17.1.14

Αφιερωμένο στον Αντώνη Σαμαρά!

Mick Jagger... Lonely at the Top!



Αντί για Χρόνια Πολλά…



Σήμερα γιορτάζει ο Αντώνης Σαμαράς.
Και είθισται, ο κάθε φίλος του και μη να του εύχεται να ζήσει, κλπ.



Και επειδή ο Σαμαράς δεν είναι μόνο αγαπητός στους πραγματικά δικούς του, αλλά και πρωθυπουργός της χώρας, φαντάζομαι πως τα τηλέφωνά του θα έχουν πάρει κυριολεκτικά φωτιά, ενώ το χέρι του θα έχει λιώσει από τις χειραψίες (είναι κι αυτό από τα παρεπόμενα του αξιώματος).
Με τις κάθε είδους ευχές να πέφτουν …. Χιαστί και σαν χαλάζι.
Μόνο που οι μισές και βάλε είναι για τα μάτια και μόνο.
Τζούφιες…


Η ιδιωτικοποίηση των πινακίδων…



Γράφαμε προ καιρού την απορία μας για τις «πραγματικές πινακίδες του κ. Λιάπη».
Πώς κατάφερε δηλαδή να αποκτήσει για το αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού τον επίζηλο για πολλούς αριθμό ΙΖΑ-4000!



Αναφέραμε ότι σε χώρες όπως η Βρετανία η Ιρλανδία, οι ΗΠΑ κ.λπ. αυτή η «αγαθή τύχη» (που είχε και ο πρώην υπουργός Μεταφορών) πληρώνεται ακριβά, προς όφελος των φορολογουμένων: «στην εξαποδώ νεοφιλελεύθερη Βρετανία κάθε πινακίδα με επιθυμητό αριθμό πωλείται από το υπουργείο Μεταφορών πολύ αλμυρά.
Αν ψάξει κανείς στην ιστοσελίδα του “Drivers and Vechicle Licensing Agency” θα δει ότι στην τελευταία δημοπρασία (27-29 Νοεμβρίου 2013) η πινακίδα με τον αριθμό 4000-Α πουλήθηκε έναντι 4.600 λιρών (περίπου 5.500 ευρώ).
Για την πινακίδα 4000-CM κάποιος πλειοδότησε με 3.900 ευρώ.
Η πινακίδα 8888-ΒΒ πουλήθηκε έναντι 20.600 ευρώ.
Το 2009 κάποιος έδωσε το μεγαλύτερο ιστορικά ποσό των 416.000 ευρώ για να αποκτήσει την πινακίδα με τον αριθμό 1D.


Τάβλα και επανάσταση…



Αυτόν τον καιρό παρατηρώ πολύ τους ανθρώπους γύρω μου.
Λίγοι σιωπούν, συλλογίζονται και δεν μπλέκονται σε συζητήσεις που θυμίζουν τηλεοπτικά πάνελ.
Άλλοι αλαζονικά κατακεραυνώνουν τους πάντες πλην του εαυτού τους, πολλοί κλαίγονται ασταμάτητα και όλοι μαζί κάνουμε την «εξέγερση της οθόνης» στα social media!




Παραφράζοντας το σύνθημα «υγεία, καύλα και επανάσταση», που υπάρχει σε πολλούς τοίχους της Αθήνας, εμείς ζούμε εδώ και καιρό το «τάβλα κι επανάσταση»…


Ο αντιμνημονιακός Κουρής!



Η καινούργια εφημερίδα του Γιώργου Κουρή (που στηρίζει, με φανατισμό, Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ), μας πληροφόρησε χθες, πως «όποιος αντιστέκεται στην τρόικα, συλλαμβάνεται» !



Το δημοσίευμα, ήρθε μια ημέρα μετά τη σύλληψη του εκδότη για χρέη προς το δημόσιο.
Δεν ήταν η πρώτη σύλληψη, έχει προηγηθεί άλλη μια.
Την προηγούμενη φορά, είχε πει ότι τον συνέλαβαν οι δοσίλογοι!
Τώρα, επειδή είναι αντιμνημονιακός.
Την τρίτη φορά, ίσως ακούσουμε κάτι πιο... προχωρημένο.
Τον συνέλαβαν με εντολή Μέρκελ, ας πούμε.
Γιατί όχι;
 

Νέοι χωρίς δεξιότητες.



Είχε αναφερθεί και στο πρόσφατο παρελθόν ότι στην Ελλάδα των παραδοξοτήτων, ακόμη και τώρα που τα ποσοστά και οι απόλυτοι αριθμοί της ανεργίας έχουν φτάσει στα ουράνια, αρκετοί εργοδότες ψάχνουν να προσλάβουν υπαλλήλους με κάποιες δεξιότητες και δεν βρίσκουν.



Η παραδοξότητα αυτή, άλλη μία της πλούσιας συλλογής που ονομάζεται «ελληνική πραγματικότητα», επιβεβαιώθηκε απολύτως από τα ευρήματα της έρευνας που έκανε η εξειδικευμένη εταιρεία McKinsey σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας.

Η παρούσα βουλή.

Σε ένα από τα δημοφιλή και επώνυμα sites με κυρίως πολιτικό περιεχόμενο διάβασα δύο διαφορετικές αναρτήσεις με το ίδιο θέμα: την παρούσα Βουλή...




Αποσπασματικά και ενδεικτικά: “Ίσως η ελληνική Βουλή με την παρούσα σύνθεσή της να αποτελεί την πιο διεφθαρμένη στην ιστορία της ελληνικής δημοκρατίας. Φασίστες, νταβατζήδες, βίζιτες, εκβιαστές, ηλίθιοι, επαγγελματικά αποτυχημένοι και πάσης φύσεως σούργελα της ελληνικής κοινωνίας, τα οποία φυσικά είναι και ο καθρέφτης μας, κυκλοφορούν ανάμεσα στους 300…