21.10.15

Μια πραγματικά ιστορική φωτογραφία…



Ο αστροναύτης Collins, στη διάρκεια της αποστολής  Apollo 11, τράβηξε αυτή τη φωτογραφία της σεληνακάτου, στην οποία απεικονίζονται οι συνάδελφοί του Buzz Aldrin και Neil Armstrong, καθώς και ο πλανήτης γη στο φόντο.




Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι μοναδική, με την έννοια ότι αυτός που την τράβηξε είναι ο μόνος άνθρωπος, νεκρός ή ζωντανός, όλων των εποχών, που δεν βρίσκεται μέσα στο κάδρο της!


Πολιτικοί τσαρλατάνοι…



Επί επτά συνεχείς μήνες η Πρώτη Φορά Αριστερά κυβέρνηση βυσσοδομούσε καθημερινά επί της χώρας, πηγαίνοντάς την πίσω κατά δεκαετίες σε όλα τα επίπεδα.
Ότι μα ότι είχε υποσχεθεί το τσίρκο του Σύριζα προκειμένου να υφαρπάξει την ψήφο του λαού, διαψεύστηκε παταγωδώς. Και όχι μόνο διαψεύστηκε, αλλά στο τέλος, μετά τις αρχικές μαγκιές (βλ. Μπαρουφάκη) κοντέψαμε να βρεθούμε εκτός ευρώ αλλά και εκτός ΕΕ, να γίνουμε δηλαδή Βενεζουέλα και να τρώμε σκυλοτροφές…

 
Ο ελληνικός λαός επί τω έργω...

Και αντί οι συμπατριώτες μας να συνειδητοποιήσουν την εξαπάτηση που υπέστησαν, αντί να διώξουν τους απατεώνες από το Μαξίμου, τι έκαναν; Τους ξαναέδωσαν φτερά ψηφίζοντάς τους εκ νέου! Επιβραβεύοντας την πολιτική αλητεία. Επιβραβεύοντας τους αγύρτες!
Αυτούς  που μέχρι και ο έως τότε σκληρός πυρήνας τους (3%), οι γνήσιοι δηλαδή συριζαίοι του Λαφαζάνη, τους κατάλαβαν για αυτό που είναι, και έφυγαν με ελαφρά πηδηματάκια καταγγέλλοντάς τους ως τσαρλατάνους. Όπως εξάλλου είχε προ πολλού καταγγείλει τον ίδιο τον Αλέξη και ο μέντοράς του Αλαβάνος…


«Πενταροδεκάρες» για τον Φίλη το 6% και 13% ΦΠΑ στην εκπαίδευση!



Από 500 έως 1.690 ευρώ το χρόνο η επιβάρυνση για τα νοικοκυριά- «Θα μπλοκάρουμε το νόμο στα δικαστήρια» το μήνυμα των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων - Κρίσιμη συνάντηση Φίλη με ΟΙΕΛΕ - Γονείς προγραμματίζουν συγκέντρωση έξω από τη Λεόντειο - ΝΔ: Πρόκληση οι αβάσταχτοι φόροι και «κουβέντες της πενταροδεκάρας»




«Πενταροδεκάρες» χαρακτήρισε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης την επιβάρυνση με 6% και 13% της ιδιωτικής εκπαίδευσης που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να δημιουργήσει πρόσθετα βάρη σε ετήσια βάση έως και 1.690 ευρώ σε μια οικογένεια.


Τρύφων ο αμετροεπής ή παρεισφρυσάκιας ή παρλαπίπας ή…



Διεκδικεί άνευ συναγωνισμού τον τίτλο του star της κυβέρνησης. Κάτι σαν «Αδωνις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».
Από αρχισυνδικαλιστής των εφοριακών υπουργός φορομπηχτικής.
Ως εφοριακός επί δεκαετίες ασφαλώς και γνωρίζει όχι μόνον τις τρύπες του συστήματος, αλλά και τα τεχνάσματα κάθε φορολογουμένου προς φοροδιαφυγή. Εξ ίσου καλά γνωρίζει όλες τις διατάξεις που επιτρέπουν σε πλείστους όσους να φοροαποφεύγουν.




Ξέρει, λοιπόν, και πώς να κλείσει αυτές τις τρύπες και να εξουδετερώσει τα τεχνάσματα, αλλά επιδίδεται σε άγρια φορολόγηση των πάντων. Και όταν στριμώχνεται, πετάει ένα «παρεισέφρυσε» η τάδε διάταξη και καθαρίζει. Δηλαδή πώς μπορεί να παρεισέφρυσε ολόκληρη διάταξη που επιτείνει την φορολόγηση των ασθενέστερων και ελαφρύνει τη φορολόγηση των οικονομικά ισχυρών; Το έψαξες το θέμα; Τίνος διέφυγε η διάταξη και εισχώρησε άνευ αδείας στο νομοσχέδιο; Ανεζήτησες ευθύνες για την ξεφτίλα;

Η βουή του πλήθους…



Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ισχυρό πολιτικό αντίπαλο και αυτό του δίνει πολιτικό χρόνο και μεγάλες δυνατότητες να διαχειριστεί μια δύσκολη οικονομική κατάσταση για την κοινωνική πλειοψηφία.



Ενισχύει, όμως, τον κίνδυνο αλαζονείας και απομάκρυνσης από την πραγματικότητα (το σύνηθες για την εξουσία σύνδρομο του γυάλινου πύργου) με αποτέλεσμα να θεωρούνται μικροπράγματα το εκατομμύριο του υπουργού που ξεχάστηκε, οι επιχειρηματικές περιπέτειες του άλλου, οι ΜΕΘ που κλείνουν, τα σχολεία χωρίς δασκάλους, η χρήση ναρκωτικών στον πεζόδρομο δίπλα στη Νομική, η φοροδοτική εξάντληση των “κάτω”, οι δυσλειτουργίες του κράτους, η βραδύτητα στην απονομή δικαιοσύνης, η ανυπαρξία αναπτυξιακών πρωτοβουλιών, η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στα ΜΜΜ (αντί της μείωσης των διοδίων) και άλλα πολλά.


ΦΠΑ στην παιδεία… μια ακόμη απάτη του ΣΥΡΙΖΑ!



Ερρίφθη ο κύβος για την επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση κατά τη διάρκεια της σημερινής κοινής σύσκεψης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) και του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ) στο Μέγαρο Μαξίμου. 




Η κυβέρνηση δεν πήρε τελικά το μέτρο πίσω, αλλά πρόκρινε τη λύση της μείωσής του και την εφαρμογή του με κλίμακες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κλίμακες διαμορφώνονται ως εξής:
·       0% σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία 
·       6% ΦΠΑ σε ΙΕΚ, φροντιστήρια ξένων γλωσσών, σχολές χορού, ωδεία
·       13% σε ιδιωτικά σχολεία (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια)