28.1.13

Music for tonight.....

Tschuss by The Brian Jonestown Massacre....






Παρουσίαση βιβλίου.


Την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου, και στις 19:00, ο Κωνσταντίνος Τριανταφυλλάκης παρουσιάζει στη Θεσσαλονίκη το βιβλίο του Αλλιώς τα Είχαμε Σχεδιάσει, των εκδόσεων ΙΑΝΟS.
 
Στην παρουσίαση, που θα γίνει στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, στην οδό Αριστοτέλους 7, στη Θεσσαλονίκη, θα μιλήσουν για το βιβλίο οι:
Γιώργος Καρράς- Πολιτικός Επιστήμων,
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου- δημοσιογράφος,
Ηλίας Κουσκουβέλης - καθηγητής Διεθνών Σχέσεων (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας),  
Δημήτρης Μιχαλέλης- δημοσιογράφος, διευθυντής σύνταξης Real News,
Νίκος Παπανικολάου- επίκουρος καθηγητής Βιολογικής Χημείας, Α.Π.Θ.
Συντονιστής: Διαμαντής Μπασαντής, δημοσιογράφος, συγγραφέας
Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Μαίρη Ακριβοπούλου
Μουσικό Πρόγραμμα: Ο Βαλάντης Σωτηρίου στο πιάνο, και η Μαρία Δήμητσα στο τραγούδι. 
Νά'στε όλοι εκεί!

Το πραγματικό τέλος του Αθανάσιου Διάκου.


Το καλοκαίρι του 1947 ως μαθητής της Β’ τάξης της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας, δέχτηκα την παρακίνηση του αείμνηστου Διευθυντού της Δημητρίου Κρικέλα να συγκεντρώσω πληροφορίες από γέρους Λαμιώτες που τις είχαν από τους πατεράδες τους, για ποιο ήταν το πραγματικό τέλος του Αθανασίου Διάκου.


Ταξι­νομώντας αυτές που συγκέντρωσα, είδα ότι τέσσερες ήταν ακριβώς ίδιες, αν και προέρχονταν από γερόντια που ζού­σαν σε διαφορετικά σημεία της Λαμίας ο καθένας και μά­λιστα ένας παππούς ήταν απ’ τη Ροδίτσα.
Διασταυρώνοντας τες αργότερα, με όσα διάβαζα άλλα, καταλάβαινα ότι αυ­τές που είχα ήταν ασφαλώς οι σωστές.

Γλιτώνει τον θάνατο, για έξι μόλις μήνες!


Αυτό θα πει να είσαι κωλόφαρδος.
Ένας από τους συλληφθέντες και νυν κατηγορούμενους για τον ξυλοδαρμό, ομαδικό βιασμό, και τη δολοφονία μιας νεαρής κοπέλας επάνω σε λεωφορείο του Νέου Δελχί, γλίτωσε την πιθανή θανατική καταδίκη στο… τσακ.

 
Κι αυτό διότι το δικαστήριο αποφάσισε πως ο εν λόγω τσόγλανος θα δικαστεί ως ανήλικος, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία που προσκόμισε γεννήθηκε την 4/6/95, και άρα ήταν ηλικίας 18 χρόνων παρά έξι μήνες την ημέρα που διέπραξε το αποτρόπαιο έγκλημα…

Το Ισλάμ τώρα και στο διάστημα.


Μπορεί όχι ακόμη το Ισλάμ, αλλά σίγουρα μια μαϊμού…
Μιλάμε οι άνθρωποι δεν παίζονται.


Από την μια κρεμάνε κλεφτρόνια, και κόβουν δάκτυλα μοιχών, και από την άλλη φλερτάρουν με το διάστημα…

Σκοτεινές δυνάμεις στοχοποίησαν τον λαό!


Άστραψε και βρόντηξε προχθές η βουλευτίνα του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.
Και όχι επειδή έφαγε πάλι καμιά ανάποδη από κάποιον χρυσαυγίτη, αλλά επειδή έπεσε θύμα διάρρηξης, μέσα στο ίδιο της το σπίτι…

 
Και εκτός από την Κανέλλη, εξίσου άγρια και άμεσα αντέδρασε και το ΚΚΕ, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά το πόσο εκτός τόπου και χρόνου είναι, αφού σύμφωνα με ανακοίνωσή του για την εισβολή που έγινε τα ξημερώματα στο σπίτι της βουλευτή του, «η ληστεία ήταν προειδοποιητική», ενώ σημειώνει πως πέραν της ληστείας «το κόμμα διερευνά του άλλους στόχους των δραστών»!

Τι είπε πάλι ο αθεόφοβος;


Απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους, με ευκαιρία μια εκδήλωση για την μνήμη των θυμάτων του ολοκαυτώματος, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Silvio Berlusconi μίλησε για τα «καλά» που πρόσφερε στη χώρα του ο φασισμός του Μουσολίνι.

 
Όπως τόνισε, η τότε ιταλική κυβέρνηση ανησυχούσε για το ενδεχόμενο μιας γενικής κυριαρχίας της Γερμανίας, οπότε προτίμησε να συμμαχήσει με τον Χίτλερ παρά να του αντισταθεί», προσθέτοντας πως «το μόνο άσχημο της υπόθεσης ήταν η απόπειρα εξαφάνισης των Εβραίων».

Ισλαμικές καταστάσεις….


Πρόσφατα, οι αρχές του Ιράν εκτέλεσαν δι’ απαγχονισμού δυο νεαρούς που είχαν ληστέψει έναν περαστικό.


Τώρα, η δικαιοσύνη της ισλαμικής αυτής «δημοκρατίας», μας δείχνει ένα πιο ήπιο και σαφώς πιο ελεήμον πρόσωπο.


Αποφασίζομεν και Διατάσσομεν!


Επειδή αν και εξήντα φεύγα, ο αγριεμένος συνδικαλιστής Σταματόπουλος, αυτός που ήταν Πασόκ και τώρα είναι ΑΝΤΑΡΣΥΑ,  μάλλον ξέχασε τι σημαίνει χούντα, του αφιερώνω ένα μικρό απόσπασμα από το βιβλίο Η Ελλάδα Ποτέ Δεν Πεθαίνει, του Κώστα Παπαϊωάννου, για να φρεσκάρει τη μνήμη του και να μην παρασέρνει τους εικοσάρηδες που όντως δεν γνωρίζουν….


Χούντα λοιπόν σήμαινε, ότι οι αρχές μπορούσαν να συλλάβουν χωρίς ένταλμα, οποιονδήποτε, οποιαδήποτε ώρα, οπουδήποτε, και να τον κρατήσουν όσο θέλουν, χωρίς δίκη, ή να τον στείλουν όπου θέλουν σε στρατοδικείο, ή φυλακή, ή εξορία…


Το λούνα παρκ του Σύριζα (ή αλλιώς οι παιδικές του ασθένειες).


Αναγκαία διευκρίνιση: δεν πρόκειται για κείμενο πολεμικής, ούτε για κείμενο που επιχαίρει για όσα επισημαίνει.
Με άλλα λόγια, μακάρι ο ΣΥΡΙΖΑ να μπορούσε να ξεπεράσει τις παιδικές ασθένειές του, να γίνει ώριμη και υπεύθυνη πολιτική δύναμη, συμβάλλοντας στην ανάκαμψη της χώρας από τη βαθιά και πολύπλευρη κρίση στην οποία έχει βυθιστεί.
Διαφορετικά, όλα τα αρνητικά χαρακτηριστικά που επισημαίνονται πιο κάτω, αλλά και άλλα ακόμη, στα οποία η έκταση αυτού του κείμενου δεν επιτρέπει να αναφερθώ, υπάρχει κίνδυνος από παιδικές ασθένειες να εξελιχθούν σε κάτι σαν (επτά) θανάσιμα αμαρτήματα.

 
Και, ως γνωστόν, θανάσιμα αμαρτήματα, κατά την παράδοση, είναι εκείνα που όχι μόνο πολύ δύσκολα «κόβονται», αλλά και που μπορεί τελικά να αποβούν μοιραία για τον φορέα τους.