11.5.17

French Monday Afternoon...

Tess Parks




Τι είχες Αλέξη μου, τι είχα πάντα!



Για «μια επαναστατική κίνηση της κυβέρνησης Τσίπρα στον χώρο της υγείας, με εμβληματική σημασία που αλλάζει τον χάρτη της πρωτοβάθμιας φροντίδας», μίλησε χτες ο Τσίπρας στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης φτάνοντας μάλιστα να συγκρίνει τα "πεπραγμένα " των κ.κ Ξανθού -Πολάκη με την επανάσταση του ΕΣΥ από το ΠΑΣΟΚ!



"Επανάσταση στην Παιδεία" τιτλοφόρησε η Αυγή τις προχθεσινές ανακοινώσεις του κ. Τσίπρα για υποχρεωτική εκπαίδευση 14 ετών ( 2 χρόνια νηπιαγωγείο, 6 δημοτικό και 6 γυμνάσιο ,λύκειο - που δεν ισχύει σε καμία χώρα του ΟΟΣΑ !) αλλά και για την, για χάρη εντυπωσιασμού, εξαγγελία για εισαγωγή στα ΑΕΙ χωρίς εξετάσεις αλλά με βάση το εθνικό απολυτήριο…


Τα «λάθη» του ΔΝΤ (και η ανοησία των «δικών» μας)...



Ακούμε να γίνεται πολύς λόγος, τελευταία, για τα «σφάλματα του ΔΝΤ»…
Ας δούμε ποια είναι αυτά τα σφάλματα, που σχετίζονται με τα… χάλια μας και που όχι…




Το ΔΝΤ συγκροτήθηκε στο τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, με τις Συνθήκες του Bretton Woods και με βάση τις ιδέες και τον αρχικό σχεδιασμό του Harry Dexter White και του John Maynard Keynes. Το διεθνές οικονομικό καθεστώς που επιβλήθηκε τότε - και για τη διαφύλαξη της ισορροπίας στο οποίο κεντρικό ρόλο θα έπαιζε το ΔΝΤ - ήταν οι σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες:
Στο κέντρο του κόσμου βρισκόταν το δολάριο (με σταθερή ανταλλάξιμη ισοτιμία προς το χρυσό)! Και όλα τα άλλα εθνικά νομίσματα είχαν σταθερή ισοτιμία με το δολάριο.  Για να το πω σχηματικά: το δολάριο ήταν «αγκυρωμένο» πάνω στο χρυσό και όλα τα άλλα νομίσματα ήταν σταθερά «αγκυρωμένα» πάνω στο δολάριο. Όμως αυτό το σύστημα των σταθερών ισοτιμιών δεν άντεξε πάνω από δυόμιση δεκαετίες…


Χάσαμε τη Λάουρα… στοπ!



Η αγωνιστική ανυπαρξία της Λάουρας Νάργες σε ένα παιχνίδι, που απαιτεί κανονικά αυξημένες αθλητικές ικανότητες, οδήγησε το τηλεοπτικό κοινό να αδιαφορήσει για την συνεισφορά της ξανθιάς παρουσιάστριας στην κωμική πλευρά του Survivor και να της δείξει την πόρτα της εξόδου!




Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, αποτέλεσε παράλληλα μεγάλη έκπληξη, καθώς πολλοί περίμεναν ότι από το παιχνίδι θα αποχωρούσε η Ευρυδίκη Βαλαβάνη, επειδή είχε διαδραματίσει πρωταγωνιστική ρόλο στην λεγόμενη «κλίκα Χανταμπάκη», η οποία πλέον έχει αποδεκατιστεί – νωρίτερα είχαν αποχωρήσει ο ίδιος ο Χανταμπάκης και ο Χούτος…


Ο Μακρόν ως Ράλλης κι ο Τσίπρας του διχασμού…



Τα πρώτα λόγια του Μακρόν από το μπαλκόνι των πανηγυρισμών στην πυραμίδα του Λούβρου, το βράδυ της Κυριακής ήταν: «Θέλω να απευθύνω  έναν χαιρετισμό σ΄ όσους ψήφισαν την αντίπαλό μου κυρία Λεπέν. Γνωρίζω τον διχασμό του έθνους μας που οδήγησε κάποιους σε μία ακραία ψήφο. Γνωρίζω τον θυμό, τις αμφιβολίες, την ανησυχία που κάποιοι εξέφρασαν. Είναι ευθύνη μου να σας ακούσω δίνοντας μάχη ενάντια σε όλες τις μορφές ανισοτήτων διασφαλίζοντας την ασφάλειά σας ,και να εγγυηθώ την ενότητα του έθνους».



Κι όταν οι οπαδοί του ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες μόλις άκουσαν το όνομα της Λεπέν, εκείνος έγινε… Γεώργιος Ράλλης! Όπως ο ευπρεπής Έλληνας πρωθυπουργός έλεγε «δεν θέλω οι» όταν οι οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας ξεφώνιζαν τον Ανδρέα Παπανδρέου, έτσι κι ο Μακρόν ζήτησε αμέσως να σταματήσουν οι αποδοκιμασίες, προσθέτοντας ότι σέβεται τους αντιπάλους του!  

«Λύνουν» και «δένουν» ανενόχλητοι…



Πριν λίγα χρόνια, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης λοιδορήθηκε όσο λίγοι πολιτικοί εξ αιτίας μιας δηλώσεώς του που φάνταζε προκλητική αλλά απηχούσε την αλήθεια. Ο τότε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε συντετριμμένος ότι δεν διάβασε το μνημόνιο γιατί τα τρέχοντα υπουργικά του καθήκοντα δεν του άφηναν χρόνο.




Πριν από ένα χρόνο οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου εκλήθησαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να μελετήσουν ένα νομοσχέδιο 7500 σελίδων μέσα σε λίγες ώρες, πράγμα εντελώς εξωφρενικό και αδύνατο διότι, οι βουλευτές καλούντο να διαβάσουν, να αφομοιώσουν και να αξιολογήσουν 535 σελίδες ανά μια ώρα ανάγνωσης αν υποθέσουμε ότι δεν θα κοιμόνταν καθόλου μέχρι να ψηφίσουν...