχλαμάρες που ακούω όλο αυτό το διάστημα, που το Πασόκ πνέει τα λοίσθια, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο διάδοχός του.
Μπούρδες!


Μπορεί οι διάφοροι κρατιστές συμπατριώτες μας, οι επαγγελματίες συνδικαλιστές, οι καριερίστες αφισοκολλητές, οι ανασφαλείς δημόσιοι υπάλληλοι, και τα διάφορα πασοκικά κομματικά στελέχη που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς καρέκλα, να επιδιώκουν και να ονειρεύονται αυτό το διάδοχο σχήμα, αλλά η αλήθεια είναι πως το Πασόκ δεν είχε, ούτε έχει καμιά σχέση με το σημερινό μόρφωμα ανερμάτιστων συνιστωσών που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ.