8.1.13

Οι νέοι απολιτίκ τρομοκράτες "κατσαπλιάδες".


Ο Τζον Κυριακού είναι ένας 48χρονος Ελληνοαμερικανός πράκτορας της CIA, ο οποίος    είχε λάβει μέρος στην επιχείρηση σύλληψης του Αμπου Ζουμπάιντα, στελέχους της «Αλ Κάιντα» στο Πακιστάν, και γνώριζε τους τρόπους με τους οποίους η CIA και οι άλλες υπηρεσίες εξανάγκαζαν τους συλληφθέντες να ομολογήσουν.

 
Ο Κυριάκου έγινε γνωστός στην Αμερική όταν πρόσφατα κατήγγειλε (και βρήκε τον μπελά του) μέσω του δικτύου ABC News, τα βασανιστήρια -ειδικά τον εικονικό πνιγμό- που εφαρμόστηκαν εναντίον κρατουμένων στις απάνθρωπες φυλακές του Γκουντάναμο στην Κούβα.

Σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» ο Κυριάκου, που έλκει την καταγωγή του από τη Ρόδο, λέει πολλά ενδιαφέροντα, όπως ότι  το 2002 η ΕΛ.ΑΣ δεν συνέλαβε όλα τα μέλη της «17 Ν», ενώ αναφορικά με τον «ΕΛΑ» υποστηρίζει ότι «η ηγεσία είναι γνωστή και δικάστηκε, αλλά τα χαμηλότερης βαθμίδας μέλη δεν έχουν βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου».
Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αποσπάσματα της συνέντευξής του είναι κι αυτό στο οποίο αναφέρεται στην σημερινή ελληνική τρομοκρατία (στους σύγχρονους κατσαπλιάδες δηλαδή).
Την οποία άποψή του μεταφέρουμε αυτούσια:

Ερ.- Ποια είναι η γνώμη σας για τις πιο πρόσφατες τρομοκρατικές ενέργειες στην Ελλάδα; Πρόκειται για «νέα γενιά» τρομοκρατών ή είναι μέρος της παλιάς;
Απ.-Είμαι πολύ στενοχωρημένος με τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ελλάδα. Ο ελληνικός λαός έχει υπομείνει επτά δεκαετίες βίας και ξέρει πως η βία ποτέ δεν οδηγεί σε θετική αλλαγή.
Σε μία δημοκρατία υπάρχουν νόμιμοι τρόποι για να αλλάξουν οι πολίτες μία κυβέρνηση και την εθνική τους πολιτική. Η διάπραξη φόνων στους δρόμους δεν είναι ένας από αυτούς τους τρόπους.
Πιστεύω πως πρόκειται για μια νέα γενιά τρομοκρατών που προέρχονται από το κίνημα των αναρχικών. 
Όμως, όπως και η παλιά γενιά, η φύση τους είναι εγκληματική κι όχι πολιτική.
Λένε πως οι πράξεις τους είναι πολιτικές, όμως θα στοιχημάτιζα πως κανένας τους δεν έχει διαβάσει ποτέ Μαρξ ή Ενγκελς ή Τρότσκι.
Και κανένας τους δεν μπορεί να ξεχωρίσει τις σχολές αναρχικών. Δεν έχουν γνώσεις πολιτικής θεωρίας.
Πιστεύουν πως αν σπάσουν τα παράθυρα μιας επιχείρησης, αν ρίξουν μια βόμβα Μολότοφ και γράψουν το γράμμα «Α» μέσα σ’ έναν κύκλο, έχουν γίνουν αυτομάτως αναρχικοί.
Για να επιστρέψουμε στις πρόσφατες δολοφονίες, πιστεύω πως πρόκειται για εγκληματικές πράξεις κι όχι πολιτικές.
Πρόκειται για άσκοπες δολοφονίες και οι Έλληνες δεν θα το ανεχθούν.

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου