30.9.18

Thunder...

Imagine Dragons





Ενας φτωχός αριστερός με πλούσιους φίλους…


 «Πρέπει να ζεις ως φτωχός για να μπορείς να εκτιμάς τον πλούτο» έλεγε κάποιος σοφός, του οποίου το όνομα μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή, αλλά αυτό ελάχιστη ή καθόλου σημασία έχει εν προκειμένω. Ο,τι εξετάσεις είχα να δώσω στη ζωή μου τις έχω δώσει, οπότε δεν πρόκειται να κοπώ, και άρα δεκάρα δεν δίνω σχετικά. Το πιο πιθανό είναι να το έχει πει κάνας Κινέζος – η Κίνα άλλωστε φημίζεται για την παραγωγή «τσιτάτων».





Ενας Ισπανός πάντως, ονόματι Πάμπλο Πικάσο, ζωγράφος αυτός (τράβαγε κάτι γραμμές γύρω από ένα βγαλμένο μάτι διαγώνιες από ένα κομμένο πόδι ή μια κομμένη γλώσσα και άλλα τέτοια φρικώδη), μεγάλη μορφή, έλεγε: «Θέλω να ζήσω σαν φτωχός άνθρωπος με λεφτά», πράγμα το οποίο βρίσκω καταπληκτικό.
Ο πρόεδρος Αλέξης δεν ξέρω τι πιστεύει σχετικά, αλλά έχω την αίσθηση ότι ως γόνος μιας μεσοαστικής οικογένειας βρίσκεται κάπου στη μέση. Και επιπλέον με τις παρέες που κάνει από την ημέρα που ανέλαβε την εξουσία έχει καταρρίψει και τον αστικό μύθο που θέλει τους αριστερούς να ταυτίζονται με τους φτωχούς και να μισούν τους πλούσιους ως ταξικούς εχθρούς…


Ένα μνημείο για τον «αριστερό» ήρωα Κωνσταντινέα…


Ήταν μια συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην Καλαμάτα, αφιερωμένη στο "θύμα της φασιστικής επίθεσης" Πέτρο Κωνσταντινέα. Το τελευταίο απόκτημα της πινακοθήκης των ηρώων του Σύριζα. Αυτού του πρώην μπαρουτοκαπνισμένου (στην κυριολεξία...) διαιτητή και σήμερα βουλευτή, που ορισμένοι αρχειομαρξιστές του διαδικτύου ανακάλυψαν τις περίεργες, ολίγον (έως πολύ...), χρυσαυγίτικες αναρτήσεις του, από το πρόσφατο παρελθόν. 

 
Δυο σημαντικοί στοχαστές εν ώρα χαλάρωσης...

Όπως τότε που ισχυριζόταν ότι δολοφονήθηκε, λέει, ο πρώην διευθυντής του FBI, επειδή ανακάλυψε "ότι μας ψεκάζουν" (sic), ή όταν ισχυριζόταν ότι η επίθεση στους Δίδυμους Πύργους ήταν στημένη "εκ των έσω" και μας κρύβουν την αλήθεια και μας παραμυθιάζουν με τα αεροπλάνα των τζιχαντιστών του Μπιν Λάντεν.
Σας θυμίζει κάτι; Ποιοι άλλωστε είχαν ενημερωθεί και δεν πήγαν στη δουλειά τους εκείνη την ημέρα; Ο Πέτρος ξέρει... Εκ των έσω…