17.5.15

Ain't Got No...I've Got Life...

Nina Simone



Αγάδες και γιουσουφάκια στον ΟΠΕΚΕΠΕ…



Στο μάτι του κυκλώνα βρέθηκε ο Οργανισμός Πληρωμών των κοινοτικών επιδοτήσεων , ο γνωστός ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς η τετραήμερη καθυστέρηση πληρωμής των μισθών των 630 περίπου εργαζομένων, που διαθέτει ο οργανισμός σε όλη την χώρα, θεωρήθηκε από πολλούς ως η αρχή πιστωτικού γεγονότος και στάση πληρωμών του ελληνικού δημοσίου προς τους δημοσίους υπαλλήλους.




Η καχυποψία που επικρατεί πλέον στους εργαζομένους του ΟΠΕΚΕΠΕ καταγράφηκε σε όλο της το μεγαλείο με την ανακοίνωση κόλαφο που εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ, που δεν άφησε κανένα περιθώριο παρερμηνείας…

Ποια ελικόπτερα; Με υποβρύχιο θα φύγουν οι κομπάδρες…



Τα πράγματα είναι απλά. Περάσαμε μια δυο δεκαετίες τεχνητής ευμάρειας, καταναλώνοντας αβέρτα, χωρίς όμως να παράγουμε τίποτα.
Ας είναι καλά τα δανεικά κι αγύριστα των κουτόφραγκων, και η βίαιη μας ένταξη στο ευρώ, που όμως προϋποθέτει ώριμο λαό και ώριμη οικονομία.
Και στα δυο όμως, ως περήφανοι Έλληνες, απόγονοι απαξάπαντες του Περικλή και του Λεωνίδα, είχαμε έλλειψη.




Παρ’ όλα αυτά, λίγο με τις λαμογιές, λίγο με τα μαγειρέματα των «λογιστικών» βιβλίων, λίγο με την πανίσχυρη παραοικονομία μας, τη βγάλαμε καθαρή, απολαμβάνοντας Καγιέν, πρώτο τραπέζι πίστα, και διοργανώνοντας μέχρι και πετυχημένους Ολυμπιακούς αγώνες.
Μέχρι και το ευρωκύπελλο στο ποδόσφαιρο πήραμε, που αν μου το έλεγε κανείς το 2000, θα τον θεωρούσα χαπακωμένο!
Και μετά ήρθε η κρίση… Που τα σάρωσε όλα.


Η χρησιμότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ…



Πολλοί συμπατριώτες μας κρίνουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ δεν είναι «αριστερή» και προσβλέπουν σε μια αυθεντική κυβέρνηση της αριστεράς.
Αυτή η θέση μαρτυρεί μια παλιά εξιδανίκευση που δεν δικαιολογείται από την ιστορία της εγχώριας –και της παγκόσμιας– αριστεράς· στην ουσία πρόκειται για την πεισματική προσκόλληση σε μια «τέλεια» αριστερά, επαναστατική, ανθρωπιστική, καλοκάγαθη, «προοδευτική» – σε μια ιδεολογία και παράταξη που δεν υπήρξε ποτέ.



Νομίζω ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά της αριστεράς· τα διπλά κριτήρια Καλού-Κακού που τη χαρακτηρίζουν και ρυθμίζουν τη συμπεριφορά της: καλός, αριστερός πατριωτισμός/ κακός δεξιός πατριωτισμός· καλή, αριστερή παιδεία/ κακή, δεξιά παιδεία· καλή, αριστερή βία/ κακή, δεξιά βία…

Τελειώσαν!



Είναι τόσο δραματικές οι εξελίξεις που ακόμη και να θες να κάνεις πλάκα με τους κλόουν που μας κυβερνούν, δε βγαίνει γέλιο.
Αν ρίξει κανείς μια ματιά στις εφημερίδες της Κυριακής θα διαπιστώσει κατ’ αρχάς ότι τα στόματα ανοίγουν και οι αποκαλύψεις έρχονται η μια μετά την άλλη.

Έχουμε καύσιμα για τα ελικόπτερα της φυγής;


Όχι που νόμιζε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι με το να εκφοβίζει τον Στουρνάρα και τους συνεργάτες του δε θα μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια για την κατάσταση της χώρας…


Εικόνα σου είμαι κοινωνία…



Μια ολόκληρη γενιά αριστερών και όχι μόνο, προσπαθώντας να ερμηνεύσει το κακό στην κοινωνία, γαλουχήθηκε με τον στίχο της Γαλάτειας Καζαντζάκη από το ποίημά της «Αμαρτωλό», όπου η άτυχη πόρνη αποδίδει μομφή στην κοινωνία γι’ αυτό που είναι η ίδια.
«Μ' από την κόλασή μου στο φωνάζω: / εικόνα σου είμαι, κοινωνία, και σου μοιάζω».




Ιδιαίτερα από το χώρο της τέχνης και τις επιστήμες υπήρχαν πολλοί που θεωρούσαν πως ο κόσμος που γεννά και αναπαράγει το κακό χωρίζονταν στους κακούς πλούσιους και στους καλούς φτωχούς, οι οποίοι γίνονταν κακοί μόνο επειδή οι «πλούσιοι» τους έσπρωχναν εκεί…

Τρόφιμοι του δημοσίου, πελάτες του ιδιωτικού τομέα…



Μπορεί να μην ξέρουν πως να διαπραγματευτούν με τους Ευρωπαίους, αλλά ξέρουν που πρέπει να εργάζονται και που να ξοδεύουν τα δικά τους χρήματα.
Ο ξάδερφος του πρωθυπουργού διορίστηκε στο υπουργείο Εξωτερικών.
Ο αδερφός της κας Δούρου έγινε σύμβουλος του υπουργού Πολιτισμού.



Ο αδερφός της κας Κουντουρά έγινε σύμβουλός της στο υπουργείο της.
Η σύντροφος του υπουργού Δικαιοσύνης διορίστηκε πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης.
Η κα Χρυσοβελώνη διόρισε στο Αμύνης την κόρη και την γραμματέα της.
Ο μνηστήρας της κόρης του Υπουργού Εξωτερικών έγινε υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.
Η σύντροφος του κ. Βίτσα γενική γραμματέας στο υπουργείο Υποδομών.
Μπορεί να είναι αριστεροί, αλλά πιστεύουν στις οικογενειακές αξίες...

Η συκοφάντηση της αριστεράς …



Μετά από εκατό μέρες “αριστερής” διακυβέρνησης, πολιτικής ρευστότητας, κοινωνικής ανασφάλειας και οικονομικής ασφυξίας, κι ενόψει της διαφαινόμενης απομάκρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ από τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, γνωστές και κωδικοποιημένες ως “πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης”, προκειμένου να λάβει βοήθεια από κει που έφτυνε, μερικές απαραίτητες και οφειλόμενες παρατηρήσεις.





Το ανοσιούργημα της προγραμματικής συμφωνίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ κατέληξε στον κυβερνητικό συνασπισμό – τερατογέννεση με βάση το τρίπτυχο “σκίζουμε τα μνημόνια”, “αλλάζουμε την Ευρώπη”, “εφαρμόζουμε φιλολαϊκό πρόγραμμα και είμαστε όλοι ευχαριστημένοι”.
Οι θέσεις, η προετοιμασία και η διαχείρισή τους θυμίζουν εκθέσεις ιδεών κομματικοποιημένων λυκειόπαιδων, ριζοσπαστών τε και ακροδεξιών συμμαθητών, οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα και με τον “έξω κόσμο”…