3.8.13

Παιρεί σοισηττύον ...


Ήθελα, αν και καθυστερημένα, να κάνω ένα σχόλιο για το περιβόητο συσσίτιο της ΧΑ πριν λίγες μέρες.



Γιατι η Χρυσή Αυγή παρουσιάζει δυναμική?

Έρευνα και Τεχνολογία των Χαρτογιακάδων…;



Είναι περίπου δύο μήνες τώρα, μετά το άδοξο τέλος της τρικομματικής, λόγω ΕΡΤ (...), όπου μία από της πιο μοντέρνες (υποτίθεται) στο αντικείμενο Γραμματείες της Κυβέρνησης,  αυτή της Έρευνας και της Τεχνολογίας (βαρύγδουπο!) παραμένει ακέφαλη.
Δεν έχει Γενικό  Γραμματέα!
Και αυτό διότι ο τελευταίος Γενικός Γραμματέας απεχώρησε, δεδομένου ότι ήταν επιλογή της ΔΗΜΑΡ. 




Ανοίγω μία παρένθεση στο σημείο αυτό για να σημειώσω ότι δεκαετίες τώρα, τον χώρο της έρευνας, της ενέργειας και των φυσικών πόρων, τον έχει αναλάβει εργολαβικά η ΠΑΣΟΚαριστερά (πάντα τις καλύτερες επιλογές κάνουν αυτοί), εκεί που το χρήμα είναι ζεστό και μπορεί να παράγει πολιτική - με εξαίρεση φυσικά την πολύ «πετυχημένη» πενταετία 2004-2009 όπου υπήρξαν «φωτεινές» επιλογές και σε επίπεδο Γενικού Γραμματέα Έρευνας & Τεχνολογίας, μεταξύ των οποίων και σημερινός Ευρωβουλευτής της ΝΔ, ο οποίος εκφέρει και βαρύγδουπες απόψεις για την ΕΡΤ, «κατακεραυνώνοντας» τον Αντώνη Σαμαρά για το  μαύρο της ΕΡΤ, από τη βολεμένη θεσούλα του στην Ευρωβουλή! (Πρόεδρε έχεις κάτι  βαρίδια ακόμη...).  


Ιωάννης Μεταξάς, και μύθοι…



Η 28η Ιουλίου είναι μεγάλη μέρα για τα ερπετά της Ιστορίας.
Πανηγυρίζουν, γιατί προσπαθούν να επιβάλουν τον αστικό μύθο ότι στις 28 Ιουλίου 1936 ο Ιωάννης Μεταξάς, λίγες μέρες πριν γίνει δικτάτορας, καθιέρωσε την οχτάωρη εργασία.



Και η απάντηση στα ξυρισμένα, εσωτερικά και εξωτερικά, κεφάλια είναι εύκολο να δοθεί (και πρέπει να δοθεί).
Το δύσκολο και το θλιβερό του πράγματος είναι ότι πρέπει να υποστηρίξεις ιστορικά κάτι που σήμερα έχει εκ των πραγμάτων έχει καταργηθεί και αντί να αναζητήσουμε ποιος το κατάργησε, τσακωνόμαστε για το ποιος το θέσπισε.
 Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι ακόμα και τα θλιβερά ξυρισμένα κεφάλια βγαίνουν από την ίδια μήτρα, έστω και με τη μορφή των εκκρίσεων.
Της μήτρας, που κατέλυσε το κράτους δικαίου στην Ευρώπη.


Εμείς και τα κινητά μας…



Δεν χρειάζεται να ταξιδέψουμε έως την Αμερική για να διαπιστώσουμε ότι η σχέση ενός σημαντικού ποσοστού του πληθυσμού με τα smartphones διαμορφώνει ένα επικοινωνιακό υβρίδιο, με χαρακτηριστικά ανθρώπου και βλέμμα οθόνης.




Δημοσκόπηση σε 1.102 Αμερικανούς ηλικίας 18-34 ετών, κατόχους smartphones, ήταν αποκαλυπτική για τις συνήθειές τους: το 55% παραδέχθηκε ότι αγγίζει την οθόνη της συσκευής ενόσω οδηγεί.
Περισσότερο από το 1/3 των συμμετεχόντων στην έρευνα ανέφερε ότι τσέκαρε διαρκώς το κινητό ενόσω βρισκόταν στο σινεμά.
Το 19% έριχνε κλεφτές ματιές στα εισερχόμενα μηνύματα, ενώ παρευρισκόταν σε κάποια θρησκευτική τελετή.
Το 33% υποστηρίζει ότι τελικώς βγήκε ραντεβού... με τη συσκευή του παρά με τον σύντροφό του.
Περίπου το 20% έχει επαφή με το κινητό κατά τη διάρκεια του σεξ.