8.1.13

Μουσικό νανούρισμα...

Οι Shriekback στο Cradle Song... για καλό νανούρισμα!


Νίκολα Τέσλα: Ένας μεγάλος άγνωστος…


Ο Νίκολα Τέσλα γεννήθηκε τα μεσάνυχτα της 10ης Ιουλίου του 1856, κατά τη διάρκεια μιας τρομερής καταιγίδας γεμάτη λαμπερές αστραπές…
Ήταν μια ηλεκτρισμένη νύχτα κι εκείνος είχε την τύχη να γεννηθεί σε μια από τις πλέον «ηλεκτρισμένες» περιοχές της Ευρώπης: σε μια μεθόριο που χώριζε δύο αυτοκρατορίες, την Αυστροουγγρική και την Οθωμανική Αυτοκρατορία.  

 
Γεννήθηκε στο χωριό Σμίλιαν της Λίκα, μια περιοχή που ανήκει σήμερα στην Κροατία, αλλά τότε αποτελούσε τμήμα της λεγόμενης Vojna Krajina, δηλαδή της παραμεθόριας «στρατιωτικής περιοχής» της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας, που ήταν αυτόνομη και κατοικούνταν κυρίως από Σέρβους πρόσφυγες από διάφορες περιοχές της κατεχόμενης από τους Οθωμανούς Σερβίας.

Εξουσία και … ηλιθιότητα.


Όλοι μας, θαμπωμένοι από την παρουσίαση της εικονικής πραγματικότητας μιας απρόσωπης και τηλεοπτικής κοινωνίας, κάνουμε ένα απλό λάθος: εντυπωσιαζόμαστε από την παρουσίαση και θεωρούμε αυτονόητο ότι δεν είναι δυνατόν κάποιο πρόσωπο ευρείας δημοσιότητας και δημόσιας θέσης με εξουσία να βρίσκεται τόσο χαμηλά όσον αφορά στη διανοητική του κατάσταση και την ικανότητα αντίληψης του προφανούς. Δεν είναι δυνατόν. Για να γίνει πρωθυπουργός, υπουργός, κυβερνήτης και ό,τι άλλο του ’ταξε η μοίρα, δεν μπορεί, θα είναι τουλάχιστον αρκετά ευφυής και συνήθως εξυπνότερος από την πλειονότητα των κοινών θνητών!


Η διανοητική του κατάσταση βρίσκεται σε υψηλότερο επίπεδο από αυτό των μελών του ανώνυμου πλήθους ή το δικό μας, των μη επώνυμων λαϊκών.
Ξεχνάμε, όμως, κάτι πολύ απλό: ότι απέκτησε τη θέση εξουσίας με την εξυπνάδα του ή με άλλες ιδιότητες ή και ικανότητες που πολλές φορές βολεύουν το σύστημα περισσότερο: θρασύτητα, σοβαροφάνεια, προφορικός λόγος δίχως ουσία, έλλειψη εργατικότητας που συνοδεύεται με έμφυτη ηθοποιία, παρελθοντολογία, κριτική χωρίς έργο, αναίδεια, δουλοπρέπεια όταν χρειάζεται και απίστευτος καιροσκοπισμός;

Οι νέοι απολιτίκ τρομοκράτες "κατσαπλιάδες".


Ο Τζον Κυριακού είναι ένας 48χρονος Ελληνοαμερικανός πράκτορας της CIA, ο οποίος    είχε λάβει μέρος στην επιχείρηση σύλληψης του Αμπου Ζουμπάιντα, στελέχους της «Αλ Κάιντα» στο Πακιστάν, και γνώριζε τους τρόπους με τους οποίους η CIA και οι άλλες υπηρεσίες εξανάγκαζαν τους συλληφθέντες να ομολογήσουν.

 
Ο Κυριάκου έγινε γνωστός στην Αμερική όταν πρόσφατα κατήγγειλε (και βρήκε τον μπελά του) μέσω του δικτύου ABC News, τα βασανιστήρια -ειδικά τον εικονικό πνιγμό- που εφαρμόστηκαν εναντίον κρατουμένων στις απάνθρωπες φυλακές του Γκουντάναμο στην Κούβα.

Κακές συνήθειες, που όμως συνεχίζονται…


«Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά φεύγει το χούι του ανθρώπου» λέει ο λαός, και η συμπεριφορά της ελληνικής πολιτικής τάξης αποδεικνύει ότι έχει δίκιο. 

 
Για παράδειγμα, τα κόμματα τα οποία στηρίζουν την κυβέρνηση αδυνατούν να ξεφύγουν από συνήθειες, πρακτικές και νοοτροπίες του παρελθόντος, κάτι που διαπιστώνεται στη στελέχωση θέσεων του δημόσιου τομέα, στενότερου και ευρύτερου.

Από την Ξάνθη έρχομαι, και στην κορφή….


Ενώ έχει ήδη προφυλακιστεί στις φυλακές Γρεβενών, ο «δράκος» της Ξάνθης, ο 27χρονος Χρήστος Παπάζογλου , που βίασε, μαχαίρωσε και έκαψε μία νέα κοπέλα, την Ζωή πριν από μερικές ημέρες στην Ξάνθη κι ενώ η υπόθεσή του βρίσκεται στα χέρια της Ελληνικής Δικαιοσύνης, με την οικογένεια του ανθρωπόμορφου κτήνους να δηλώνει πως «έπρεπε να τον είχαμε βάλει από νωρίς σε ίδρυμα», αξίζει να αναφερθούμε σε πτυχές της προσωπικότητας του συγκεκριμένου ανθρωποειδούς δολοφόνου, οι οποίες διέφυγαν της προσοχής των δημοσιογράφων.


Τυχερός άτυχος!


 Τον περασμένο Ιούνιο, ο 46χρονος κάτοικος του Σικάγου Urooj Khan, κέρδισε $1 εκατομμύριο, ξύνοντας ένα τυχερό «λαχείο».

 
Μερικές εβδομάδες αργότερα, και μάλιστα την αμέσως  επομένη της είσπραξης του ποσού, ο «τυχερός»  Khan πέθανε ξαφνικά, χωρίς καμιά παθολογική αιτία!

Ο John, η Τατιάνα, και τα τυχόν μελλοντικά αδικήματα ….


Στην Ελλάδα, αυτός που βιάζει, και μετά καίει ζωντανό το θύμα του, το πολύ πολύ να συλληφθεί, και να κάτσει στη φυλακή για καμιά δεκαετία. Με τις άδειές του, την τηλεόρασή του, και όλα τα καλά…

 
Μάλιστα, από τις πρώτες κιόλας μέρες, μπορεί να δίνει και ζωντανές τηλεοπτικές συνεντεύξεις στις Κατίνες των μεσημεριανάδικων.
Τόσο σκληρά δηλαδή αντιμετωπίζονται από το φιλάνθρωπο και δημοκρατικό σωφρονιστικό μας σύστημα οι διάφοροι ανώμαλοι ψυχοπαθείς δολοφόνοι.