23.1.13

Απόψε ροκάρουμε

Από τον ξεχασμένο TopGunZ, αφιερωμένο σε όσους δεν πουλιούνται φθηνά.

Η επανάσταση θέλει και την "προστασία" της...


Πριν από μερικούς μήνες, ένα κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής, τα έκανε λαμπόγυαλο σε κάποια λαϊκή αγορά, σπάζοντας πάγκους και πετώντας στο πάτωμα τα εμπορεύματα αλλοδαπών μικροπωλητών.
Το ερώτημά μου βέβαια, πάντα παραμένει αναπάντητο:
Γιατί οι λεβέντες της Χρυσής Αυγής δεν τα βάζουν με τους άφθονους λαθρομετανάστες κακοποιούς (αυτούς με τα γιαταγάνια και τα καλάσνικοφ), αλλά  περιορίζονται σε κάποιες μικρού κινδύνου και χαμηλού ρίσκου καταδρομικές επιδρομές εναντίον εργαζόμενων (έστω λαθραίων);

 
Τέλος πάντων.
Η είδηση τότε δεν ήταν η αναμενόμενη τραμπούκικη ενέργεια του εν λόγω κλιμακίου, όσο το γεγονός ότι σε αυτήν συμμετείχαν εκτός από βουλευτές του κόμματος, και οι αστυνομικοί συνοδοί τους!
Οι οποίοι παρεμπιπτόντως ανακλήθηκαν (αν δεν κάνω λάθος) από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η σφηκοφωλιά του δημοσίου…


Χρόνια τώρα αποτελεί πάγια πεποίθησή μου ότι το δημόσιό μας  είναι στην ουσία ο καθρέφτης της κοινωνίας που φτιάξαμε τις τελευταίες δεκαετίες της ψευδεπίγραφης ανάπτυξης.

 
Στην καλύτερη περίπτωση ένα ησυχαστήριο βολεμένων, και στην χειρότερη μια σφηκοφωλιά γεμάτη από δηλητηριώδη έντομα….

Οι ανθέλληνες της δήθεν αριστεράς του Αλέξη.


Η παρδαλή Αριστερά, Κολωνακίου ή Εξαρχείων, που εκπροσωπεί η χαλαρή ομοσπονδία «συνιστωσών» του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ/Βίλα Αμαλίας, αντιδρά με λυσσώδες μίσος στη δίκαιη αποδόμησή της. 

 
Επί δεκαετίες η, χωρίς λόγο, ενοχική Δεξιά και ο αστικός δημοκρατικός κόσμος αντιμετώπιζαν με σκανδαλώδη ανοχή και επιείκεια τη φασιστοειδή συμπεριφορά των επιδρομέων της «προόδου».

Μούφα τα περί Νεάντερταλ!


Θυμόσαστε την πρόσφατη ανάρτησή μας περί  επιστροφής των Νεάντερταλ;     
Που άσχετα με το τι νόμισαν κάποιοι, δεν αναφέρονταν στην …. Χρυσή Αυγή.


Ε λοιπόν, τελικά η είδηση δεν ισχύει.

Σημεία των καιρών.


«...μίλα λοιπόν: αν, ξεδιαλέγοντας μέσα απ' του Χρόνου τη σπορά, θα βρεις ποιοι κόκκοι θα φυτρώσουν και ποιοι όχι...» ΣΕΞΠΙΡ, Μάκβεθ, πράξη 1, σκηνή 3


Τώρα που κατακάθισε ο κουρνιαχτός και καταλάγιασε η τύρβη από την πρόσφατη κομματική λιστο-μαχία στο Κοινοβούλιο, θα ήταν ίσως η κατάλληλη στιγμή να αρχίσει και ο «κοινός» πολίτης να ξεδιαλέγει, έναν προς έναν, τους «κόκκους της σποράς του Χρόνου», στρέφοντας την προσοχή του στα σημεία των καιρών που όλοι μας βιώνουμε.

Για μια χούφτα … σέντσια!


Το ότι έχουμε οικονομική κρίση είναι παγκοίνως γνωστό.
Όπως και οι θλιβερές της συνέπειες, δηλαδή η ανεργία, η φτώχεια, και γενικά ο μαρασμός.

 
Εκτός όμως από την κρίση της ευρωζώνης, δεν τα πάει καλά ούτε και η Αμερική.
Και δεν χρειάζεται να ανατρέξουμε σε δείκτες, ελλείμματα, κλπ.
‘Αρκεί η παρακάτω μικρή είδηση, για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους, και να δούμε την πραγματική διάσταση της κρίσης (που τελικά ισχύει παντού).

Θα πρέπει να ανησυχούμε για τον πληθωρισμό;


Πριν από μερικές ημέρες, η αμερικανική υπηρεσία στατιστικής δημοσίευσε την μηνιαία αναφορά της για τον πληθωρισμό.
Ο μέσος ετήσιος πληθωρισμός για όλα τα προϊόντα και αγαθά των ΗΠΑ ήταν 1.7%.


Πρόκειται για έναν από τους χαμηλότερους πληθωρισμούς των τελευταίων 50 ετών. Μόνο το 1986 ήταν 1.1%, το 1998 1.4%,  το 2001 1.6%, και το 2005 1.5%.


Η βία βλάπτει σοβαρά την χώρα.


Τόσο καιρό φωνάζουμε ότι δεν υπάρχει καλή και κακή βία. Ότι η βία είναι αποτρόπαια και καταδικαστέα από όπου κι αν προέρχεται.

 
Έχουμε δει στην Ελλάδα να γίνονται διαδηλώσεις για την επανάσταση στην Νικαράγουα, όχι όμως για τις τυφλές βόμβες στο Mall ή για τις σφαίρες στο γραφείο του Σαμαρά. Ούτε και οι διαδηλώσεις που έγιναν για τις δολοφονίες των μεταναστών πήραν μαζικό χαρακτήρα.
Πόσο πολύ θα πρέπει να μας έχουν ψεκάσει για να έχουμε γίνει τόσο απάνθρωποι;

Τα αστικά αντανακλαστικά.


Συχνά αναφύεται σε συζητήσεις η απορία, γιατί οι αντιδράσεις των Ελλήνων σε όσα δύσκολα βιώνουν, αν εξαιρέσει κανείς την βραχύβια περίοδο των «Αγανακτισμένων», ήταν υποτονικές ακόμα και σε σχέση με άλλους λαούς που διαχειρίζονται ανάλογες καταστάσεις.


Η απάντηση μπορεί να αναζητηθεί και στους λόγους που μέσα σε ένα μήνα εκτόξευσαν εκλογικά τη ΝΔ, τον περασμένο Ιούνιο, κατά 11%, για να τη διατηρούν σε αυτά τα επίπεδα ακόμα και μετά το νέο σκληρό πακέτο μέτρων, δίνοντας της μάλιστα και θετικές προοπτικές εξέλιξης της επιρροής της.
 

Μασκαράδες για γιαούρτωμα.


Πριν από πολλά χρόνια, η Ελληνίδα (γιαλαντζί) Εβίτα Περόν, είχε δηλώσει πως μετά τον Ανδρέα, «θα κλείσει ως γυναίκα»…


Δεν χρειάστηκαν παρά μερικοί μόνο μήνες μετά τον θάνατο του αγαπημένου της, και η Μιμή όχι μόνο δεν έκλεισε, αλλά ανοιγόκλεινε συνεχώς, σαν εκείνες τις αυτόματες περιστρεφόμενες πόρτες στα μεγάλα ξενοδοχεία.