22.11.14

Fear of Drowning...

British Sea Power



Οι προπάτορες του ΣΥΡΙΖΑ…



Αν κανείς θελήσει να κατανοήσει πώς οι αρλούμπες του ΣΥΡΙΖΑ έφτασαν να συγκεντρώνουν ποσοστό που απειλεί να μας κυβερνήσει και πώς έφτασαν να συζητούνται σοβαρά από δημόσια πρόσωπα, δεν έχει παρά να διαβάσει το άρθρο που δημοσίευσε ο κ. Γιώργος Φλωρίδης την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου στην Athens Voice.



Ο κ. Φλωρίδης ψέγει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να εφαρμοστεί ο νόμος που παραβίασε η κυβέρνηση.
Ψέγει την απόφαση που απαιτεί οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων να γίνουν… αντικειμενικές.

Καμία ελπίδα για το ελληνικό ποδόσφαιρο…



Τα στερεότυπα περικλείουν πάντα σοβαρή δόση αλήθειας, γι’ αυτό και γίνονται τέτοια.
Αλλά επειδή ξέρουμε ότι ο καλύτερος τρόπος να πεις ψέματα είναι να μην πεις όλη την αλήθεια (ή να την πεις στο περίπου), το αυτό ισχύει και με τη συντριπτική πλειοψηφία των στερεοτύπων.



Τα οποία επιπροσθέτως έχουν το κακό ότι λέγονται με εντελώς καλή συνείδηση – αυτός που τα επαναλαμβάνει θεωρώντας τα ως περίπου θέσφατα είναι βέβαιος πως δεν ψεύδεται.
Κι αυτό καθιστά την αποδόμησή τους τιτάνιο, στα όρια του αδυνάτου, έργο…

Νέο μισθολόγιο στο δημόσιο;



Από τον Ιανουάριο του 2016, και όχι με την έναρξη του νέου έτους όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, θα ισχύσει το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα εφαρμοστεί πιλοτικά στους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών από τον Ιούλιο του 2015.



Παρά το κλίμα «δυστοκίας» που επικρατεί στις διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, στο θέμα της εφαρμογής του νέου μισθολογίου επετεύχθη συμφωνία, καθώς οι εκπρόσωποι των πιστωτών, στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης, φέρονται να έκαναν κατ’ αρχήν δεκτές τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς.

 

Παιδιά ενός ανωτέρου Θεού;



Ανάμεσα στα χίλια μύρια κακά της μοίρας μας που μας ταλανίζουν δεκαετίες τώρα ως κοινωνία και ως χώρα, υπάρχουν και κάποια δευτερεύοντα, που περνούν απαρατήρητα από τους πολλούς, πλην όμως τραυματίζουν την έννοια της ισονομίας.



Αναφέρομαι σε ένα φαινόμενο άνισης και διακριτικής μεταχείρισης κάποιων ευνοούμενων γόνων, που «παρακάμπτουν» την ουρά της εισόδου στα ΑΕΙ…


Το μυστικό της επιτυχίας της Ινδίας!



Οι επενδυτές έχουν πάψει να είναι ερωτευμένοι με τις αναπτυσσόμενες αγορές. Από τις αρχές του περασμένου χρόνου, τα χρηματιστήρια στις αγορές αυτές δεν τα πάνε καλά, και τα νομίσματα τους συνεχώς υποχωρούν.




Το μεγαλύτερο χτύπημα το έχει δεχτεί το ρούβλι, το οποίο έχει υποτιμηθεί κατά 30% σε σχέση με το δολάριο.
Αλλά και τα νομίσματα σημαντικών αναπτυσσόμενων αγορών όπως η Βραζιλία, η Τουρκία και η Νότιος Αφρική, έχουν αποδυναμωθεί αρκετά…

Επιτέλους! Πάρτε τις λαμαρίνες σας και φύγετε…



Η ιδέα είναι του taxalia.
Εμείς γράψαμε δεκάδες φορές, ότι επιτέλους θα πρέπει να κινηθεί η δικαιοσύνη και να σταματήσει το έργο!
Ναι, να το σταματήσει!
Την εύλογη απορία σας "μα τι λέτε; κάναμε τόση δουλειά και θα την αφήσουμε στη μέση;"



Ναι, ακριβώς αυτό πρέπει να γίνει, μιας και το μετρό δεν θα τελειώσει ποτέ.
Το ότι δεν θα τελειώσει ποτέ, καταπίνεται.
Αυτό που δεν καταπίνεται, είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια, που δήθεν κατασκευάζεται και δήθεν θα κατασκευάζεται, η πόλη είναι σε ομηρία.