11.6.15

(I'll love you) Till the end of the world...

Nick Cave




Τα σούργελα των καιρών μας…



Εδώ και 4-5 χρόνια έχω γίνει κακός με φίλους, συναδέλφους, ακόμη και συγγενείς, επειδή εξ αρχής συντάχθηκα με την μνημονιακή πολιτική του Σαμαρά, αφού από νωρίς κατάλαβα ότι «τέρμα τα δίφραγκα», και πως για να αποφύγουμε την κανονική χρεοκοπία χρειάζονται θυσίες.




Όλο αυτό το ενδιάμεσο διάστημα δέχθηκα σκληρές προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις, λοιδορίες, κλπ από όψιμους «δημοκράτες-πατριώτες», που στα ύστερά τους αποφάσισαν να πολιτικοποιηθούν, αγαναΧτισμένοι με τους κακούς τοκογλύφους και τα ντόπια τσιράκια τους που μας πίνουν το αίμα (αφού).


Στο τέλος οι παπατζήδες παίρνουν τα λεφτά…



Το παιχνίδι του Παπά που έπαιζαν στην Ομόνοια και γύρω από αυτήν  ήταν προσφιλές έως την δεκαετία του 1990, άντε του 2000.
Οι παπατζήδες είχαν τους αβανταδόρους, τους τσιλιαδόρους και έπαιρναν τις δραχμές ή τα ευρώ. Εδω ο παπάς, εκεί ο παπάς, που είναι ο παπάς;



Σήμερα, οι παπατζήδες έχουν εξαφανιστεί κυριολεκτικά. 
Εξαφανίστηκαν διότι κυριαρχούν ηλεκτρονικά και στην τηλεόραση οι  πολιτικοί παπατζήδες, εγχωρίως και στην εσπερία.
Για την χώρα μας και την Ευρώπη οι παπατζήδες είναι εμφανείς περισσότερο απο ποτέ.
Θα δεί την Άνγκελα ο Αλέξης; Εδω η Άνγκελα, εδω ο Αλέξης;

Η κυβέρνηση δίνει μάχη…



Μία πανικόβλητη κυβέρνηση, μετέωρη ανάμεσα στο Κούγκι και στον έντιμο συμβιβασμό, απρόθυμη –προς το παρόν– να αναλάβει την ιστορική ευθύνη της εθνικής καταστροφής, θερίζει τις θύελλες της προεκλογικής της δημαγωγίας και αναζητά επειγόντως το πρόσχημα που θα της επιτρέψει να φέρει κάποια συμφωνία στη Βουλή. (Ή, αναλόγως, να ανάψει με καθαρή τη συνείδηση το φυτίλι της μπαρουταποθήκης, καταγγέλλοντας τους ανάλγητους ξένους που μας πίνουν το αίμα με το μπουρί της σόμπας).



Αυτή είναι η ουσία των τελευταίων εξελίξεων.
Και ποιο μπορεί να είναι αυτό το πρόσχημα; Οι συντάξεις, φυσικά.


Oι δραχμολάγνοι κερδίζουν έδαφος...



Στην τελευταία δημοσκόπηση (του Πανεπιστημίου Μακεδονίας) παρατηρήθηκε κάτι ενδιαφέρον: Το 51,5% των ερωτηθέντων δηλώνει φοβισμένο από το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη.




Το 16% ελπίζει σε μια τέτοια προοπτική, το 28% δεν πιστεύει ότι μια έξοδος από το κοινό νόμισμα θα σημάνει κάτι διαφορετικό και το 4.5% αποκλείει το ενδεχόμενο. Μια δημοσκόπηση, είναι συγκρίσιμη μόνο με μια άλλη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από τον ίδιο φορέα και την ίδια μεθοδολογία…


Ποιοι κερδίζουν από την καταστροφή μας;



Στην ζωή και στις αγορές δεν υπάρχουν μόνο χαμένοι ή μόνο κερδισμένοι.
Το κέρδος του ενός είναι η ζημία κάποιου άλλου.
Το σημαντικό είναι να ξεχωρίζει κανείς έγκαιρα ποιος έχει ποντάρει που! Έτσι έχει μερικές πιθανότητες να διακρίνει ποιος θα κερδίσει.




Για το ποιος θα χάσει δεν υπάρχει αμφιβολία: Θα είναι ο "άλλος"!
Στην δική μας περίπτωση θα πρέπει να αναρωτηθεί κανείς ποιος κερδίζει από ένα πιθανό ατύχημα στην  Ελλάδα.
Εννοείται ότι εμείς είμαστε, όπως πάντα, οι "άλλοι"! 


Ψευδαισθήσεις ή...;



Τη φράση πως «ακόμη και η επιστήμη σηκώνει τα χέρια» θα την έχετε ακούσει. Και φυσικά ξέρετε ότι επιστρατεύεται για να περιγράψει καταστάσεις που έχουν υπερβεί τα όρια της λογικής.



Κατά συνέπεια είναι η ιδανική για να περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται συνολικά η ηγεσία, τα στελέχη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τα δημοσιονομικά και άλλα προβλήματα του τόπου.
Ιδιαίτερα όταν κοντά στα τελεσίγραφα (πείτε τα και «σκληρές διαπραγματευτικές θέσεις» αν σας βολεύει) των εταίρων έρχονται να προστεθούν και οι προφανέστατα εκβιαστικές πιέσεις των αδιάλλακτων της συριζαϊκής παρέας…


Κυριαρχία των μετρίων…



Δεν ξέρουμε αν το καταλάβατε αλλά η Δημοκρατική Αριστερά έχει νέο πρόεδρο κάποιον Θεοχαρόπουλο.
Το κόμμα που πριν δύο μόλις χρόνια έπαιζε καθοριστικό ρόλο στην Ελλάδα έκανε συνέδριο, ο Κουβέλης μας αποχαιρέτησε ως ένας εκ των μοιραίων αυτής της χώρας και αναλαμβάνει ένας 35άρης να αναστήσει την πεθαμένη προοδευτική αριστερά.




Δεν ξέρουμε αν το έχετε σκεφτεί. Το ΠΑΣΟΚ την άλλη Κυριακή θα βγάλει νέο πρόεδρο.
Μετά τον Ανδρέα, τον Σημίτη, τον Γ. Παπανδρέου και τον Βενιζέλο θα βγει κάποια... Φώφη Γεννηματά ή κάποιος... Ανδρέας Λοβέρδος.
Όπως καταλαβαίνετε το κόμμα που σημάδεψε τη Μεταπολίτευση (για κακό κυρίως) αλλάζει ηγεσία και επιχειρεί να αναστηθεί.
Από κόμμα του 45% μόλις το 2009 τώρα είναι με το ένα πόδι εκτός Βουλής…